Resor till Ecuador

Basilica del Voto Nacional, Quito, Ecuador

Ecuador har fått sitt namn av ekvatorn. Det är Sydamerikas näst minsta land men har nästan allt att erbjuda resenären. Landet sträcker sig från Amazonbäckenet över Anderna och ner mot Stillahavskusten i Sydamerika. Ecuador är ett av de populäraste turistmålen i Sydamerika med berg, stränder, tropisk regnskog och ett rikt växt- och djurliv. Ett måste på en resa till Ecuador är ett besök till de för sitt djurliv berömda Galapagosöarna hundra mil ut i Stilla havet. Här hämtade Charles Darwin inspiritation till sin evolutionsteori redan på 1800-talet. Galapagos är unikt med sin avskildhet och stillhet, sitt milda klimat och otroliga djurliv. Hela ögruppen är en nationalpark och landskapet är vulkaniskt och kargt, närmast ökenartat i låglandet men växtrikt i höglandet.Många endemiska arter står att finna här och förklaringen till det speciella djurlivet är bland annat att öarna inte upptäcktes alls förrän år 1535.

Guayaquil blir vår utgångspunkt i Ecuador på resan med Phoenix. Guayaquil är landets kommersiella centrum med mer än hälften av landets företagande och här finner man vid flodbanken de gamla kvarteren Las Penas med sina många restauranger och barer. På Galapagos bor vi på den största av öarna, Santa Cruz, och härifrån görs sedan utflykter med båt för att fascineras av det helt unika djurlivet på öarna i omgivningarna. Vi får se många olika fågelarter som blåfotad sula och fregattfåglar, den stora jättesköldpaddan, sjölejon, pelikaner och kanske den unika havsleguanen. En resa till Ecuador och Galapagos är för många en dröm.

Rundresor


Galapagossköldpadda

Galapagos och Machu Picchu


På denna resa får du möjlighet att besöka två av världens mest uppskattade resmål; Machu Picchu i Peru och Galapagos i Ecuador. Peru är ett land med en mycket vänlig befolkning och här får vi uppleva storslagen natur kombinerad med spännande...