Gästfria Jordanien

Wadi rum, Jordanien

Vi börjar vår resa till Jordanien i huvudstaden Amman och åker söderut till Petra och Wadi Rum, öknen som är känd för sin röda sandsten och sina höga klippformationer. På vägen gör vi intressanta stopp bl. a vid korsfararborgen Kerak från 1100-talet.  Vi beger oss norrut till Döda havet, världens lägst belägna plats och sjö, dryga 400 meter under havsnivån. Här ges det möjlighet till salta bad och avkoppling och du kan smälta alla intryck efter din omfattande och intressanta resa till Jordanien.

Dag 1: Resa till Jordanien
Vi flyger till Jordaniens huvudstad , Amman. Måltider ingår ombord på flyget.
 
Day 2: Amman
Efter ankomst till Amman, Jordaniens huvudstad, blir vi mötta av vår lokala representant som tar oss till ett frukostställe. Vi börjar sedan vår stadsrundtur med att besöka ruinerna av den romerska teatern i Amman, Citadellet och Umayyad Palace, rundturen inkluderar även ett besök i arkeologi  och folkloremuséet. Därefter fri tid för att själva utforska Ammans gamla stadskvarter. Övernattning i Amman  (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 3: Amman-Jerash-Amman
I dag lämnar vi Amman för en dagsutflykt till Jerash, ”Österns Pompeji". Byggt för mer än 2,000 år sedan, är Jerash av många ansedd som den bäst bevarade av städerna i dåvarande Decapolis, en  stadsförbund från det första århundradet med  10 romerska städer. Vi utforskar ruinstaden med bland andra dess kolonnkantade gator, amfiteater, nymphaeum, och forum. Vi fortsätter sedan till Umm Qais (Gadara), en dramatisk romersk stad, byggd i svart basalt, ingående i Decapolis med panoramautsikt över Galileiska sjön och bort mot Golanhöjerna. Övernattning i Amman. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 4: Amman - Petra
 Vi reser från  Amman och beger oss till berget Nebo, varifrån Moses skall ha skådat det Heliga landet. Han skall även enligt legenden vara begravd någonstans på berget. Vi fortsätter vår resa till Madaba . Här besöker vi Georgskyrkan  och får beskåda en historisk skatt som upptäcktes 1884 när man byggde kyrkan. Nu visas denna otroliga mosaik från 500-talse som visar bibliska orter från Egypten till  Palestina. Med 157 grekiska bildtexter, är det den äldsta kartan som finns .över det heliga landet.  Sent om eftermiddagen kommer vi fram till Petra. Övernattning i Petra. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 5: Petra
Idag är det dags för en av resans absoluta höjdpunkter, klippstaden Petra, ett av världens sju nya underverk! Staden byggdes för att kontrollera den lukrativa karavanhandeln men kom med tiden att falla i glömska, innan den återupptäcktes i början av 1800-talet. I Petra spenderar vi hela dagen och gott om tid ges efter lunch för egna strövtåg bland ruinerna.  Övernattning i Petra. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 6: Petra - Wadi Rum
 Efter frukost lämnar vi Petra och reser till Wadi Rum. I Wadi Rum beger vi oss ut i öknen i jeep och upplever ett storslaget ökenlandskap, bestående av sand, stenöken och otroliga klippformationer. Vi får se Wadi Rums otroliga sevärdheter, såsom den berömda "Seven Pillars of Wisdom" Vishetens sju pelare (känd från T.E. Lawrence bok),sanddyner och stenbroar. Och allt detta medan vi beskådar solnedgången i det vackra månlandskapet.  Vi övernattar i ett tältläger som drivs av lokala beduiner. Övernattning i Wadi Rum. (Frukost, lunch och middag).

Dag 7: Wadi Rum – Döda havet
Efter frukost åker vi mot Döda havet. Belägen mer än 400 meter under havsnivån är det mineralrika Döda Havet världens äldsta hälso- och skönhetsspa. Pröva att flyta på vattnet och lägg på en beläggning av den berömda Döda Havsleran för en gratis hudbehandling. På eftermiddagen åker vi till den plats vid Jordanfloden där Johannes Döparen skall ha döpt Jesus enligt Bibeln.  De som vill skall naturligtvis bada, även om det inte går att simma. Flyter gör man däremot utan problem.  På kvällen samlas vi för avskedsmiddag. Övernattning vid Döda havet. (Frukost, lunch och middag)

Dag 8: Hemresa från Amman
Transfer till flygplatsen i A mman för hemresa till vår påstigningsort. Måltider ingår på flyget. (Frukost)
 


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2018-09-11 2018-09-18 Stockholm 13 900 Turkish Airlines Öppet Boka här
2018-09-11 2018-09-18 Göteborg 13 900 Turkish Airlines Öppet Boka här
2018-10-16 2018-10-23 Stockholm 13 900 Turkish Airlines Öppet Boka här
2018-10-16 2018-10-23 Göteborg 13 900 Turkish Airlines Öppet Boka här

Kontakta resebyrån för avresa från Köpenhamn och Oslo
Priset är baserat på nu (14/7 2017) kända kostnader och valutakurser. Vi reserverar oss för ändringar av dessa. Vi reserverar oss också för omkastningar i programmet samt byte till likvärdiga hotell.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Amman t/r
Dagsaktuella flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider enligt program
Utflykter enligt program inkluderat entréavgifter
Visum till Jordanien
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 2 000 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 410 kr

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 35 totalt per person

Hotellinforamtion:
4-stjärniga hotell

Barnrabatt:
Fråga vid bokning
 

Al Qasr metropole Hotel i amman, Jordanien

Al Qasr Metropole Hotel

Amman

Jordanien

Till hotellets hemsida
Guset House i Petra, Jordanien

Petra Guest House

Petra,Jordanien

Jordanien

Till hotellets hemsida
Sun City Camp i Wadi Rum, Jordanien

Sun City Camp

Wadi Rum

Jordanien

Till hotellets hemsida
Dead Sea Spa i Sweimeh, Jordanien

Dead Sea Spa

Hotel area,Sweimeh, Jordanien

Jordanien

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.

Cenab var otroligt kunnig och gav oss en massa informaton om religioner och politik med vad tradition och religion är, som gav mig mycket att tänka på. Den lokala guiden var också mycket påläst och ambitiös. Beduinlägret var mycket spännande med sina tält och välordnat för att vara ute i öknen.

Berit Hammarstedt, Lillkyrka

Resan var omväxlande, lärorik, innehållsrik och rolig med oerhört engagerad reseledare och lokalguide! Minne för livet!!

Stina Jacobsson, Kimstad

I stort sett en helt fantastisk resa, som vi är mycket nöjda med. Cenab bidrog mycket till detta.

Ulla o Lars Henriksson, Stockholm

Ett extra plus för reseledaren, Cenab Turunc, som levandegjorde landets historia, religion, etniska och politiska konflikter på ett mycket kunnigt och  inspirerande sätt. Han ansträngde sig också för att göra resan så bra som möjligt och ändrade ibland den lokala arrangörens planer, så att det bättre passade oss.

Kerstin Röse, Skärholmen