Boliva och Peru

Besök Machu Picchu, Peru

Om du vill lära känna Sydamerika är Peru och Bolivia två helt centrala länder. Länderna bjuder på en fantastisk historia som sträcker sig 10 000 år tillbaka i tid fram till spanjorernas ankomst på 1500-talet. Den naturintresserade kan se fram mot vackra vyer och naturscener som tillfredställer även den mest bereste. Under resans gång kommer vi att uppleva öken, grönskande djupa dalar, höga berg och högplatåns oändliga slätter samt hjordar med betande lamadjur. På vår resa står sevärdheterna i kö och vi kommer att besöka många spännande och intressanta platser. Vad sägs om Limas historiska centrum som står på UNESCO:s världsarvslista , den mytomspunna ruinstaden Machu Picchu , som numera är ett av världens nya underverk, eller Solens Tempel i Cusco, det viktigaste templet under inkaperioden? I Inkas heliga dal kommer vi nära inpå livet på landsbygden och den vackra och bördiga dalen rymmer några av Perus bästa sevärdheter som Inkastaden Ollantaytambo, den färggranna marknaden i Pisac, de mystiska cirkelrunda odlingsterrasserna i Moray och saltbassängerna i Maras. I den gamla inkahuvudstaden lär vi oss mer om den fascinerande inkaperioden och precis utanför Cusco förundras vi över hur man byggde den enorma Sachsayhuaman-fästningen. I Puno tar vi en härlig båttur ut på Titicacajön där vi lär oss om hur vardagslivet fungerar för Uros-indianerna som bor på flytande och konstgjorda öar gjorda av vass. I Bolivias huvudstad La Paz gör vi utflykter i och omkring staden innan vi beger oss söderut och får uppleva ett av naturens underverk, de stora saltslätterna vid Uyuani. Krydda detta lite extra med alla vänliga människor och du har en komplett resa som kommer att beröra alla dina sinnen.

Dag 1: Resa till Peru
Flyg till Lima. Efter ankomst till Lima blir vi mötta av vår lokala representant. Transfer från flygplatsen till hotellet där vi checkar in. Övernattning i Lima. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Lima
Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Perus huvudstad vars stadskärna står på UNESCO:s världsarvslista. Vi besöker både det koloniala och moderna Lima. Före lunch hinner vi med ett besök i San Fransiscoklostret och här tittar vi närmare på de berömda katakomberna som ligger under klostret. På eftermiddagen blir det rundvisning i Limas arkeologiska museum, som räknas som ett av de bästa i världen, innan vi fortsätter längs Stillahavskusten. Vi kommer nu till Pachacamac, som under förkolonial tid tjänade som ett viktigt ceremoniellt centrum där Pacha Kamaq, en av skapargudarna, vördades. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag där vi också får njuta av en traditionell dans- och musikföreställning. Övernattning i Lima.

Dag 3: Lima – Cuzco – Inkas heliga dal
På morgonen flyger vi från Lima till Cuzco, den gamla inkahuvudstaden. Efter lunch beger vi oss till Inkas heliga dal. Här ser vi närmare på Pisacruinerna och de vackra terrassodlingarna från inkatiden. Härifrån är det en fantastisk utsikt över den bördiga och vackra dalen. Sedan beger vi oss till den färggranna marknaden i Pisac. Här finns tillfälle att shoppa allt från vackra tyger till frukt och grönsaker. Övernattning i Inkas heliga dal.

Dag 4: Inkas heliga dal
Vi börjar tidigt på morgonen och reser längs Vilcanotafloden genom små samhällen. Först gör vi ett besök vid de fascinerande cirkelrunda odlingsterrasserna i Moray och sedan ser vi närmare på saltbassängerna i Maras. Under eftermiddagen besöker vi inkastaden Ollantaytambo vars fästning omfamnar staden med dess torg och tempel. Här finns många olika typer av inkaarkitektur och gatorna och vattenkanalerna är kvar från inkatiden. Övernattning i Inkas heliga dal.

Dag 5: Inkas Heliga Dal – Machu Picchu - Cuzco
Dags för en av höjdpunkterna på resan, nämligen Machu Picchu! Vi börjar dagen med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes, byn vid foten av Machu Picchu. Med buss tar oss härifrån ända fram till porten till denna mytomspunna och fascinerande stad som ligger nord-väst om Cuzco. Den är mycket dramatiskt belägen uppe på en bergsomgärdad topp. Idag är den en av de mest spektakulära sevärdheterna i Sydamerika och tillika ett av de sju nya underverken. Staden står på UNESCO:s världsarvslista. Övernattning i Cuzco.

Dag 6: Cuzco
Cuzco var kulturellt och religiöst centrum för inkariket. Vi gör en stadsrundtur och besöker den imponerande katedralen vid Plaza de Armas samt Solens tempel, det viktigaste templet under inkatiden. Strax utanför Cuzco ser vi den väldiga Sacsayhuamanfästningen och de speciella stenformationerna i Quenqo. Övernattning i Cuzco.

Dag 7: Cuzco – Puno / Titicacasjön
På morgonen tar vi en expressbuss mot Puno vid Titicacasjön. Bussresan tar ca 9 timmar och på vägen till Puno stannar vi till vid olika arkeologiska sevärdheter. Övernattning i Puno.

Dag 8: Titicacasjön
Vi börjar dagen med en utflykt till vackra Taquile, som är en ö i Titicacasjön. De inhemska byborna är kända för sina fina handvävda textilier och kläder. På vägen till Taquile gör vi även ett besök till Uros flytande öar, som är konstgjorda vassöar. Här lär vi oss mer om hur vardagslivet fungerar på dessa speciella öar. Övernattning i Puno.

Dag 9: Puno – La Paz
I dag åker vi söderut längs Titicacasjön och korsar gränsen till Bolivia. På vägen mot La Paz stannar vi till vid ruinstaden Tiwanaku. Staden blev påbörjad 1580 f.Kr. Den var världens största stad under sin storhetstid och anses för att vara den sydamerikanska civilisationens vagga. Här ser vi närmare på Soltemplet, Jordtemplet, Akapanapyramiden och Solporten. Vi besöker även det tillhörande museet som har en imponerande samling av föremål och verktyg som visar hur avancerad denna civilisation var. Övernattning i La Paz.

Dag 10: La Paz
I La Paz gör vi en stadsutflykt för att bekanta oss med staden. Här besöker vi kända sevärdheter som San Francisco-kyrkan, Plaza Murillo som är stadens hjärta, presidentpalatset, nationalkongressen och Metropolitanakatedralen innan vi lämnar staden för ett tag och åker till Moon Valley, ett mycket speciellt landskap format av erosionen under tusentals år. Övernattning i La Paz.

Dag 11: La Paz - Uyuani
Vi blir hämtade på hotellet och beger oss till flygplatsen i La Paz. Vi flyger söderut till byn Uyuani som är belägen intill den största saltslätten i världen. I Uyuani blir det lite tid på egen hand innan vi på kvällen samlas till gemensam middag. Hotellet i Uyuani är av enkel standard. Övernattning i Uyuani.

Dag 12: Uyuani - Tahua
Vi börjar dagen med ett besök på tågkyrkogården Colchani. De antika engelska loktågen användes till transport av mineraler till hamnar vid Stilla havet under slutet av 1800-talet. Här kommer vi även att se hur man framställer salt och hur man gör hantverk av salt. Sedan får vi uppleva ett av naturens underverk, den stora saltslätten Salar de Uyuani. Vi gör en spännande utflykt fram till ön Incahuasi som ligger mitt i saltöknen. Här gör vi en lätt vandring och vi kommer att se gigantkaktusen och vackra bergsformationer av vulkansten. Lunchen intar vi på ön innan vi beger oss foten av vulkanen Tunupa och sedan vidare till byn Tahua. Här checkar vi in på vårt hotell som är tillverkat av salt. Vyerna är fantastiska och med lite tur kan vi se rosa flamingos mellan lamor precis utanför byn. I byn besöker vi en lokal familj och får lära oss mer om hur invånarna lever och jobbar i saltöknen. Övernattning i Tahua.

Dag 13: Tahua – Uyuani
I dag skall vi besöka ett arkeologiskt område med preinkamumier från 600 e. Kr. innan vi gör en lätt vandring i den fascinerande saltöknen. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Uyuani. Övernattning i Uyuani.

Dag 14: Uyuani – La Paz
Vi blir hämtade på hotellet och beger oss till flygplatsen. Vi flyger tillbaka till La Paz där vi får resten av dagen ledig till egna aktiviteter. Övernattning i La Paz.

Dag 15: La Paz – Lima
Dags att säga farväl till Bolivia. Vi flyger till Lima och får resten av dagen ledig till egna strövtåg. På kvällen samlas vi för en avskedsmiddag. Övernattning i Lima.

Dag 16: Hemresa från Lima
Förmiddagen ledig till egna strövtåg. På eftermiddagen transporteras vi till flygplatsen för hemresa. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 17: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYBOLAG PLATSER BOKNING
2018-11-20 2018-12-06 Stockholm 55 900 KLM Öppet Boka här
2018-11-20 2018-12-06 Göteborg 55 900 KLM Öppet Boka här
2018-11-20 2018-12-06 Köpenhamn 55 900 KLM Öppet Boka här
2018-11-20 2018-12-06 Oslo 55 900 KLM Öppet Boka här

Priserna är baserade på nu (1/8-2017) kända kostnader och valutakurser. Vi reserverar oss för ändringar av dessa. Vi reserverar oss också för omkastningar i programmet.

Öppet: Det finns platser kvar att boka.
Stängt: Det är för sent att boka.
Fullbokad: Resan är fullbokad.
På förfrågan: Det går av någon anledning inte att boka, men om du är intresserad kan vi sätta dig på väntelista.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima t/r
Måltider ombord på flyget
Inrikesflyg i Peru
Inrikesflyg i Bolivia
Regionalflyg La Paz - Lima
Flygskatter och bränsletilllägg
15 nätter i delat dubbelrum med frukost
Helpension (ej lunch dag 16)
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare
Dricks till lokalguider och chaufförer

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 8 600 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 770 kr

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chufförer ca USD 80.

Hotellinformation:
Lima: Casa Andina Classic Miraflores San Antonio Hotel or similar
Inkas heliga dal: San Agustin Recoleta Hotel or similar
Cusco: Casa Andina Hotel or similar
Puno: Casa Andina Classic Tikarani Hotel or similar
La Paz: La Casona Boutique Hotel or similar
Uyuni: Tayka de Piedra hotel or similiar

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

 

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.