Flodkryssning på Donau

Flodkryssning på europa med Ms River Navigator

Besök tre vackra europeiska huvudstäder under denna flodkryssning på Donau. Vi besöker Wien, Budapest och Bratislava på en och samma kryssning. Tre olika städer – med varsin charm och intressanta historia. Vi gör även ett besök till det praktfulla benediktinerklostret i Melk. Ombord på River Navigator njuter vi av livet och bekvämligheter medan vi ser fram emot nya upplevelser i land.

Dag 1. Till Wien
Direktflyg från Arlanda till Wien. Från flygplatsen åker vi buss till fartyget där vi checkar in och finner oss till rätta ombord. Före middagen är det välkomstdrink och presentation av kapten och besättningen ombord. Fartyget påbörjar kryssningen mot Budapest under kvällen.

Dag 2. Budapest
Ankomst till Budapest efter lunch. Ungerns huvudstad består av de två stadsdelarna Buda och Pest, som ligger på varsin sida om Donau. Vi gör en stadsrundtur och ser bland annat hjälteplatsen med minnesmärken från Ungerns fallna hjältar och den nygotiske parlamentsbyggnaden. En av höjdpunkterna är den fantastiska utsikten över staden och floden från Fiskebastionen. På kvällen bjuds det på en folkloreföreställning (mot tillägg). Fartyget ligger vid kaj i Budapest över natten.
 
Dag 3. Budapest
Idag är hela dagen till egen disposition. Ta en shoppingtur eller njut av en avslappnande förmiddag på soldäck. De som önskar kan följa med på en utflykt till Puszta (mot tillägg) där vi får uppleva en imponerande riduppvisning. På kvällen säger vi farväl till Budapest och kryssningen fortsätter längs Donau.
 
Dag 4. Bratislava
Under morgonen slussar vi genom Gabcikovo-slussen, den största slussen i övre delen av Donau, byggt under perioden 1997-1989. Efter lunch anländer vi Slovakiens huvudstad, Bratislava. Detta är en av Europas yngsta huvudstäder, men likväl en stad rik på historia som sträcker sig tillbaka till keltisk och romersk bosättning. Här gör vi en stadsrundtur med ett litet turist-tåg genom den gamla staden där kullerstenstorg och trånga gränder skapar den mysiga stämningen. Här hittar vi St Martins-katedralen – tidigare kröningskyrka för de ungerska kungligheterna, det vackra rådhuset och St. Michales tornet. Det ges också tid att utforska staden lite på egen hand. I kväll är det kaptens festmiddag med dans. Kryssningen fortsätter sent på kvällen.
 
Dag 5. Dürnstein
 Vi kryssar genom det vackra landskapet där mängder av slott, kloster och ruiner vittnar om gamla tider. Under eftermiddagen ankommer vi Dürnstein, den trevliga staden som ligger vackert belägen i Wachau-dalen. Vi promenerar längs stadsmuren till torget med utsikt över slottsruinerna samt får även uppleva stadens många trevliga skrymslen och vrår. På kvällen får vi uppleva en mäktig och stämningsfull orgelkonsert i den flotta kyrkan. Fartyget seglar vidare på kvällen.
 
Dag 6. Melk
 Under natten har fartyget lagt till vid kaj. Första stopp är benediktinerklostret i Melk, som ligger på den andra sidan av floden innan Emmersdorf. Klostret tronar upp sig på en höjd över staden med en storslagen utsikt över Donau och anses vara en av Europas mest fulländade barockbyggnader. Speciellt imponerande är klosterkyrkan med sina fresker och biblioteket med sin stora samling medeltidsmanuskript. Det blir en visning i klostret och från terrassen är det en vacker utsikt över Melk, den vackra Wachau-dalen och Donau. Uflykten fortsätter med buss genom vindistriktet i Wachaudalen. Kryssningen fortsätter under eftermiddagen.
 
Dag 7. Wien
Vid midnatt anländer vi Wien. Efter frukost ombord inleder vi dagen med en stadsrundtur där vi får bekanta oss med den vackra staden. Vi ser flera av Wiens berömda byggnader, bland annat Musikverein där Wienerfilharmonikerna håller sina årliga nyårskonserter, operan, Hofburgslottet och Hundertwasserhuset – byggnaden utan en endaste vågrät linje som är skapad av den moderne men excentriske konstnären Hundertwasser. Vi gör ett stopp på Stefansplatsen där vi får beundra den storslagna Stefansdomen. Eftermiddagen är till fri disposition. Utforska Wien på egen hand eller följ med på en utflykt (mot tillägg) till det praktfulla, enorma Schönbrunn-slottet, det tidigare sommarresidenset till den österrikiska kejsarfamiljen. På kvällen erbjuds en klassisk konsert (mot tillägg) med musik av Strauss och Mozart. Fartyget ligger vid kaj i Wien över natten.
 
Dag 8. Hemresa
Efter frukost säger vi adjö till MS River Navigator och dess besättning och åker med buss till flygplatsen för hemresa med direktflyg till Arlanda.

Teknisk arrangör: Escape Travel

Fakta om fartyget
Fartyg: MS River Navigator
Byggt år: 2002 – renoverad 2013
Standard: 4-stjärnigt
Längd: 110 m
Antal däck: 3 (hiss finns) – Soldäck, övre däck, mellandäck och huvuddäck
Antal passagerare: 134
Faciliteter ombord: Faciliteterna ombord inkluderar restaurang, salong med bar, hiss och stort soldäck. Gratis Wi-Fi.
Hytter: Alla hytter är utvändiga och har badrum med dusch, hårtork, minisafe, TV, luftkonditionering och två enkelsänger som kan sättas samman till en dubbelsäng. Hytterna är 14 m2. Hytterna på övre däck har fransk balkong.


Avgångar
2016-10-31

Priser per person 2016
Del i dubbelhytt på huvuddäck fr. 12 900,-
Del i dubbelhytt på mellandäck fr. 13 400,-
Del i dubbelhytt på övre däck fr. 13 900,-
Vänligen observera
Priserna är frånpriser och anges per person i delad dubbelhytt.
Tillägg för dubbelhytt för eget bruk fr. 6 900,-.
 
I RESAN INGÅR
Flyg till Wien från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn t/r inkl.:

  • Flygskatter
  • 1 incheckad väska + 1 handbagage

8 dagars / 7 nätters flodkryssning med MS River Navigator inkl.:
  • Välkomstdrink ombord
  • Helpension ombord från middag första dagen till frukost sista dagen
  • Kaffe/Te till måltiderna
  • Underhållning ombord
  • Hamnavgifter
  • Utflykter enligt dagsprogram

Transfers
Engelsktalande lokalguider
Professionell skandinavisktalande färdledare (minimum 20 deltagare)
 
Inte inkluderat:
Dryck
Dricks till besättning, lokala guider och chaufförer
Utflykter mot tillägg enligt program, dessa bokas och betalas ombord
Avbeställnings- och reseförsäkring
 
FLYGTIDER
Flygtider från Stockholm Arlanda med Austrian Airlines
Stockholm Arlanda – Wien Österrike, 09:55- 12:15
Wien Österrike – Stockholm Arlanda, 12:50 – 15:15
Flygtider från Köpenhamn, Kastrup med Austrian Airlines – Bokas på förfrågan
Köpenhamn Kastrup – Wien Österrike, 10:10 – 11:55
Wien Österrike – Köpenhamn Kastrup, 15:10 – 16:55
Kontakta oss om du vill flyga från annan ort, t.ex. Göteborg Landvetter, detta bokas på förfrågan och sker då med Lufthansa.