Resor till Azerbajdzjan

Maiden Tower

I sydöstra Kaukasus finner vi det gas- och oljerika Azerbajdzjan som i öst gränsar till Kaspiska havet. På östkusten ligger också huvudstaden Baku där mängder av historiska och kulturella inslag finns samlat - landets historia anses vara en av de äldsta i världen!

Att resa till Azerbajdzjan har inte alltid setts som en självklarhet för alla då landet i många år varit föremål till krig och konflikter.Sedan landet blev en självständig republik och exporten expanderat har landet fått en starkare ekonomi. Städerna har utvecklats och läget i landet har blivit lugnare, vilket i sin tur gör att fler äventyrslystna runt om i världen lockas att upptäcka det mytomspunna landet bland Kaukasus höga toppar.

Inom landets gränser finns många intressanta platser att resa till såsom huvudstaden Baku, Kaukasus största och mest kosmopolitiska stad. Det är få städer i världen som förändras fortare än Azerbajdzjans huvudstad. En resa till Baku ger en historisk och kulturell upplevelse. I staden finner man bland annat Shirvanshahernas palats och Jungfrutornet med vacker utsikt över Kaspiska havet.

Sheki, som är beläget i nordväst, är en av de mest uråldriga städerna i Azerbajdzjan. Där ser man de pittoreska bergssluttningarna och Kaukasuskedjans snöklädda höjder.

Fascinerande men ofarliga lervulkaner finner man i Gobustan tillsammans med uråldriga hällristningar. Området är ett populärt mål för turister och blev 2007 upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Välkommen att följa med Phoenix på en resa genom det fascinerande Azerbajdzjan, Georgien och Armenien som tillsammans utgör södra Kaukasus!

 

Gruppresor


Holy Trinity Cathedral i Tbilisi, Georgien

Azerbajdzjan och Georgien


Georgien och Azerbajdzjan ligger i Kaukasus mellan Svarta havet och Kaspiska havet. Den kaukasiska gästfriheten är väl känd och vi kommer att märka den på vår resa i dessa två länder. Huvudstäderna Baku och Tbilisi är för oss exotiska platser...

Gergeti Trinity Church i Kazbegi, Georgien

Kaukasus


Följ med på en spännande resa till de tre kulturländerna Azerbajdzjan, Georgien och Armenien i det fascinerande Kaukasien, området mellan Svarta havet och Kaspiska havet, och gränsland mellan Europa och Asien. Kaukasien erbjuder otroliga...