Resor till Armenien

Kyrka Khor Virap med Mount Ararat, Armenien

Vackra klosterkomplex, hisnande bergslandskap och omfamnande gästfrihet väntar under en resa till Armenien, det mindre av de tre länderna i södra Kaukasus.
Huvudstaden Jerevan är en av världens äldsta städer och också den mest avslappnade av huvudstäderna i Kaukasus. Av Armeniens 3 miljoner invånare bor en tredjedel av dem i Jerevan. Det är en lugn stad där invånarna har sitt tempo och trafiken en annan. Här finns ett dussintal teatrar, konserthallar och gallerior.

Fina stenhus ser man på en resa till Goris, som ligger i sydöstra Armenien. En härlig stad att strosa omkring i och småprata med lokalbefolkningen. Inte långt härifrån finns också det magnifika Tatev klostret, som förr var centrum för forskning och konst.
En resa till Khor Virap i västra Armenien, och således precis vid gränsen till Turkiet, gör att man får en vacker utsikt över det bibliska berget Ararat.

Välkommen att följa med Phoenix på en resa genom det fascinerande Azerbajdzjan, Georgien och Armenien som tillsammans utgör södra Kaukasus!

 

Gruppresor


Gergeti Trinity Church i Kazbegi, Georgien

Armenien-Georgien-Azerbajdzjan


Följ med på en spännande resa till de tre kulturländerna Azerbajdzjan, Georgien och Armenien i det fascinerande Kaukasien, området mellan Svarta havet och Kaspiska havet, och gränsland mellan Europa och Asien. Kaukasien erbjuder otroliga...