Strejk på finska flygplatser

2017-03-17

Det finns risk för strejk vid flygplatser i Finland i dag fredag eftermiddag 15.00 till 19.00. Facket Luftfartsunionen (IAU) avslog det senaste kompromissförslaget som lades fram av den nationella arbetsförlikningsmannen i onsdag eftermiddags

Japanresor är mycket populära

2016-12-08

Phoenix Travel´ s Japanresor är mycket populära, speciellt Japanska juveler, och detta mycket tack vare vår mycket duktige reseledare Mats Norvenius. Vi lägger därför till en extra tur den 18 April 2017.

Burma höjer vanliga visum

2016-12-07

 
Burma höjer visumavgift för en vistelse på 28 dagar,  det kommer att kosta mellan € 35,00 och € 40,00 ($ 50,00) exklusive Myanmar visum visum Services Centre s ytterligare obligatoriska avgifter . en höjning med 10 euro. Andra typer av visum höjs också. Dagen för tillämpning av de nya priserna har inte offentliggjorts. Avgifter för elektroniska visum förändras inte: Dom kommer fortfarande att kosta USD 50.

Emirates förbjuder Samsung för flyget

2016-10-20

På uppmaning av flera flygmyndigheter och Samsung förbjuder Emirates smartphone Galaxy Note 7 ombord alla flighter. Passagerare får alltså inte
checka-in dem i sitt bagage eller ta med sig dem ombord.  
 
Om ni har frågor krig detta är ni alltid välkomna att höra av er till er Agent Support på nedan email:
 
eksweden@emirates.com
 

E-post fungera inte

2016-09-06

Vi har för tillfället problem med vår mailserver och ber er därför att maila till: info@phoenixtravel.se

Välkommen till Phoenix Travel Västindienafton.

2016-08-17

Du som är intresserad att få veta mera om våra favoriter i Västindien, är välkomna till oss den 22 sep kl 18:30. Vi kommer då att svara på frågor, visa bilder mm om Anguilla, Antigua, Aruba, Barbados, Bonaire, Curaçao, Dominica, Jamaica, St Lucia, St Martin, Tobago vi kommer även prata om våra rundresor till Kuba. Vår duktiga och kunniga reseledare Ingrid kommer och berättar om sitt Kuba.

Anmäl er per telefon eller mail på 031-14 77 33 mail@phoenix.se kostnad 100:- per person då ingår kaffe/the och smörgås. Plats: Phoenix Travel, Norra Gubberogatan 30 i Göteborg. Anmälan senast 19 september, vi har begränsat med platser.

En helt ny hemsida med bara USA resor

2016-08-03

Nu har vi släppt en helt ny hemsida med bara USA resor.
Gå in och titta, http://www.americantours.se/
Gå in på Phoenix Travel och gilla vår sida, så ni inte missar att få våra erbjudanden.

Kambodja - Lämplig klädsel för att besöka tempel

2016-07-29

Enligt utrikesministeriet, kommer tillträde till tempel och religiösa monument i Kambodja att förbjudas från den 1 augusti 2016 till människor som "inte respekterar en strikt klädkod."
Detta innebär att "för män och kvinnor, måste axlar täckas, kjolar, klänningar och byxor bör omfatta knän. Annars kan inträde komma att nekas."

UD:s avrådan för Turkiet har ändrats

2016-07-27

Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Turkiets närområde mot Syrien, upp till ett avstånd om 10 kilometer från den syriska gränsen, samt till Diyarbakir stad.

Vidare avråder Utrikesdepartementet från icke nödvändiga resor till:
- övriga delar av gränsprovinserna Hatay, Kilis, Gaziantep, Mardin, Sanilurfa, Sirnak samt Diyarbakir.
- provinserna Van, Siirt, Tunceli, Bingöl, Igdir, Agri samt Hakkari i sydöstra Turkiet.

Turkiet - ny avrådan 17 juli

2016-07-17

Vänligen läs senaste uppdateringen längst ned.

Igår kväll inleddes en militärkupp i Turkiet. Situationen är oförutsägbar och enligt uppgifter råder det undantagstillstånd och utegångsförbud.
UD beslutade i natt att utöka avrådan gällande resor till Turkiet. UD avråder nu tills vidare från alla icke nödvändiga resor till landet, se också Ambassadens reseinformation Turkiet.

Svenskar på plats uppmanas att hålla sig inomhus, höra av sig till anhöriga och hålla sig informerade via sin researrangör, resebyrå eller flygbolag. Ordinarie hemresa för dem som befinner sig på plats i Turkiet är vad som gäller just nu men kan komma att ändras beroende på händelseutvecklingen. Situationen på de stora charterdestinationerna vid sydkusten uppges vara lugn för närvarande.

För resenärer som har inbokade resor till Turkiet den närmaste tiden gäller att de som bokat en paketresa, kan avboka resan och få sina pengar återbetalade.

För resenärer som endast köpt flygbiljett eller landarrangemang gäller respektive leverantörs villkor.

Vi följer utvecklingen och uppdaterar texten allteftersom vi har mer information.

Uppdaterad information från UD kl. 13:30
Inga utegångsförbud eller undantagstillstånd har utfärdats av den turkiska regeringen och är alltså inte aktuella. UD har mot bakgrund av utvecklingen uppdaterat reseinformationen och tagit bort uppmaningen till svenskar på plats att hålla sig inomhus. Den nya reseinformationen är istället;

Med anledning av den rådande situationen och det osäkra läget i Turkiet uppmanar UD svenskar på plats att iaktta stor försiktighet, hålla sig noga uppdaterade om den lokala säkerhetssituationen, undvika större folksamlingar och demonstrationer samt följa lokala myndigheters anvisningar. Svenskar på plats i Turkiet bör också höra av sig till anhöriga.

Istanbul Ataturk Airport
har enligt uppgifter öppnat på morgonen, men flygtrafiken är fortfarande försenad och begränsad. Information om avgångar från Istanbul Ataturk Airport finns på följande länk: www.ataturkairport.com/en-EN/flightinfo/Pages/Departure.aspx

Antalya Airport
Flygplatsen är öppen.
Information finns på: www.aytport.com/en/index_1.asp

Izmir Adnan Menderes Airport
Flygplatsen är öppen.
Information finns på: www.adnanmenderesairport.com/en-EN/Pages/Main.aspx

Sabiha Gökcen Airport
Flygplatsen är öppen men med stora förseningar.
Information finns på: www.sabihagokcen.aero/homepage

Ankara Esenboga Airport
Flygplatsen är öppen men med en del inställda samt försenade flyg.
Information finns på: www.esenbogaairport.com/en-EN/flightinfo/pages/departure.aspx

Avrådan för icke nödvändiga resor till Turkiet gäller tillsvidare, men ses över.
SRF 2016-07-17