Kryssning Singapore - Japan

Välkommen på en kryssning mellan världsmetropolerna Singapore och Tokyo med stopp i Ho Chi Minh City , Nha Trang , Hong Kong, Taibei, Osaka, Shizuoka och Yokohama. Under färden får du alltså uppleva Östasiens modernaste och mest spännande storstäder och dessutom några av regionens vackraste hamnstäder. Under resan står alla bekvämligheter på det lyxiga kryssningsfartyget till ditt förfogande. Ombord finner du ett rikt utbud av restauranger, barer, pooler och olika aktiviteter. 

Kryssningen kombineras med Phoenix travels välkomponerade och beprövade program för rundresor. Innan du bordar kryssningsfartyget ingår en rundtur i Singapore under vilken du får uppleva de främsta sevärdheterna i den lilla stadststaten som är känd för sitt spännande stadslandskap och sin etniska och  kulturella mångfald. Efter ankomsten till Yokohama, som är kryssningens slutdestination, väntar en rundtur i Tokyo-regionen under vilken du bland annat får uppleva den charmiga kuststaden Kamakura som från sent 1100-tal till tidigt 1300-tal var Japans politiska maktcentrum. I Tokyo upplever vi några av de mest spännande stadsdelarna i den världsvana megastaden.  
 

Dag 1: Resa till Singapore
Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Ankomst till Singapore
 Transfer till hotellet. Övernattning i Singapore.
 
Dag 3: Singapore
Efter frukost inleder vi dagen med en stadsrundtur under vilken vi passerar historiska landmärken som Singapores stadshus, parlamentshuset och högsta domstolen, men även kända mötesplatser som Singapores cricketklubb. Vi stannar till vid Marina Bay med sin berömda staty föreställandes en Singa Laut (en fisk med lejonhuvud) som blivit en av Singapores främsta symboler. Därefter fortsätter vi till Thian Hock Keng som är ett av de äldsta kinesiska templen i Singaspore. Vi fortsätter till Singapores botaniska trädgård som blev stadens första sevärdhet att upptas på Unescos världsarvslista. Här promenerar vi i den paradisiskt vackra orkidéträdgården National Orchid Garden som rymmer 60,000 olika sorters orkidéer. Vi besöker därefter stadsdelen Little India vars indiska restauranger fyller kvarteren med fantastiska dofter. Det sista stoppet under rundturen är China Town som med sina låga hus och sin unika kulturmiljö utgör en stark kontrast till det moderna staden. Stadsdelen går i bjärt rött och guld och man känner dofterna av kulinariska läckerheter längs gatorna som kantas av traditionella butiksbodar. Singapores invånare är stolta över sitt kulturarv och i Singapores äldre omgivningar finner du rikt dekorerade kinesiska och indiska tempel och mycket annat intressant att upptäcka. Under eftermiddaggen bordar vi vårt kryssningsskepp som avgår klockan 18:00. Övernattning ombord. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 4: Till havs
Det finns många aktiviteter att välja mellan ombord. Under kryssningen anordnas allt från matlagningskurser och danslektioner till frågetävlingar. Programmutbudet rymmer dessutom föreläsningsserien Encounters with Discovery at SEA™ med experter som berättar om de platser ni kommer att besöka.
 
Day 5: Ho Chi Minh City
Ho Chi Minh City var till och med 1975 huvudstad i Sydvietnam under sitt forna namn Saigon. Ho Chi Minh City är Vietnams största och modernaste stad och har sedan 1700-talet varit ett mycket viktigt handelsnav i Sydostasien. Här finner du vacker fransk kolonialarkitektur och en närmast europeisk cafékultur – det är dock ingen tvekan om att man befinner sig i Sydostasien! Vädret är varmt året om och människors liv utspelar sig i stor utsträckning på gatorna som sjuder av liv och rörelse. Längs boulevarderna syns en aldrig sinande ström av motorcyklar och scootrar och överallt möts man av varmt välkomnande leenden.
 Ankomst 07:00. Avgång 18:00
 
Dag 6: Nha Trang, Vietnam
Nha Trang är en av Vietnams största och mest populära badorder och erbjuder vita sandstränder, azurblå hav och palmer som skänker skugga längs det soliga kustlandskapet. Staden har en avslappnad atmosfär och fiskebåtar i klara färger ligger för ankar i hamnarna. En bit in i landet strax utanför staden döljer sig små bondesamhällen i grönskande dalgångar.
 Ankomst 08:00. Avgång 16:00
 
Dag 7: Till havs
Du kan ta del av det rika programutbudet eller kanske bara sola och ta det lungt.

Dag 8: Hong Kong
Hong Kong är en av Östasiens mest populära resedestinationer. Hamnstaden var en gång i tiden en brittisk koloni men tillhör sedan 1997 återigen Kina och är numera en särskild administrativ region med långtgående självstyre. Hong Kong betyder ordagrant "den väldoftande hamnen" och har lyckats behålla sin charm från förr, men har samtidigt utvecklats till en ultramodern metropol som slår de flesta med häpnad. Hong Kong är Öst och Väst på en och samma gång och staden har därför en alldeles unik atmosfär du inte finner någon annanstans. Moderna skyskrapor och lyxhotell klättrar längs sluttningarna på Hong Kong Island och i Hong Kongs trånga gränder finner du allt från nudelförsäljare, spåmän och kotknackare. Hong Kong har ett fantastiskt rikt utbud av varor och tjänster. Här kan du köpa allt från skräddarsydda kostymer och klänningar till antikt porslin och det senaste inom elektronik.
 Ankomst 07:00. Avgång 23:00
 
Dag 9: Till havs
Det finns mycket att göra ombord. Du kan till exempel besöka Princess Theater som erbjuder högklassig musikunderhållning och påkostade shower. Eller varför inte besöka utomhusbiografen vid polen för att se på en film under stjärnorna? Du kan givetvis också bara ta det lugnt och avnjuta en cocktail i någon av kryssningsfartygets lounger medan bandet spelar din favoritsång.
 
Dag 10: Taibei (Keelung), Taiwan
Taibei är Taiwans huvudstad och ett av Asiens viktigaste kommersiella centrum. Majoriteten av Taiwans befolkning utgörs av Han-kineser och mandarinkinesiska är det officiella språket på ön. Den som besökt fastlandskina märker dock snart att mycket är annorlunda här. Taiwan har en spännande historia som gett ön sin särprägel. Taiwan var bland annat en japansk koloni under 50 år (1895-1945) och ön har aldrig kontrollerats av Folkrepubliken Kina. Idag är Taiwan ett modernt industriland och världsledande inom en mängd högteknologiska utvecklingsområden. Huvudstaden Taibei är en modern och sofistikerad världsmetropol som dock inte förlorat sina traditioner med rötterna i kinesisk kultur.
Ankomst till hamnstaden Keelung strax utanför Taibei 07:00. Avfärd 18:00
     
Dag 11: Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord. Varför inte unna dig manikyr, pedikyr eller någon av behandlingarna som erbjuds i sjönhetssalongen, eller vad sägs om en avslappnade massage på Lotus Spa? Den som vill kan också träna på fitnesscentret, eller kanske unna sig lite "egen tid" i The Sanctuary som enbart vänder sig till de vuxna gästerna ombord.
 
Dag 12: Till havs
Du vaknar upp till ytterligare en avkopplande dag på kryssningsfartyget. Kockarna ombord är passionerade matlagningsentusiaster som sätter stor ära i att komponera underbara måltider. Missa inte att besöka någon av våra prisbelönta restauranger om ni vill fira en födelsedag eller en bröllopsdag, eller kanske bara för att fira att ni är till sjöss! 
 
Dag 13: Osaka
Under århundraden fungerade Osaka som Japans viktigaste port mot övriga Asien. Än idag är Osaka en viktig hamn och ett betydelsefullt kommersiellt centrum. Osakaområdet är det folktätaste storstadsområdet i Japan efter Stortokyo och dess närhet till de gamla kulturstäderna Kyoto och Nara, som tillsammans utgör den japanska kulturens vagga, gör Osaka till den perfekta utgångspunkten för den som vill utforska traditionell japansk kultur.
Ankomst till Osaka 07:00. Avfärd 23:00
 
Dag 14: Till havs
Njut av det rika utbudet av underhållning och aktiviteter ombord – eller njut av solen på däck.
 
Dag 15: Shimizu-ku, Shizuoka
 Det japanska kustlandskapet är sagolikt vackert och Shimizu-ku anses vara en av de vackraste hamnarna i hela Japan. Härifrån kan man få en fantastisk vy över berget Fuji – Japans heligaste vulkan. Shimizu är en livlig och trivsam hamnstad vars kulturella och spirituella liv förvaltas genom traktens uråldriga shinto-helgedomar och buddhisttempel. Det är dock berget Fuji som brukar få mest uppmärksamhet. Den symmetriskt konformade vulkanen som tornar upp sig 3 776 meter över havsytan är en fantastisk syn. Inte undra på att Fuji sedan urminnes tider varit en källa för inspiration för japanska konstnärer och poeter och blivit en av Japans främsta nationalsymboler!
 Ankomst 07:00. Avfärd 17:00
 
Dag 16: Yokohama och Tokyo
Efter att vi anlänt till Yokohama på morgonen checkar vi ut från kryssningsfartyget och beger oss med buss mot kuststaden Kamakura som från sent 1100-tal till tidigt 1300-tal var Japans politiska maktcentrum. Vi besöker två av stadens främsta sevärdheter som ligger på bekvämt promenadavstånd från varandra: den höga bronsstatyn Kamakura Daibutsu ("Kamakuras Stor-Buddha") och buddhisttemplet Hasedera där vi även besöker en helig grotta tillägnad den buddhistiska gudinnan Benzaiten. Därefter åker vi buss mot Tokyo. På vägen stannar vi till i Yokohamas China Town där vi äter lunch. Övernattning i Tokyo. (Frukost och lunch)
 
Dag 17: Tokyo
Tokyo är utan tvekan en av världens mest intressanta städer med sin spännande blandning av uråldriga traditioner och postmodern kultur. Efter frukost ger vi oss ut i stadsvimlet i en av världens största städer. Vi beger oss till den livliga stadsdelen Asakusa där vi besöker det populära buddhisttemplet Sensoji och tillbringar en stund på Nakamise dori, ett promenadstråk intill tempelbyggnaderna som kantas med småaffärer och stånd. Här kan du köpa typiska japanska souvenirer eller kanske smaka japanska snacks och godsaker. Därefter åker vi till Edo-Tokyo Museum där vi besöker museets fasta utställning som belyser Tokyos fascinerande historia. Vi åker vidare till området Tsukiji, känt för sina många fiskaffärer och fiskrestauranger. Mycket av utbudet i Tsukiji är ganska exotiskt och förstås sådant som du knappast hittar hos fiskhandlarna hemma i Sverige. Under eftermiddagen besöker vi den angränsande stadsdelen Ginza, Japans mest fashionabla område där du finner såväl exklusiva boutiquer som de större klädkedjorna och de mest välsorterade varuhusen. Innan vi åker tillbaka till hotellet besöker vi slutligen Meiji jingu, en helgedom uppförd till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). (Frukost)
 
Dag 18: Tokyo
På morgonen gör vi ett kort besök vid det kejserliga palatset. Eftersom palatset sällan är öppet för besökare får vi nöja oss med att beskåda det på behörigt avstånd. Därefter besöker vi elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku – personer som hyser ett extremt intresse för till exempel tecknade japanska serier, animerad film eller datorspel. Från Akihabara promenerar vi till den närliggande stadsdelen Ueno längst Ameyoko dori, en livligt och folklig marknadsgata med ett rikt utbud av matstånd och affärer som säljer allt möjligt – från torkad fisk till kläder. Från Uenostationen åker vi till Shinjukustationen längs Tokyos ringlinje, Yamanote-linjen, som förbinder Tokyos större stadsdelar. Shinjukustationen är en av världens mest intensiva trafiknav och varje dag passerar här mer än 3,5 miljoner människor. Vi besöker först Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building), en skyskrapa i västra Shinjuku. Härifrån får vi en storslagen vy över megametropolen Tokyo som ligger nedanför oss. Vi går därefter på en vandring i Shinjuku som inte bara rymmer Tokyos strama finanscentrum utan även megametropolens mest spektakulära och neonupplysta nöjesdistrikt – Kabukicho. (Frukost och middag.)

Dag 19: Tokyo
Hela dagen till egna strövtåg. Fråga gärna reseledaren om utflykts- eller shoppingtips. (Frukost)
 
Dag 20: Hemresa från Tokyo
Transfer till flygplatsen och flyg till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Utflykter
Ho Chi Minh City (Dag 5):
Efter att du anlänt till Ho Chi Minh City tidigt på morgonen möts du av vår lokalguide efter att du passerat tullfiltret. I Ho Chi Minh City väntar en stadsrundtur under vilken du får se Operahuset, Hotel de Ville, katedralen Notre Dame och Huvudpostkontoret, vackra gamla byggnader uppförda i fransk kolonialstil. Vi besöker därefter det som en gång i tiden var Sydvietnams presidentpalats (numera Återföreningspalatset). Presidentpalatset är bevarat så som det såg ut när Sydvietnams siste president 1975 flydde de annalkande Nordvietnamesiska trupperna. I bunkervåningen under palatset hänger fortfarande gamla militärkartor från slutet av Vietnamkriget. Vi avslutar dagen med ett besök vid Krigsminnesmuseet som är det största och mest moderna av Vietnams krigsmuseer.        
 
Hong Kong (Dag 8):
Dagens äventyr inleds med en tur med den 120 år gamla bergbanan till toppen av Victoria Peak. Vid klart väder får man härifrån en fantastisk utsikt över Hong Kong. Turen fortsätter till den flytande fiskebyn Aberdeen där folk fortfarande bor ombord på sina djonker. Vi tar en promenad för att titta närmare på båtarna och äter sedan Dim Sum-lunch på en stor, flytande restaurang. Efter lunchen fortsätter vi till Stanley Market, känt för sitt stora utbud av kinesiskt hantverk.
 
Taibei (Dag 10):
Lokalguiden möter er på andra sidan tullfiltret när ni anlänt hamn i Keelung. Stadsturen i Taibei inleds med ett besök vid Martyr's Shrine, uppförd till minne av de som stupat i krig för Republiken Kina. Därefter besöker ni Chiang Kai-shek Memorial Hall, ett minnesmonument tillägnat president Chiang Kai-shek som efter att ha förlorat i det kinesiska inbördeskriget flydde till Taiwan 1949. Under dagen besöker ni även National Palace Museum med sina  ovärderliga kejserliga konstskatter som Chiang Kai-shek lät föra till Taiwan från det kinesiska fastlandet. Innan ni  återvänder till kryssningsfartyget får ni även se Taipei 101, världens näst högsta skyskrapa.
 
Osaka (Dag 13):
Lokalguiden möter er på andra sidan tullfiltret när ni anlänt hamn i Osaka. Efter att ni kommut utför Osakas storstadsområde väntar en bussresa på cirka 90 minuter genom det japanska landskapet innan ni kommer fram till den gamla kejsarstaden Kyoto som var Japans huvudstad under mer än ett årtusende. Första stopp blir världsarvet Nijo-jo (Nijo-borgen). Borgen uppfördes under tidigt 1600-tal och fungerade som residens åt shogunen (Japans militärdiktator) vid de tillfällen han besökte staden. Som en säkerhetsåtgärd lät man i borgens passager lägga ett "näkterhetsgolv" vars plankor visslar till när man beträder det. Tanken var att ljudet skulle röja nattliga inkräktare på uppdrag att lönnmörda shogunen. Vi hör hur det visslar till under fötterna medan vi ser borgens mottagningssalar och tidtypiska skärmmålningar. Därefter besöker vi Kinkakuji (den Gyllende paviljongen) som uppfördes under sent 1300-tal. Större delen av Kinkakuji är täckt i bladguld och templets tre våningar har alla sin egen särpräglade arkitektoniska stil. Molnfria dagar reflekteras Kinkakuji kristallklart i det omgivande vattnet och den tillhörande promenadträdgården är skapad för att harmoniskt smälta in i det bakomliggande landskapapet. Kinkakuji är ett av Kyotos mest populära tempel och finns med på Unescos världsarvslista. Efter lunch besöker ni Heian jingu (Heianhelgedomen). Den palatslika och sagolikt vackra helgedomen uppfördes 1895 för att hedra minnet av Kyotos ärorika historia som Japans huvudstad mellan åren 794 – 1868. Innan vi återvänder till kryssningsfartyget besöker ni även Kyoto Handicraft Center som säljer traditionella konst- och bruksföremål, souvenirer och bomullskimonos etc.    
 
Shimizu-ku, Shizuoka (Dag 15):
Under dagen har du möjlighet att se Japans sägenomspunna berg Fuji. Med sin höjd på 3 776 meter är det Japans högsta berg och något av en nationalsymbol. Fuji är en aktiv vulkan, men det senaste utbrottet ligger ganska långt tillbaka i tiden (1708). Det är inte förvånande att denna nästintill konformade vulkan sedan urminnes tider betraktats som helig. Mt. Fuji lockar turister från världens alla hörn och fick 2013 status som ett av Unescos världsarv. Efter 90 minuters resa genom prefekturen Shizuokas vackra landskap  når ni Fujis andra station varifrån man vid klart väder får en underbar utsikt över det heliga berget. Därefter besöker ni  det nyöppnade Mt. Fuji World Heritage Centre som också erbjuder en fin vy över Fuji. Efter en lunch med japanska delikatesser går utflykten vidare till Fujisan Hongu Sengen Taisha, en shintohelgedom vid foten av Mt. Fuji. Helgedomen uppfördes under tidigt 1600-tal för att blidka bergets gudinna och därmed förhindra att Fuji fick ett utbrott. Pilgrimer på vallfärd till toppen av det heliga berget brukar stanna till här för att be. Platsen är speciellt vacker under våren när körsbärsblommorna står i full blom.    

Fartygsfakta
Namn: Golden Princess
Gästkapacitet: 2600 golvsängar
Hytter: 1318
Tonnage: 108,865 bruttoton
Jungfruresa: 16 maj, 2001
Senaste renovering: maj 2015

Besättning: 1,100
Fartyget är registrerat i: Bermuda
Fartygets längd: 290 meter
Fartygets höjd: 54 meter
Antal däck: 17
33 sviter med egna  balkonger - 43 till 122 m²
7 fönstersviter - 31 - 30 m²
2 familjesviter med dörr emellan  - 55m²
178 minisviter med egna balkonger - 30 m²
523 balkonghytter - 21 till 26 m² *inklusive balkong
208 Ocean view hytter 16 till 20 m²

Restauranger:  tre huvudrestauranger
Sabatini´s  (italiensk restaurang)
Crown Grill  (färska skaldjur och mört nötkött)
International Café (internationella rätter – öppet dygnet runt)
Övriga matställen: Vines  (vinbar), Horizon court (Buffet-restaurang), Trident Grill (Burgare & hot dog), Prego Pizzeria  (Pizzeria vid poolen),  Sundaes glassbar

Teatrar/ Barer: Princess Theater, Vista Show Lounge, Explorer´s lounge, Wheelhouse Bar, Skywalkers Nightclub, Players  Cigar Bar, Promenade Lounge and Bar
Service: filmvisning vid poolen, Lotus Spa and Gym, Piazza-Style Atrium, barn och ungdomscentrum, bröllopskapell, Grand Casino, golfbana med putting och andra grässpel, sportdäck, Internet Café, bibliotek, konstgalleri, foto/videogalleri, butiksarkad, videoarkad, utflyktsinformation, Medical Center

Mer information om Fartyget
 

Vänligen kontakta Phoenix Travel för mer information om resan.