Resor till Bonaire

Atlantic Sköldpadda simning på en tropisk korallrev i Bonaire.

Bonaire – Dykparadiset med äventyrsprofil!
Bonaire ör känt som dykarnas paradis men med relativt få stränder, perfekt för dig som söker en aktiv, naturnära semester. Här finner du lugn och en välkomnande atmosfär. Vill du uppleva  dykning och snorkling, så är Bonaire ett givet alternativ. Här finner du också ett stort utbud av andra utomhusaktiviteter, såsom cykeläventyr, ridning, kajak och windsurfing.. Att hyra en bil och utforska ön, är också ett bra sätt att få minnesvärda upplevelser.

Även om stränderna är relativt få, så passar Bonaire även dig som söker avkoppling. Bonaire är naturälskarnas favorit, och erbjuder stort natur- och djurliv och några av de absolut bästa dyk och snorkelplatserna i hela Karibien. Detta beror på att undervattensmiljön är skyddad genom lag, vilket ger en bevarad fauna vid reven. Kristallklart vatten med en medeltemperatur på över 25 grader, har bidragit till dess popularitet bland dykare och snorklare Högsta punkten på ön är 240 meter och det finns naturparker med 170 fågelarter, många är speciella för Bonaire.
För utflykter behöver man hyrbil. Det varierande landskapet med mangroveträsken i söder, och utgör barnkammare för mångas vattenlevande arter. Man kan se Iguana ödlan i nationalparken Washington Slagbaais, och vid de grunda insjöarna kan man få se flamingos som flyger längs saltplatåerna. Välkomna till Bonaire eller som dom själva säger på sitt eget språk Bon Bini!  

Privatresor


Semester på Bonaire


Även om stränderna är relativt få, så passar Bonaire även dig som söker avkoppling. Bonaire är naturälskarnas favorit, och erbjuder stort natur- och djurliv och några av de absolut bästa dyk och snorkelplatserna i hela Karibien. Detta beror på...