Filippinerna Explorer

Chocolate hills i Bohol Island, Filippinerna

Denna resa tar er med till inte mindre än 5 öar i den den tropiska filippinska arkipelagen som består av över 7 000 öar. Ni får lära er om det spanska arvet till stadsbilden i huvudstaden  Manila. Staden ligger på ön Luzon och regionen d.v.s. det som man brukar kalla Metro Manila och har c:a 12 miljoner innevånare. Här får ni höra och se det spanska arvet till staden med diverse byggnader och monument. Från Luzon åker ni till Bohol och vidare till ön Panglao där det blir sköna bad och besök i bushen bland apor och fjärilar. Vidare till Balicasag med sitt marinreservatet där det finns möjlighet till att snorkla i den färgglada korallträdgården. Sedan vidare med bärplansbåt till Cebu och vidare till paradisön Boracay som har stränder med vit pudrig sand. Dessa stränder räknas till de bästa i världen. Allt detta får vi uppleva och njuta av innan det är dags att återvända till huvudstaden och möjlighet till en sista shoppingrunda innan färden hem.
 

Dag 1: Resa till Filippinerna
Vi reser från Skandinavien till Filippinernas huvudstad Manila, belägen på landets största ö, Luzon. Måltider ombord på flyget

Dag 2: Ankomst till Filippinerna
Vi ankommer till Manila framåt kvällen. Transfer till hotellet i Manila. Efter incheckning och uppfräschning blir det välkomstdrink på hotellet. Därefter fri tid att upptäcka Filippinernas huvudstad.
Övernattning i Manila (Middag)

Dag 3: Manila – Bohol
Efter frukost gör vi en kortare guidad tur i Manila. Vi beser bl.a. den gamla spanska staden med ringmur runtom, Fort Santiago och Manilakatedralen. Vi beser även San Augustinkyrkan och Casa Manila. Efter turen transfer till Manilas inrikesflygplats för att flyga från Manila till Tagbilaran. Resan tar 1 timma. I Tagbilaran får vi transfer till Panglao Island, som är förbunden med Boholön med två broar. Incheckning på hotell vid stranden. Resten av dagen fri tid på stranden. Övernattning  i Panglao (Frukost och Middag)

Dag 4: Bohol - Chocolate Hills
Efter frukost på hotellet blir det en dagstur i bil till Bohols välkända Chocolate Hills. Dessa spännande klippformationer är de mest kända landmärkena i Visayas. Klättra upp till toppen på en av kullarna för en oförglömlig stund vid utsiktsplatsen. Vi stannar till på vägen vid Bohols koloniala kyrkor och ta tillfället i akt att träffa tarsier, världens minsta apor, hos Tarsierstiftelsen. Vi stannar också vid fjärilsträdgården för att bese lokala fjärilar. Lunch serveras ombord på en kryssningsbåt på Lobocfloden. Vi beräknas vara tillbaka vid hotellet i Panglao sent på eftermiddagen.Övernattning i Panglao. (Frukost,Lunch och Middag)

Dag 5: Balicasagön  
Frukost på hotellet. Därefter gör vi en rundtur på ön Balicasag med dess marinreservatet. Vi tar oss till Balicasag med egna bancas(båtar). Båtfärden tar en timma. Snorkla i den färgglada korallträdgården, lata er på stranden eller besök en fiskeby. Picnic-lunch på stranden. Sedan blir det båt tillbaka till hotellet med stopp på en vit sandstrand (beroende på tidvattnet). Övernattning  i Panglao (Frukost, Lunch och Middag)

Dag 6: Bohol – Cebu
Efter frukost på hotellet blir det transfer tillbaka till Tagbilaran. Sedan tar vi bärplansbåt Jetfoil från Tagbilaran till Cebu. Båtfärden tar två timmar. Vid ankomst får vi en kortare guidad tur i Cebu  där vi bl.a. ser Magellankorset, Santo Ninobasilikan och Beverly Hills kinesiska tempel. Vi stannar till vid Ayala Center där det finns fri tid för shopping och lunch på egen bekostnad. Övernattning i Mactan. (Frukost och Middag)

Dag 7: Cebu – Boracay
Frukost på hotellet. Därefter transfer till Cebus inrikesflygplats. Vi kommer att flyga från Cebu till Caticlan. Flygresan tar en timma. Vid ankomst transfer till Boracayön med sina fantastiska stränder (30 min. båtfärd). Övernattning i Boracay (Frukost)

Dag 8: Boracay Beach Holidays
Fri tid att upptäcka Boracay, ön som kallas Paradiset. Koppla av på den fantastiska stranden som är rankad bland top tio i världen,  4 km strand med vit pudrig sand. Restauranger, barer, affärer, spa, dyk- och andra aktiviteter längs stranden. Övernattning i Boracay. (Frukost, lunch och Middag)

Dag 9: Boracay Beach Holidays
Ytterligare en dag att njuta av Boracay. Övernattning i Boracay (Frukost, Lunch och Middag)

Dag 10: Boracay - Manila
Frukost på hotellet. En sista morgon i paradiset. På eftermiddagen transfer till Caticlan flygplats och vår flight från Caticlan till Manila. Flygresan tar en timma.  Vid ankomst transfer till vårt hotell i Manila. Kvällen fri för t.ex. shopping i Robinson´s Super Mall nära hotellet.
Övernattning  i Manila (Frukost och Middag)

Dag 11: Manila - Avresa
Frukost på hotellet. Därefter fri tid i väntan på transfer till Manilas internationella flygplats i god tid före avresan. Måltider på flyget

Dag 12: Hemkomst
Efter en natt på flyget kommer vi hem till Skandinavien igen.


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-03-06 2019-03-17 Göteborg 31 300 Qatar Airways Öppet Boka här

Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2018-09-20. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Manila t/r
Inrikesflyg i Filippinerna
Dagsaktuella flygskatter ingår
Hotell i delat dubbelrum inkl frukost
Måltider enligt program
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 10 300 kr
Avbeställningsskydd 6% av resans pris
Reseförsäkring 570 kr

Ingår inte i resans pris:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 60 totalt per person i Madagaskar.

Preliminära flygtider med Turkish Airlines:
Stockholm - Istanbul 17:25 - 22:50
Göteborg - Istanbul 17:40 - 23:05

Istanbul - Manila 02:35 - 18:40 nästa dag
Manila - Istanbul 22:40 - 06:25

Istanbul - Stockholm  09:50 - 10:35
Istanbul - Göteborg 15:05 - 16:45

Preliminära flygtider med Qatar Airways:
Göteborg - Doha 15:10 - 23:15
Doha - Manila 02:35 - 16:15

Manila - Doha  18:15 - 23:35
Doha - Göteborg 01:55 - 06:35

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Pan Pacific Hotel i Manila, Filippinerna

Pan Pacific

Manila

Filippinerna

Till hotellets hemsida
South Palms resort i Panglao Island, Bohol, Filippinerna

South Palms

Bohol

Filippinerna

Till hotellets hemsida
Mövenpick Hotel Mactan Island Cebu , Filippinerna

Mövenpick Hotel Mactan

Cebu

Filippinerna

Till hotellets hemsida
Discovery Shores, Boracay, Filipinerna

Discovery Shores

Boracay

Filippinerna

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.
Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.