Resor till Jamaica

Jamaica lighthouse

Hitta lugn och harmoni på reggaeön Jamaica.
Bob Marley, Ian Fleming, Usain Bolt. De har alla en ö gemensamt – Jamaica.


Förutom de kritvita stränderna och det turkosblå havet så är det just grönskan som kännetecknar Jamaica. Här finns 3 800 sorters växter och ett rikt fågelliv 200 sorters fåglar. Karibientrenden fortsätter och reggaens land lockar många. Jamaicas historia liknar många karibiska öar. Slavhandel, kolonialt herravälde och plantager. Christofer Columbus steg i land 1494 vid St Ann's Bay, sedan segladehan vidare mot Discovery Bay Det finns mycket att upptäcka här. En semester på Jamaica kan kryddas av utflykter. Ett besök på en sockerplantage är ett bra sätt att få koll på historien. För den mer aktiva kan man åka zipline eller rida, den mer romantiska  tar en flottur på Martha Brae River. Man glider makligt nedför floden på en flotte och flyter förbi papaya, kalebass och bananträd.
Montego Bay är den fjärde största staden på ön och är tillsammans med huvudstaden Kingston den enda ort som har internationell flygplats. Nöjeslivet längs huvudgatan Hip Strip i Montego Bay sjuder. Här kan man mingla mellan barer som Margaritaville, Blue Beat och Pier 1 och dricka fräscha fruktdrinkar eller det inhemska ölet Red Stripe och känna på den jamaicanska pulsen.

Stämningen är hela tiden tillbakalutad och att försöka beställa en drink utan nationaldrycken, den jamaicanska rommen är nästan omöjligt. Helst ska det vara rom från Appleton Estate.
Många hotell i Montego Bay är all-inclusive med egen strand. Vill man besöka några andra stränder är den mest kända Doctor's Cave Beach mitt på Hip Strip, den blev omtalad när en osteopat påstod sig ha märkt helande krafter i vattnet just här. De mindre kända stränderna heter Cornwall Beach och Dead End Beach. Nöjeslivet är i Montego Bay och utflykterna man kan göra är många, men de finaste stränderna finns i Negril. Och den finaste Seven Mile Beach som är elva kilometer lång. Sanden är ljus och finkornig och palmerna, som är av varierande storlek, når ända ner till stranden. Stranden, som rankats som en av världens vackraste, är perfekt för en barfotapromenad.

En av de stora attraktionerna i Negril är att gå till Rick's Cafe, se på solnedgången och kolla när unga jamaicaner kastar sig nedför klipporna i havet. Här kan man beundra proffsen som dyker mot den solnedgångsfärgade himlen.
 
  

Privatresor


Semester på Jamaica


Jamaicas historia liknar många karibiska öar. Slavhandel, kolonialt herravälde och plantager. Christofer Columbus steg i land 1494 vid St Ann's Bay, sedan segladehan vidare mot Discovery Bay Det finns mycket att upptäcka här. En semester på Jamaica...