Kajaker förbud i Halong

2017-03-31 08:59:53

Halong Turistförening har utfärdat ett förbud, från 01 April 2017 och tills vidare att använda kajaker i både Halong Bay och Bai Tu Long Bay. Förbudet gäller både nattetid och dagtid. Många är emellertid upprörda över beslutet och hoppas att man skall ompröva beslutet. Beslutsprocessen kan ta en vecka. Om den nya policyn genomförs kommer ICS guider på plats att informera kunder så snart som möjligt, och vår inkommande avdelning kommer att kontakta alla kunder som berörs av förbudet.

Den nya Chacahuaro-tunneln har öppnats på Central Highway

2017-03-06 22:34:35

Den nya 306-meter Chacahuaro tunneln vid Matucana på Central Highway, har öppnats för fordonstrafik som nu kan undvika den ursprungliga vägen, till vänster, som ofta är blockerad av jordskred under regnperioden. President Kuczynski och transportminister Martin Vizcarra var i Matucana denna vecka för att inviga den 306 meter långa Chacahuaro tunneln på Central Highway. Tunneln, vid km. 80 och 2550 meter över havet, har byggts på en viktig punkt på motorvägen där jordskred inträffar nästan varje år under regnperioden, vilket ofta stänger trafik i flera dagar. Tunneln kommer att göra att fordonstrafik kringgå böjen på motorvägen och kan röra sig fritt genom berget. Tunneln har kostat 23 miljoner sol. Enligt Vizcarra finns andra kritiska punkter på motorvägen t.ex. mellan Km. 46 och 64, där översvämningar har orsakat jordskred under de senaste veckorna. Han sade också att av de 66 broarna längs motorvägen, kräver 22 reparationer på kort sikt. Motorvägen, Carretera Central, är den viktigaste vägen från Lima och längs de centrala Anderna och genom skogen, som förbinder kusten med regionerna Junin, Pasco, Huanuco, Ucayali, San Martin, Huancavelica och Ayacucho. Det är också den viktigaste livsmedelsförsörjningen i landet. (Perunews)

Ny nationalpark för jättepandor i Shaanxi-provisen

2017-03-06 22:32:38

En plan att bygga en nationalpark för jättepandor har blivit godkänd av staten, meddelade Shaanxiprovinsens skogsdepartement på torsdagen 02 mars. Den 27.134 kvadratkilometer stora parken kommer att vara viktig för att skydda pandaarter och deras livsmiljöer. Det finns 33 grupper av pandor som lever i vilt tillstånd i Kina, fördelade över Shaanxi och Gansu-provinsen i nordvästra delen av landet och Sichuanprovinsen i sydvästra. I Qinling i Shaanxi-provinsen bor 298 vilda pandor. Parken kommer att delas upp i olika områden, såsom skyddade, restaurering av livsmiljö och turistområden. De tre provinserna utarbetar för närvarande handlingsplaner för parken, säger man på skogsdepartementet. Enligt en riksomfattande undersökning som släpptes i februari 2015, fanns det i slutet av 2013 i Kina 1,864 vilda pandor och 375 i fångenskap. (China Daily)
 

Peru har utsetts till världens bästa kulinariska destination för femte året i rad

2016-12-08 13:26:41

Den peruanska kommissionen för främjande av export och turism (PROMPERU) meddelade idag att Peru valts för femte året i rad som den bästa kulinariska destination i världen på World Travel Awards (WTA) 2016, vid en ceremoni i Maldiverna.
Detta erkännande, som befäster vår position som en av de främsta gastronomiska destinationerna i världen, skulle inte vara möjligt utan samarbete mellan staten och den privata sektorn, en allians som syftar till att omvärdera hela livsmedelskedjan. Det bör noteras att Peru konsekvent har trängt undan andra världsberömda kök som franska, japanska, italienska, mexikanska, spanska och thailändska, bland andra. World Travel Awards har firats under de senaste 23 åren, och erkänner och hyllar mat och resebranschen från hela världen. WTA anses som en Oscars för turism.
Det skall tilläggas att i den regionala upplagan av World Travel Awards (WTA), som hölls i juli i år, utsågs Peru till toppkulinarisk destination i Sydamerika, ett erkännande som ges till nationen för femte året i rad.

Företagen i Hanoi förbereder sig för stor efterfrågan under den stora Tet - högtiden

2016-11-25 09:06:51

Hanois institution för industri och handel har sagt till sina företag att öka utbudet med 10 procent under året för att tillfredsställa efterfrågan som skapats av 2017 tet = månnyåret som infaller i slutet av januari, årets största shoppingssäsong Högtidens ekonomiska effekter beräknas till VNĐ23.5 biljoner (1,1 miljarder US $), Trần Thị Phuong Lan, biträdande chef för stadens Institution för industri och handel, sade att efterfrågan på varor kommer att öka under Tet, särskilt på jordbruksprodukter, frystorkad mat, konfekt, torra nötter, vin, läsk, öl och andra drycker. Köpcentra,  stormarknader och närbutiker förväntas att sälja varor till ett sammanlagt värde av VNĐ4.5 biljoner. Konfektyrtillverkare och dryckesföretag kommer att producera och leverera varor till ett värde över VNĐ9 biljoner. Lokala affärer, jordbruks- och konfektyr kommer att säljas till ett värde av nästan VNĐ2.1 biljoner. När det gäller prisstabiliseringsprogram, säger Lê Hồng thang, chef för Hanois institutionen för industri och handel att priserna på basvaror blir oundvikligen svävande under perioden, men kommunerna skall förbereda planer på att hålla priserna stabila. Enligt en representant från Hanoi Trade Corporation (Hapro), som är en stor stormarknad med många butiker i Hanoi, erbjuder tet onekligen en affärsmöjlighet för företaget, och den har förberett ett rikligt utbud av varor och kommer att organisera över 60 försäljningsställen för att serva  behoven, hos lokalbefolkningen, av shopping. Vid mötet, föreslog företaget att de lokala myndigheterna skall tillåta fordon som transporterar livsmedel och bränsle att köra i innerstaden dygnet runt för att förbättra effektiviten. Den lokala fackavdelningen sa att de kommer att noggrant övervaka tillgång och efterfrågan på varor och tjänster och samordna med andra avdelningar och organ för att ta itu med problem och svårigheter för företagen. De sade att de kommer att vara villiga att samordna godstrafiken mellan tillverkare och distributörer för att säkerställa läglig trafik och försörjning. De har också sagt till företag och producenter att aktivt förbereda produktions- och leveransplaner för att säkerställa stabila priser. - VNS
 

Kuba beställer ryska personvagnar

2016-11-25 09:05:36

Chefen för kubanska utrikeshandelsbyrån Tradex José Antonio Arias tecknat ett avtal med Andrej Solovey, vd för Trans dotterbolag Tver Carriage Works (TVZ), den 10 november för 68 personvagnar till kubanska Union Railways (UFC).Avtalet undertecknades under besöket av kubanske transportministern Eduardo Rodríguez Dávila i Ryssland. Ordern kommer inom ramen av ett mer omfattande avtal mellan Ryssland och Kuba att modernisera järnvägsnätet på den karibiska ön. Vagnarna kommer att ersätta åldrande fordon från Tyskland och Mexiko i fjärrtrafiken . Det dåliga tillståndet hos dessa vagnar innebär att många fjärrtåg har dragits in så de går endast var tredje dag.

Kina godkänner byggandet av ytterligare fem järnvägslinjer

2016-11-25 09:04:15

Kinas högsta ekonomiska planerare utveckling och reform (NDRC) National har godkänt planer på ytterligare fem nya linjer som representerar en total investering på Yuan 187bn ($ US 27.3bn) då regeringen försöker att återuppliva den ekonomiska tillväxten genom att öka utgifterna till infrastruktur.
 
Projekten omfattar:
- Ganzhou - Shenzhen höghastighetslinjen (432km, Yuan 60.8bn)
- Beijing - Tangshan höghastighetslinje (148.7km, Yuan 44.9bn)
- Mudanjiang - Jiamusi höghastighetslinjen (375km, Yuan 36.8bn)
- Zhangjiajie - Jishou - Huaihua höghastighetslinjen (246.6km, Yuan 35.5bn), och
- Shenmu North (Hongliulin) - Fengjiachun (84.4km Yuan 8.64bn).

NDRC har godkänt förstudien för en 482km höghastighetslinje som förbinder staden Nanning i Guangxi med Guiyang, huvudstad i Guizhou-provinsen. Linjen kommer att ha 14 stationer och tågen kommer att ha en hastighet av 350km / h. Projektbudgeten Yuan 75.8bn inkluderar Yuan 3,5 miljarder för inköp av rullande materiel och linjen kommer att ta sex år att bygga.

I Xinjiang, kommer en 173.1km linje konstrueras från Karamay till Tacheng nära gränsen till Kazakstan. Den 12-stationers icke-elektrifierade linjen kommer att byggas för 120 km / h drift och 4000-tons godståg.
Projektet har en budget på Yuan 3.71bn och konstruktionen beräknas ta två och ett halvt år att slutföra.

Jättepandor anpassa sig till nya Sichuan hem

2016-11-25 09:01:34

Ett par pandatvillingar från USA försöker komma ikapp med att lära sig lokala dialekter samt anpassa sig till lokala delikatesser i sitt nya hem i sydvästra Kinas provinsen Sichuan.

Mei Lun och Mei Huan, vilka är de första överlevande jättepandatvillingarna som är födda i USA,  påbörjade en 30-dagars karantän när de landade på Chengdu forskningsbas för jättepandauppfödning nov 5. De kvinnliga tvillingarna kunde bara svara med ett förvirrat utseende när de hörde sina namn på Sichuan dialekt, men försökte förstå ord som "har du ätit upp?" och "har du det bra?" på lokal Sichuan dialekt, enligt Luo Yunhong, pandornas "uppfödare. Tvärtom skulle de ge ett omedelbart svar på engelska om de fick en order som "kom hit", tillade Luo. Liksom preferens för språket, föredrar pandorna "västerländska snabbmat" i stället för lokala wowotou (ett slags ångad majsbröd), enligt Luo. "Kex är deras favorit." Under hitresan med flyg, fick paret med sig en avsevärd mängd särskilt pandabagage, såsom cirka 375 pounds bambu och 25 pounds favoritmat, inklusive sockerrör och jättepandakex. Luo sa att han försökte att minska intaget av kex genom att ge dom wowotou varje dag. Kex och wowotou har liknande näringsämnen men olika smaker vilket är resultatet av olika framställningsmetoder", säger Luo. Mei Huan, som har anpassat sig snabbare än sin äldre syster, har gradvis vant sig vid förändringen av menyn, säger Luo, medan Mei Lun bara sniffar på maten. Som parets 24-timmarsupp-födare under karantän, ingår det i Luos dagliga arbete att göra fältobservation, såsom kontroll av pandornas avföring, vägning och kroppstemperatur. Detta skrivs i en observationslogg och rapporteras sedan till Chengdu. "För återvändande pandor, är detta en viktig process", säger Liu Zhenwei, ansvarig för personalinspektion och karantän vid in- och utresor. Liu sade att 90 procent av 200 jättepandor har rest utomlands eller återvänder utomlands från Sichuanprovinsen. Den goda nyheten är att Mei Lun och Mei Huans aptit och matsmältning förbättras, att döma av vikten av deras avföring, som har vuxit från 7 kg till 10 kg, även om deras kroppsvikt förblir densamma, sade Liu. De kvinnliga pandorna är den fjärde och femte ungarna till Lun Lun och Yang Yang, som kom till Atlanta Zoo 1999 på lån från Kina. I villkoren för lånet ingår att avkomman av paret skall så småningom återvända till Kina

Malaysisk kryssningsoperatör börjar erbjuda Vietnam-turer

2016-09-29 22:25:38

Malaysiabaserade kryssningsbolaget Dream Cruises kommer att operera ett nytt fartyg som kan ta 3500 passagerare till Vietnamn från november. Kryssningsbolaget erbjuder två-, fem-, och sju dagars turer i Vietnam. Det kommer att göra mer än 10 resor till hamnar i den södra provinsen Ba Ria - Vung Tau, de centrala städerna Đà Nang och Nha Trang, och den norra staden Ha Long mellan november och mars nästa år. Förutom Vietnam, kommer det också att ta passagerare från Malaysia och Singapore till Kina.
Phan Xuân Anh, ordförande i Vietnam Excursions, säger att Dream Cruises har ett nytt kryssningsfartyg vars passagerare är främst kinesiskspråkiga höginkomsttagare. Det nya fartyget är nästan klart och kommer att levereras i oktober. Vietnam Excursions betjänar regelbundet turister som kommer med amerikanska och europeiska kryssningsrederier. Anh sade att antalet turister har ökat med 10 procent i år.

Vilka är de bästa (och sämsta) flygplatser världen att sova på?

2016-09-29 22:22:23

Enligt en undersökning från sajten "Sleeping at airports" som baserats på resenärers omdömen , är Singapore Changi Airport den bästa i världen, före Seoul Incheon (2) och Tokyo Haneda (3), Taipei (4), Hong Kong (5), München (6), Helsingfors (7), Vancouver (8), Kuala Lumpur (9) och Zürich (10) är i topp 10. Port Harcourts flygplats (Nigeria) anses vara den värsta i världen. med flygplatsen i Beauvais-Tille Ryanairs bas i Frankrike, som den andra värsta flygplatsen i världen att sova på. .