Resor till Bolivia

Tiwanaku, Bolivia

En resa till Bolivia ger stora upplevelser i underskön natur bland färgsprakande kultur. Bolivia är landet där du hittar undersköna berg, häftiga äventyrssporter, världens största saltöken, uråldrig färggrann kultur med dans och musik samt en regnskog fylld av spännande djur och växter.

Bolivia innanför Sydamerikas västkust sträcker sig från de höga Anderna mot låglänta skogstrakter. Gruvdrift med utvinning av främst silver och tenn har präglat landet i århundraden. Två tredjedelar av invånarna är indianer. 2006 fick Bolivia sin första indianska president, Evo Morales och på 1600-talet var Bolivia Spaniens rikaste koloni pga sina silvergruvor i Potosi. Bolivia är fortfarande ett av Latinamerikas fattigaste länder, där 40 procent fortfarande är jordbrukare och där majoriteten av befolkningen tillhör något av ursprungsfolken. I Bolivia är det billigt för oss turister men också lite strapatsrikt eftersom den dåligt utvecklade infrastrukturen och de höga höjderna gör det lite besvärligt.

På Phoenix resa till Bolivia får vi uppleva en del av landets skatter som de fascinerande saltöknarna, rosa flamingos, lamor, ruinstaden Tiwanaku, som anses vara den sydamerikanska civilisationens vagga, och så förstås huvudstaden La Paz.

 

Gruppresor


Besök Machu Picchu, Peru

Boliva och Peru


Om du vill lära känna Sydamerika är Peru och Bolivia två helt centrala länder. Länderna bjuder på en fantastisk historia som sträcker sig 10 000 år tillbaka i tid fram till spanjorernas ankomst på 1500-talet. Den naturintresserade kan se fram...