Indiens Gyllene Triangel och Ganges

Varanasi vid floden Ganges, Indien

Följ med på en rundresa under vilken du får se Indiens främsta sevärdheter! Vi färdas vi längs den så kallade "Gyllene triangeln" och besöker bland annat New Delhi, Jaipur och Agra och får uppleva de världsarv som brukar stå på de flesta indienresenärers önskelista. Under resan får du bland mycket annat besöka den livliga miljonstaden Delhi, mogulhärskarnas storslagna palats och Taj Mahal. Resan inkluderar dessutom den heliga staden Varanasi vid hinduernas heliga flod Ganges där vi bekantar oss med de ceremonier som utförs av de miljontals pilgrimer som årligen söker sig hit. Vi besöker även Sarnath där Buddha höll sin första predikan varför orten är en av de viktigaste vallfärdsplatserna för buddhister.  

Dag 1: Flyg till Delhi
Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Delhi
Efter ankomst till Delhi åker vi till vårt hotell där vi checkar in och äter frukost. Efter en kort vila gör vi en rundtur i Old Delhi där det sjuder av aktivitet och folkliv. Vi ser den gamla stadsdelens berömda stadsportar och flera andra historiskt intressanta platser, men även de karakteristiska smala gränderna och basarerna. Vi promerar i de färggranna och kryddoftande basarkvarteren vid Chandhi Chowk och insuper den exotiska atmosfären. Därefter besöker vi Röda fortet som till och med 1857 var mogulhärskarnas residens och varifrån Indiens förste premiärminister Jawaharlal Nehru 1947 höll tal till nation för att markera den indiska nationens nyvunna självständighet. Därefter fortsätter vi till Indiens största moské Jama Masjid ("Fredagsmoskén") som uppfördes under mitten av 1600-talet av Mogul Shah Jahan (mogulhärskaren som även lät uppföra Taj Mahal). Under dagen besöker vi även Raj Ghat, ett minnesmonument över Indiens landsfader Mahatma Gandhi och åker på en rickshawtur genom några av de äldre kvarteren. Övernattning i Delhi. 

Dag 3: Delhi – Varanasi
På morgonen flyger vi till Varanasi. Hit anländer varje år miljontals hinduiska pilgrimer för att bada i den heliga floden och därigenom renas från sina synder. Intill floden finns många likbål och askan efter kremeringarna strös över floden. Vi checkar in på vårt hotell och under eftermiddagen besöker vi stadsdelen Sarnath där Siddhartha Gautama (Buddha) lär ha hållit sin första predikan och skapat det första buddhistiska samfundet (Sangha). Under kvällen får vi tillfälle att delta i Ganga Aarti, en vacker hinduisk ritual under vilken man tänder ljus som man låter flyta iväg längs Ganges som offer till flodens skyddsgudinna Ganga. Övernattning i Varanasi.    

Dag 4: Varanasi
Tidigt på morgonen upplever vi soluppgången under en båtutflykt längs Ganges och bevittnar den traditionella reningsritual som utförs av rättrogna hinduer vid de många trappor som leder ner till floden. Vi fortsätter därefter till Bharat Mata Mandir-templet, tillägnat gudinnan Bharat Mata som är en nationspersonifikation av den indiska nationen ("Mother India"). Under dagen besöker vi även Banaras Hindu University grundat 1916. Universitetet har en unik arkitektur som lånat stildrag från både Europa och Indien. Vi får även lite tid över att på egen hand utforska den vackra gamla staden Varanasi. Övernattning i Varanasi.

Dag 5: Varanasi – Khajuraho
Transfer till flygplatsen inför avfärden till Khajuharo. Efter ankomst gör vi ett kort stopp på vårt hotell för att fräscha upp oss. Vi fortsätter därefter vår upptäcksfärd genom Indien och utforskar Khajurahos makalösa hinduiska och jainistiska tempel som är över tusen år gamla. Området där templen ligger är klassat som kulturarv av Unesco och är bland annat känt för sina explicit erotiska skulpturer. Övernattning i Khajuraho.

Dag 6: Khajuraho – Orchha
Vi färdas med buss längs Betwa-floden till den mindre staden Orchha (restid ca 45 minuter). Den pittoreska staden omges av frodig grönska och har förändrats lite under århundradena. Staden är känd för sin magnifika 1500- och 1600-talsarkitektur som utmärker de palats- och tempelkomplex som uppfördes under dynastin Bundela. Vi besöker försvarsverket Orchha Fort bakom vars murar traktens främsta sevärdheter ligger samlade. Övernattning i Orchha.

Dag 7: Orchha – Agra
Efter frukost åker vi buss till Jhansi där vi stiger på det luftkonditionerade tåg som tar oss till Agra. Agra var en gång i tiden huvudstad i mogulriket (1526 – 1858) och är en av de största turistattraktionerna i Indien med sitt fort med anor från 1100-talet. Vi besöker det vackra försvarsverket som är uppfört i röd sandsten. Bakom försvarsmurarna finner man några av de finaste och bäst bevarade palatsbyggnaderna från mogulperioden. Övernattning i Agra.

Dag 8: Agra (Taj Mahal)
Efter frukost beger vi oss till Taj Mahal där vi spender hela förmiddagen. Taj Mahal är troligen Indiens mest berömda sevärdhet och finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: "Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv". Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng. Övernattning i Agra.

Dag 9: Agra – Fatehpur – Jaipur
Efter frukost beger vi oss till Fatehpur Sikri ("Segerstaden") uppförd under 1500-talets senare hälft efter att stormogulen Akbar den store befäst och utvidgat sitt rike. Fatehpuri Sikri fungerade som stormogulens huvudstad under en tioårsperiod innan staden slutligen övergavs. Kvar stod dock de storslagna byggnaderna med sin magnifika arkitektur för eftervärlden att beskåda. "Segerstaden" med sitt vackra palatsområde och stora moské finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi fortsätter till delstaten Rajasthans livliga huvudstad Jaipur, även kallad "Den rosa staden". (Övernattning i Jaipur)

Dag 10:   Jaipur
Efter frukost besöker vi den berömda Amberfästningen beläget strax utanför Jaipur. Fästningen byggd i röd sandsten och marmor utgör en fantastisk syn med sina mäktiga skyddsmurar som återspeglas i Moalasjön nedanför. Vi gör en rundvandring genom det gamla försvarskomplexet och ser dess vackra interiör med högklassiga väggmålningar, elfenbensinläggningar och mosaiker. Fästingen har anor från 900-talet och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi besöker därefter ett väveri och ser hur man färgar tyg och gör textiltryck. Vi beskådar det sagolika Hawa Mahal ("Vindarnas palats") i röd och rosa sandsten och fortsätter till City Palace som är den nuvarande maharadjans residens. Om flaggan är hissad är han hemma! Delar av palatset har gjorts om till museum med samlingar av bland annat konst, mattor och vapen. I närheten ligger det märkliga Jantar Mantar-obsevatoriet där man bland annat finner ett 27 meter högt solur.  Övernattning i Jaipur.

Dag 11: Jaipur – Delhi
Efteer frukost återvänder vi slutligen till Delhi där vi upplever vi den moderna stadsdelen av den indiska huvudstaden (New Delhi) som har en mer strukturerad stadsbild med breda boulevader, alléer och parker. Under rundturen färdas längs New Delhis paradgata Rajpath och passerar bland annat triumfbågen India Gate och nationalstadion Dhyan Chand National Stadium. Vi får även se parlamentshuset, presidentpalatset och regeringsbyggnaderna. Övernattning i New Delhi. Under kvällen samlas vi inför avskedsmiddagen med indiska delikatesser. Övernattning i Delhi. 

Dag 12: Hemresa från Delhi
På morgonen transfer till flygplatsen inför hemresan via Helsingfors till påstigningsorten. Måltiden ingår ombord på långflygningen. 
       
 


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-10-21 2019-11-01 Stockholm 21 800 Finnair Öppet Boka här
2019-10-21 2019-11-01 Göteborg 21 800 Finnair Öppet Boka här
2019-10-21 2019-11-01 Köpenhamn 21 800 Finnair På förfrågan Boka här
2019-10-21 2019-11-01 Oslo 21 800 Finnair På förfrågan Boka här
2019-11-18 2019-11-29 Stockholm 21 800 Finnair Öppet Boka här
2019-11-18 2019-11-29 Göteborg 21 800 Finnair Öppet Boka här
2019-11-18 2019-11-29 Köpenhamn 21 800 Finnair På förfrågan Boka här
2019-11-18 2019-11-29 Oslo 21 800 Finnair På förfrågan Boka här

Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2018-10-03. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Delhi t/r
Inrikesflyg i Indien
Alla flygskatter
10 nätter i delat dubbelrum med frukost
Helpension
Utflykter enligt program
Rickshaw i Delhi
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledare

Kan beställas extra:
Enkelrum 3 800 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 570 kr

I priset ingår inte
Visum till Indien
Dricks ca 50 USD per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm-Helsingfors: 16:45-18:45
Göteborg-Helsingfors: 17:05-19:25
Köpenhamn-Helsingfors: 16:00-16:45

Helsingfors-Delhi: 20:20-06:40 nästa dag
Delhi-Helsingfors: 10:35-14:45

Helsingofrs-Stockholm: 16:05-16:50
Helsingfors-Göteborg: 16:00-16:25
Helsingfors-Köpenhamn: 15:30-16:05
 

Muse Sarovar Portico hotel i new Delhi, Indien

Muse Sarovar Portico,Nehru Place

New Delhi

Indien

Till hotellets hemsida
ivatas By Ideal hotel i Varanasi, Indien

Rivatas By Ideal

Varanasi

Indien

Till hotellets hemsida
Khajuraho SYNA Heritage, Indien

SYNA Heritage Hotel

Khajuraho

Indien

Till hotellets hemsida
Orchha amar mahal hotel, Indien

Amar Mahal

Orchha

Indien

Till hotellets hemsida
Clarks Shiraz, Agra, Indien

Clarks Shiraz

Agra

Indien

Till hotellets hemsida
Jaipur Park Regis, Indien

Park Regis Jaipur

Jaipur

Indien

Till hotellets hemsida

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.