Från Kapstaden till Victoriafallen

Fish river canyon i Namibia

Denna 21-dagarsresa genom fyra afrikanska länder Sydafrika, Namibia, Botswana och Zambia har många höjdpunkter och är perfekt för äventyrare som vill upptäcka regionens mångfald. Utforska Okavangodeltat i en urgröpt mokorokanot, förundras över de högsta sanddynerna i världen i Namiböknen, och träffa San Bushmän i Kalahari. Din kunnige reseledare tar hand om dig och planerar medan du själv kan koppla av på hotell, i bushmäns hyddor, i läger, eller vistas på ett jordbruk för en "en gång i livet" kulturell upplevelse som du alltid kommer att minnas.

Dag 1 Resa till Sydafrika
Flyg  Stockholm , Göteborg och Köpenhamn till Sydafrika och destination Cape Town. Mat och dryck serveras ombord på långflygningen

Dag 2 Ankomst till Cape Town
Ankomst Cape Town på morgonen därefter egen tid resten av dagen . Vi har lagt in en dagsbiljett med Hop on Hop off buss så du kan t.ex ta dig till linbanan till Taffelberget eller att äta middag på Waterfront det trevligaste restaurangområdet i Cape Town . Övernattning i Cape Town 

Dag 3 Stellenbosch
Heldagstur till det berömda historiska vindistriktet Stellenbosch. Du plockas upp på hotellet och åker  till hjärtat av vindistrikten  genom fantastiska bergskedjor, vingårdar och holländska gårdar. Vi besöker ett av Cape första jordbruksdistrikt : Paarl . Första stopp på morgonen är den pittoreska Seidelberg Wine Estate. där vi får en informativ tur och vinprovningen ger en inblick i de finare detaljerna i vinframställning. Vidare till staden Franschoek, som anses vara Sydafrikas gourmethuvudstad och ligger i en mycket pittoresk dal. Här blir det efter en vinprovning lunch på en av de många prisbelönta restaurangerna här. Vidare till Stellenbosch, via det natursköna Helshoogtepasset, i hjärtat av den sydafrikanska vinindustrin och kultur som är genomsyrad av sydafrikansk historia. Önskar ni en halvdagstur istället och tillbringa resten av dagen i Kapstaden alternativt göra en tur till Mandelas fängelseö Robben island går det att ordna. Övenattning i Cape Town  (Frukost och lunch)

Dag 4  Godahoppsudden
Halvdagstur längs Atlantkusten via Sea Point, Clifton och Camps Bay, stannar vid Llandudno utkikspunkt innan du fortsätter till Hout Bay, en pittoresk by och fiskehamn med magnifik utsikt över bergen och stranden. Vidare genom Chapmans Peak  till Cape Point och Godahoppsuddens naturreservat, som har speciell vegetation, fågelliv, endemiska antiloparter och zebra, historiska fyrar och skeppsvrak. Cape Point uppfattas som mötesplats för Atlanten och Indiska oceanen. Vi åker vidare till historiska Simons Town, en by med charmig viktoriansk arkitektur, en flottbas och en stor pingvinkoloni vid  vackra Boulders Beach.  Välj mellan förmiddags- eller eftermiddagstur vid bokningstillfället . Övenattning i Cape Town  (Frukost)

Dag 5 Cape Town / Lambert´s Bay
Vi reser längs kusten till Lamberts Bay där vi stannar till en stund  Det finns möjlighet att besöka Bird Island eller att promenera i denna charmiga stad. Övernattning i Lambert´s Bay (Frukost)

Dag 6 Lambert Bay / Orange River
Vi lämnar Sydafrika och kommer in i Namibia och stannar till vid stranden av Gariep River . Här blir det tid att simma och koppla av. Övernattning i Orange River (Frukost)

Dag 7 Orange River / Fish River Canyon
Vi åker vidare till Fish River Canyon, Namibias och Afrikas största kanjon. Njut av den majestätiska skönheten eller välj att koppla av i hotellets pool medan du beundrar den vackra naturen. Övernattning i Fish River Canyon (Frukost)

Dag 8 Fish River Canyon / Namiböknen
Resa norrut från Fish River Canyon, vi ser dramatiska namibiska landskap när vi kommer  upp mot Sesriem. På kvällen gemensam middag . Övernattning i Namiböknen (Frukost,middag)

Dag 9 Namib Desert
Här kan vi klättra upp på den hisnande sanddyn Dune 45. Passa även på att besöka Sossusvlei Dunes och Sesriem Canyon. På kvällen gemensam middag . Övernattning i Namiböknen (Frukost,middag))

Dag 10 Namib Desert / Swakopmund
Utforska den historiska staden Swakopmund. Valfria aktiviteter som inkluderar sandboarding, delfin kryssning, fallskärmshoppning, fyrhjuling eller en Living Desert tur. Övernattning i Swakopmund (Frukost)

Dag 11 Swakopmund
Egen tid att utforska allt som staden och området har att erbjuda.Övernattning i Swakopmund

Dag 12 Swakopmund / Etosha National Park
Vi åker till Etosha National Park och njuter av en eftermiddagssafari i våra touringfordon. Därefter utforskar vi parken ännu mera under en "game drive"  i riktiga öppna safarifordon Övernattning Etosha National Park  

Dag 13 Etosha National Park
Njut av ytterligare en "game drive" i våra touring fordon och spana på det berömda djurlivet. Övernattning Etosha national Park

Dag 14 Etosha National Park / Windhoek
Idag är det dags att åka till och  besöka Namibias huvudstad den tyskinfluerade Windhoek. Övernattning i Windhoek (Frukost)

Dag 15 Windhoek / Kalahariöknen
Vi fortsätter in i Botswana och utforskar Kalahariöknen och lär oss  om fascinerande överlevnadsfärdigheter av lokala San Bushmen på en frivillig promenad och njut av traditionella bushmäns dans på kvällen. Övernattning i Kalahariöknen (Frukost)

Dag 16 Kalahari Desert / Maun
Förbered dig för en en natt o 2-dagars resa i deltat. Om du vill finns möjlighet att mot tillägg göra en flygtur över deltat. Övernattning i Maun (Frukost)

Dag 17 Okavango Deltat
Njut av safariturer, fågelskådning och traditionella mokoroutflykter i Okavangodeltat. Lär dig överleva i bushen av lokalbefolkningen . Gemensam Lunch och middag . Övernattning i Okavangodeltat (Frukost, lunch och middag)

Dag 18 Okavango Deltat / Nata
Vi fortsätter till Nata och här finns möjlighet att göra en "game drive" i solnedgången eller bush-promenad i området. På natten ser vi elefanter som dricker ur lägrets vattenhål. Gemensam middag Övernattning i Nata (Frukost och middag) .

Dag 19 Nata / Kasane
Vi reser till Kasane. Här kan du välja att inleda en solnedgång med en båttur på floden Chobe eller att göra en "game drive" i öppna safarifordon . Övernattning i Kasane (Frukost)

Dag 20 Kasane / Livingstone
Här gör vi tidig morgon "game drive" innan vi stiger ombord på en färja för överfart till Zambia där  vi besöker Victoria Falls och du kan njuta av forsränning, paddling, eller en flygning över fallen.  Övernattning i Victoria Falls (Frukost)

Dag 21 Livingstone
Vi flyger hem från Livingstone i Zambia via Johannesburg till Sverige. Mat och dryck ingår på långflygningen

Dag 22 hemkomst på morgonen
Ankomst resp hemort  Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
 


Pris fr. 41 900 kr per person

Allt detta ingår i priset:

Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Cape Town och åter från Livingstone
Dagsaktuella flygskatter/bränsletillägg ingår med 5  008 kr
Åtta nätter i delat dubbelrum
En natt i bushhydda
Tre nätter i delat dubbelrum i Lodge
En natt på pensionat
Sju nätter i olika former av tält
Måltider enligt program (14 frukost, 1 lunch och 4 middagar)
Utflykter inkluderat entréer enligt nedan:  
1 Dag Hop on Hop off City Sightseeing  Kapstaden
Heldagstur i vindistrikten
Halvdagstur till Godahoppsudden   
inträde till Fish River, Sussusvlei sanddyner, Sesriem Canyon, Etosha National Park även safari,. Dessutom besöket i Swakopmund och i kalahariöknen samt utflykt inkl entré, gående safari och mokorobåttur i Okavangodeltat
Alla transporter mellan orterna  och till o från aktiviteterna i luftkonditionerad buss
Engelsktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 2500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Okavango Delta flygtur : 1275 kr
Chobe foto flodsafari: 1275 kr
Victoria Falls helikoptertur: 1875 kr
Chobe fotosafari : 1275 kr