Peru - Inkalandet

Cusco, Peru

På en resa till Peru upplever du ett land med intensiv naturlig skönhet och fantastisk historia. Under din Peruresa besöker du världens mest omtyckta resmål; de mytomspunna ruinerna Machu Picchu och den gamla inkastaden Cuzco, med historia som går tillbaka så långt som 10 000 år. Från öknar och Andernas fjällkammar till högplatåns storslagna slättlandskap; Peru kommer att få dig att häpna. Mest av allt är det befolkningen i Peru som gör landet så intressant. Följ med till detta magiska land med sin otroliga historia och sina gästvänliga människor. På vår resa till Peru får vi se många av världens bästa sevärdheter som Nazcalinjerna, Colca Canyon, Titicacasjön, den gamla inkastaden Cuzco, Inkas heliga dal och höjdpunkten Machu Picchu. Läs också om andra resor till Peru på vår hemsida.

Dag 1: Resa till Peru
Flyg till Lima, huvudstaden i Peru. Transfer från flygplatsen till hotellet där vi checkar in. Övernattning i Lima. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Lima - Paracas
Efter frukost går färden söderut längs den Panamerikanska kustvägen till byn Paracas (ca 3,5 timmar). Efter ankomst checkar vi in på vårt hotell på eftermiddagen gör vi en spännande utflykt till Paracas Naturreservat, som finns på UNESCOs världsarvslista, med vackra klippformationer och stränder och där de stora sandslätterna kontrasterar fint mot havet. Övernattning vid Paracas.

Dag 3: Paracas – Lima
På morgonen gör vi en båtutflykt till Ballestasöarna, som även kallas ”lilla Galapagos”. Från båten kommer vi att på nära håll se, förutom ett rikt sjöfågelliv, stora kolonier med sjölejon, pelikaner, utrotningshotade humboldtpingviner och sälar. I havet omkring öarna är det också möjligt att se delfiner och valar. Under dagen för besöker vi också en piscogård där vi får se hur framställningen av Pisco går till. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till Lima (ca 3,5 timmar). Övernattning i Lima.

Dag 4: Lima - Arequipa
På morgonen flyger vi från Lima till den vackra staden Arequipa i södra Peru. Den är delvis omgiven av vulkaner och belägen 2 325 möh. Efter ankomst äter vi lunch och sedan åker vi ut på en kortare stadsrundtur där vi bland annat besöker Santa Catalinaklostret och den stora katedralen. Övernattning i Arequipa.

Dag 5: Arequipa
Idag gör vi en utflykt och en promenad i de omkringliggande områdena ute på landsbygden. Vi besöker först utsiktsplatsen Sachaca, varifrån du får en härlig utsikt över hela staden och till och med kan se några av de närbelägna vulkanerna. Vi gör oss bekanta med områdets vackra Founder’s House, grundaren av Arequipas hus, i kolonial stil. Sedan gör vi en promenad i de rogivande omgivningarna innan vi beger oss tillbaka till staden. Övernattning i Arequipa.

Dag 6: Arequipa - Colca Canyon
Färden går mot Chivay och vi stannar till längs vägen för att smaka på den lokala drycken ”Mate de Coca”. Vi passerar därefter Anderna och ser lamor, alpackor och sjöar med flyttfåglar. Efter ankomst till Chivay checkar vi in på vårt hotell och äter lunch. Under eftermiddagen gör vi en liten byvandring i Chivay och kan därefter njuta av de naturligt varma poolerna i Calera.Övernattning i Chivay.

Dag 7: Colca Canyon - Puno
Tidigt på morgonen far vi mot Colca Canyon som är dubbelt så djup som Grand Canyon i USA. El Mirador eller Cruz del Cóndor ligger på en hög platå där canyonen är som djupast. Utsikten är fantastisk och här kan man med lite tur se den stora kondoren.Senare fortsätter vi mot Puno (ca 5 timmar) som ligger vid Titicacasjön och är belägen 3 809 meter över havet. Övernattning i Puno.

Dag 8: Puno/Titicacasjön
Vi börjar dagen med en utflykt till vackra Taquile, en ö i Titicacasjön. Öborna är kända för sina fina handvävda textilier och kläder. På vägen till Taquile gör vi även ett besök till Uros flytande öar, som är konstgjorda vassöar. Här lär vi oss mer om hur vardagslivet för Uros-indianerna fungerar på dessa speciella öar. Övernattning i Puno.

Dag 9: Puno - Cuzco
På morgonen tar vi en expressbuss till inkafolkets gamla huvudstad Cuzco (ca 9 timmar). Staden var också ett kulturellt och religiöst centrum för inkariket. På vägen mot Cuzco stannar vi till vid olika arkeologiska sevärdheter. Övernattning i Cuzco.

Dag 10: Cuzco
Dagen bjuder på en utflykt i och omkring den tidigare, och mycket vackra inkahuvudstaden Cuzco. Vi besöker bland annat den imponerande Cuzcokatedralen som innehåller över 400 målningar. Senare under dagen besöker vi Soltemplet, som var ett religiöst center under inkatiden. Ungefär 8 km utanför Cuzco ligger den imponerande Sacsayhuaman-fästningen samt ruinerna Qénqo, Puka Pukara och Tambomachay som vi avslutningsvis besöker. Övernattning i Cuzco.

Dag 11: Cuzco - Inkas heliga dal
Vi börjar tidigt på morgonen och åker längs Vilcanotafloden genom små samhällen och stannar till på flera viktiga arkeologiska platser, bland annat vid de fascinerande cirkelodlingsterrasserna i Maras och Pisacruinerna. Det blir tid att på egen hand strosa runt på den färggranna Pisacmarknaden. Därefter gör vi ett besök vid inkastaden Ollantaytambo, som är byggd ovanpå ett äkta inkahus. Gatorna och vattenkanalerna är kvar från inkatiden. Stadens fästning omfamnar staden med flera torg och tempel. Här finns flera olika typer av inkaarkitektur. Övernattning i Inkas heliga dal.

Dag 12: Inkas heliga dal - Machu Picchu - Cuzco
Dags för en av höjdpunkterna på vår resa i Peru, nämligen Machu Picchu! Vi börjar dagen med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes, byn vid foten av Machu Picchu. Med buss tar vi oss härifrån ända fram till porten till denna mytomspunna och fascinerande stad som ligger dramatiskt uppe på en bergsomgärdad topp nordväst om Cuzco. Machu Picchu är en av de mest spektakulära sevärdheterna i Sydamerika och tillika ett av de sju nya underverken. Staden står på UNESCOs världsarvslista. Övernattning i Cuzco.

Dag 13: Cuzco – Lima
Transfer på morgonen från hotellet till flygplatsen. Flyg från Cuzco till Lima. I Lima gör vi en stadsrundtur i både den historiska och den moderna delen. Avslutningsvis besöker vi det intressanta Arkeologiska museet som räknas till ett av världens bästa. På kvällen samlas vi till en härlig avskedsmiddag. Övernattning i Lima.

Dag 14: Hemresa från Lima
För- och eftermiddagen ledig till egna strövtåg. Transfer till flygplatsen under eftermiddagen för hemresa till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 15: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYBOLAG PLATSER BOKNING
2018-02-14 2018-02-28 Stockholm 38 500 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-02-14 2018-02-28 Göteborg 38 500 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-02-14 2018-02-28 Köpenhamn 38 500 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-10-12 2018-10-26 Stockholm 38 500 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-10-12 2018-10-26 Göteborg 38 500 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-10-12 2018-10-26 Köpenhamn 38 500 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-10-12 2018-10-26 Oslo 38 500 KLM/Air France Öppet Boka här

Priserna är baserade på nu (13/9-2017 kända kostnader och valutakurser. Vi reserverar oss för ändringar av dessa. Vi reserverar oss också för omkastningar i programmet.

Öppet: Det finns platser kvar att boka.
Stängt: Det är för sent att boka.
Fullbokat: Resan är fullbokat.
På förfrågan: Det går av någon anledning inte att boka, men om du är intresserad kan vi sätta dig på väntelista.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima t/r
Inrikesflyg i Peru
Alla flygskatter med 4 453 kr
Transfers och transporter i Peru
Hotell med frukost
Helpension inkluderat måltidsdryck (ej lunch dag 13 och lunch/middag dag 14)
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 300 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 690 kr

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 40 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Hotellinformation:
Lima:
El Carmel Hotel Lima

Paracas:
Hotel San Agustin Paracas

Arequipa.
Casa Andina Classic

Colca Canyon:
La Casa de Mamayachi Hotel

Puno/Titicacasjön:
Casa Andina Tikarani

Cusco:
Casa Andina Korikancha

Inkas heliga dal:
Casona de Yucay

 

Praktiskt att "allt" ingår, prisvärd resa.

Ann-Britt Haraldsson, Karlstad

Vi är mycket nöjda, också med vår guide Gladys som la ner hela sin själ i att göra vår resa minnesvärd och ge oss kunskap vi inte kan läsa oss till. Tackar hela Phoenix för att ni alltid har fantastiska reseprogram, som passar även ungdomar som vill ut och se världen. Får alltid ut massor med minnen och äventyrligheten passar alla åldrar.

Ingbritt o Annie Arvidsson, Lidhult

Mycket upplevande, bra guide (Gladys), trevligt sällskap. Mycket bra lokala guider. Men... alldeles för tätt program. För övrigt en mycket välorganiserad resa och vi har lärt oss mycket om Peru, otroligt spännande och bra på alla sätt

Kerstin och Ulf Hörngren, Gunnebo

Reseledaren Gladys får högsta betyg. Hennes bakgrund gjorde att hon förmedlade erfarenheter på ett mycket bra sätt. Dessutom är hon en person som bjuder på sig själv. Omtänksam och serviceinriktad. Tack för en mycket trevlig resa. Allt fungerade enligt plan.

Ann-Britt Malkan, Luleå

Tack för en bra och trevligt upplagd resa! Tack vare Gladys och alla fina kamrater i gruppen fick vi uppleva två härliga veckor i Peru. Allt var toppen och fungerade bra. Praktiskt med en guide som har bott i landet. Ett stort fång blommor till Gladys.Hörde också från de andra resenärerna som hade rest med er förut att alla förväntningar infriades.

Ann-Christin Sköldin, Eskilstuna

Färdledaren Gladys var en pärla! Kunde sitt land, ställde upp för alla. Mycket nöjd med resan.

Lill Gerd Svahn Malmberg, Trelleborg

En mycket trevlig och omtänksam reseledare. Mån om alla, glad och positiv, skapade en toppenstämning i gruppen, som gav ett bestående minne inte bara av själva resan utan även av "kompisarna" i gruppen.

Marianne och Knut Johannesson, Askim