Resor till Barbados

sköldpadda i havet, Bardados

Barbados – Strandliv, reggae, calypso och nattpuls!
 
Upplev de härliga stränderna, de trevliga människorna och de sköna calypsotonerna. Barbados har sedan många år funnits med i de flestas sinne om en paradisö i Karibien som gjort att vi även bildat oss en uppfattning om öns karaktär och profil. Som alltid, har resmålet flera ansikten, varför ett besök här absolut kan ge besökaren en helt ny bild som gör att Barbados är ett synnerligen varierat och komplett resmål med flera spännande naturupplevelser.

Självklart tar sol och bad en stor plats, men bar-och restauranglivet är väl utbyggt, ett stort utbud av vattensportaktiviteter erbjuds. På öns västkust finns de allra flesta hotellen, här visar samtidigt Barbados upp sin vilda, vackra sida på ostkusten, med fascinerande och dramatiska klippformationer. Vill du ut och se dig omkring, ta gärna lokalbussen. Då kommer du dessutom ön lite närmare inpå livet. Besök gärna droppstensgrottan Harrison Cave, som är en stor attraktion med vattenfall och underjordiska sjöar, eller varför inte romdestilleriet Mount Gay, där man framställer världens kanske bästa rom i sitt slag.

Utöver vattensporter, kan du få se på hästkapplöpning eller en cricketmatch eller ta en golfrunda. Det är svårt att inte hitta något att ta sig för här, vare sig du bara vill sola, bada och njuta eller ha en aktiv semester! Utan tvekan är Barbados "den mest brittiska " ön i Västindien. Afternoon tea är en ritual, här är cricket nationell tidsfördriv. Barbados är en sofistikerad tropisk ö med en rik historia, logi alla smaker, och massor att väcka ditt intresse både dag och natt. Barbados har allt man kan begära av Karibien; god mat, stränder, natur och en välkomnande atmosfär, välutvecklad service, här du alla ingredienser för en lyckad semester. Detta är ingen stor ö, mindre än fem mil tvärs över. Ändå rymmer den mycket att både se och göra. Längs kusten finns många stränder av olika slag, från vindsurfarnas favorit Silver Sands Beach på sydkusten, till den lilla och lugna Paradise Beach på västkusten. Och allt däremellan. Vill du ha lite omväxling från strandlivet rekommenderas ett besök i huvudstaden Bridgetown, inte större än att du hinner utforska den under en dag. Och varför inte ta en tur till någon av öns gamla sockerplantager? Men planera inte för mycket, Barbados är fullt av härliga överraskningar, och man vet aldrig hur lång tid de tar. Det kan vara en improviserad cricketmatch, ett stånd vid vägkanten som säljer nygrillad flygfisk .
 
  

Privatresor


Semester på Barbados


Upplev de härliga stränderna, de trevliga människorna och de sköna calypsotonerna. Barbados har sedan många år funnits med i de flestas sinne om en paradisö i Karibien som gjort att vi även bildat oss en uppfattning om öns karaktär och profil. Som...