Israel och Palestina

Västra muren, Jerusalem, Israel

Israel bjuder på en mångfald och en variationsrikedom utan dess like! Här finner du allt från  bördiga dalgångar,slättlandskap, bergsområden och öken. Här, på historisk mark, finns mängder av judiska, kristna och muslimska minnesmärken. Israel har en stark internationell prägel  och en stor del av befolkningen har sökt sig hit från hela världen.  Följ med på en rundresa till Israel under vilken du får en inblick i den moderna staten Israel och får uppleva  platser som Nasaret, Golanhöjderna och Döda havet. Vi besöker också Betlehem och Jeriko på palestinskt territorium. Under resan bekantar vi oss med platser som omnämns i Bibeln men får även se lämningar från romartiden. Mot slutet av resan upplever vi Jerusalem där vi känner historiens vingslag  i Gamla staden.

 

Dag 1: Resa till Israel
Flyg till Tel Aviv. Efter ankomst till Tel Aviv blir vi mötta av vår lokala representant och beger oss till vårt hotell för vila. Övernattning i Tel Aviv. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Tel Aviv – Jaffa - Caesarea – Haifa – Acre – Genesarets sjö
I dag reser vi från Tel Aviv mot den historiska hamnstaden Jaffa. Staden var befolkad redan 7 500 år f Kr och hamnen har använts sedan bronsåldern. Från en utsiktspunkt får vi en fin vy över staden. Sedan gör vi en promenad i de vackra gränderna i gamla staden. Vi fortsätter vidare längs kustvägen till nationalparken Caesarea med sitt antika hamnområde och den restaurerade amfiteatern som kan dateras drygt 2 000 år tillbaka i tiden. På vägen mot Haifa passerar vi Druzebyarna, religiösa samhällen som också har en egen religiös domstol. I Haifa gör vi en stadsrundtur där vi börjar med ett besök till Karmelberget. Här får vi en fantastisk utsikt. I staden ser vi bl a Bahai-helgdomen med sin tillhörande exotiska persiska trädgård. Därefter går resan vidare till Acre med sina imponerande ruiner från korsfarartiden, antika bygårdar, stadsmurar, basarer och moskéer. På eftermiddagen beger vi oss mot Genesarets sjö. Övernattning i Tiberias. (Frukost, lunch och middag)

Dag 3: Genesarets sjö – Golanhöjderna
Efter en kortare stadsrundtur i Tiberias, en av Judendomen fyra heliga städer, tar vi en lugnande båttur till den forntida fiskebyn Kapernaum. Här kan vi se resterna av en synagoga från 100-talet. I närbelägna Tabgha besöker vi kyrkan som markerar platsen där Jesus mättade 5 000 människor med fem bröd och två fiskar. Kyrkan är känd för sina mosaikutsmyckningar från år 480 e Kr. Vid Mount of Beatitudes ser vi platsen där Jesus enligt Bibeln skall ha undervisat sina anhängare. Vi far vidare mot Golanhöjderna, högslätten som under sexdagarskriget 1967 erövrades av Israel. Vi besöker vingården Golan Winery och får en rundvisning och provsmakning. Vid Yardenit tittar vi på platsen där Jesus blev döpt enligt Bibeln. Övernattning vid Genesarets sjö.(Frukost och middag)

Dag 4: Genesarets sjö – Nasaret – Döda havet
Efter frukost reser vi via byn Kana mot Nasaret. Kana är platsen där Jesus utförda sitt första mirakel enligt Bibeln. I Nasaret besöker vi Bebådelsekyrkan och Marias brunn. Vi far sedan mot Jordandalen med sina odlingar av frukt och grönsaker. I den bördiga dalen har man odlat sedan 10 000 år tillbaka i tiden. Längs Jordandalen reser vi till Beit Shean, den största arkeologiska parken i Israel med vackra utgrävningar från romersk och bysantinsk tid. På eftermiddagen kommer vi fram till Döda havet som är den lägsta punkten på jorden och ligger ca 400 meter under havsytan.  Resten av dagen fri tid att njuta av sol och bad vid Döda havets strand.  Övernattning vid Döda havet.(Frukost och middag)
 
Dag 5: Döda havet
På morgonen besöker vi den imponerande fästningen Masada som ligger på ett 400 meter högt platåberg. Fästningen står på UNESCO:s världsarvslista och påbörjades år 161 f.Kr. Vid Ein Gedi Nationalpark kan vi njuta av speciell natur och vackra oaser. Nationalparken är hem åt många växter, fåglar och djur. Därefter återvänder vi till hotellet och fri tid att njuta av sol och bad vid Döda Havets strand.  Övernattning vid Döda havet.(Frukost och middag)

Dag 6: Döda havet – Qumran – Jeriko – Jerusalem
I dag reser vi till Qumran, där man 1947 fann de så kallade Dödahavsrullarna, 900 handskrifter bl a från Gamla testamentet . Texterna har stor historisk, religiös och språklig betydelse och sträcker sig över en period från 408 f Kr till 318 e Kr. Vi reser via de natursköna Moabsbergen till staden Jeriko som tros vara en av världens äldsta bebodda städer. Staden kan dateras tillbaka till 9 000 f Kr. På eftermiddagen kommer vi fram till Jerusalem där vi checkar in på vårt hotell. Övernattning i Jerusalem.(Frukost och middag)

Dag 7: Jerusalem – Betlehem - Jerusalem
Dagen ägnas åt en stadsrundtur där vi ser närmare på Jerusalems kända sevärdheter. Efter frukost åker vi till Abbellsynagogen som ligger i Hadassah-universitetet. Här kan vi se de 12 kända och vackra fönstren målade av den berömda Marc Chagall. Sedan tar vi oss till förintelsecentret Yad Vashem, dedikerat till de judiska offren under andra världskriget. Här finns miljontals dokument, tusentals fotografier, videor och nedtecknade vittnesmål från överlevande, som inte lämnar någon oberörda. Vi fortsätter till Israel Museum som är det den största kulturella institutionen i Israel och rankas som ett av de ledande konst- och arkeologimuseerna i världen. Bland annat innehåller museet världens största samling av arkeologi som relateras till Bibeln. På vägen till Betlehem ser vi Knesset, Israels parlament och vi stannar vid Rachels grav och Födelsekyrkan, platsen som markerar Jesus födelseplats. Övernattning i Jerusalem.(Frukost och middag)

Dag 8: Jerusalem
På Olivberget, eller Oljeberget, är en judisk begravningsplats sedan 3 000 år tillbaka och det finns uppskattningsvis 150 000 gravar här. Olivberget nämns ofta i Bibeln som platsen för olika händelser bl a den plats där Jesus togs till fånga inför sin korsfästelse. Därefter åker vi till berget Sion där vi får uppleva rummet där Jesus och hans lärjungar intog den sista måltiden. Vi fortsätter via till den berömda Västra muren, eller Klagomuren som den också är känd som. Platsen är helig för både judar och muslimer. I gamla staden promenerar vi på Via Dolorosa, den väg som Jesus vandrade med korset upp till Golgata där korsfästelsen ägde rum. På kvällen samlas vi till en trevlig avskedsmiddag. Efter middagen blir det transfer till flygplatsen och hemresa till Sverige (Frukost och middag)

Dag 9: Hemkomst till Sverige
Vi landar på vår påstigningsort på förmiddagen.


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYBOLAG PLATSER BOKNING
2018-02-12 2018-02-20 Stockholm 16 900 Finnair Fullbokad Kontakta oss
2018-02-12 2018-02-20 Göteborg 16 900 Finnair Fullbokad Kontakta oss
2018-02-12 2018-02-20 Köpenhamn 16 900 Finnair Fullbokad Kontakta oss
2018-04-25 2018-05-03 Stockholm 16 900 Finnair Öppet Boka här
2018-04-25 2018-05-03 Göteborg 16 900 Finnair Öppet Boka här
2018-04-25 2018-05-03 Köpenhamn 16 900 Finnair Öppet Boka här
2018-06-11 2018-06-19 Stockholm 16 900 Finnair Öppet Boka här
2018-06-11 2018-06-19 Göteborg 16 900 Finnair Öppet Boka här
2018-06-11 2018-06-19 Köpenhamn 16 900 Finnair Öppet Boka här

Priserna är baserade på nu (27/7 2017) kända kostnader och valutakurser. Vi reserverar oss för ändringar av dessa. Vi reserverar oss också för omkastningar i programmet samt ändring till likvärdiga hotell.

Öppet: Det finns platser kvar att boka.
Stängt: Det är för sent att boka.
Fullbokat: Resan är fullbokat.
På förfrågan: Det går av någon anledning inte att boka, men om du är intresserad kan vi sätta dig på väntelista.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Tel Aviv t/r
Aktuella flygskatter/bränsletillägg
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider enligt program
Utflykter inkluderat entréer enligt program
Svensktalande guide

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 5 600 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resan pris
ERV reseförsäkring 450 kr

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 40 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Grand Beach Hotel i Tel Aviv, israel

Grand Beach Hotel

Tel Aviv

Israel

Till hotellets hemsida
Royal Plaza i Tiberias, israel

Royal Plaza

Tiberias

Israel

Till hotellets hemsida
Prima Oasis Beach hotel i Ein bokek, Dead Sea, Israel

Prima Oasis

Ein Bokek, Israel

Israel

Till hotellets hemsida
Prima royale hotel i Jerusalem, Israel

Hotel Prima Royale

Jerusalem

Israel

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard

Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.