Peru med Amazonas

Machu Picchu, Peru

Följ med till Peru, landet med sin spännande historia. På denna resa besöker vi ett av de sju nya underverken; den gamla inkastaden Machu Picchu. Vi besöker även Amazonasdjungeln på den Peruanska sidan där vi får ta del av det otroliga växt- och djurlivet. Kombinera detta med en fantastisk natur som kommer att få dig att häpna, god mat och vänliga människor så har du resan i et nötskal. På resan kommer vi att besöka bl.a. Limas historiska stadskärna, den gamla inkahuvudstaden Cuzco och Inkas heliga dal med sin fascinerande inkahistoria. Här kommer nära inpå vardagslivet bl.a. när vi besöker den färgrika marknaden i Pisac. Resan avslutas med några spännande och lärorika dagar på en lodge i Amazonas där vi får uppleva hur det är att leva i denna exotiska del av världen. Läs också om våra andra resor till Peru på vår hemsida.

Dag 1: Rsa till Peru
Resa till Lima med ankomst samma dag. Vi möts av vår lokala guide och beger oss från flygplatsen till hotellet där vi checkar in, sedan äter vi gemensam middag. Övernattning i Lima. Måltider ingår på långflygningen. Övernattning i Lima. (middag)

Dag 2: Lima
Vi börjar dagen med besök på Limas historiska museum, sedan vidare till Lima historiska centrum som är med på UNESCO: s världsarvslista .Där vi ser Presidentpalatset , katedralen och San Franciscoklostret med dess fascinerande katakomber. På kvällen äter vi en välkomstmiddag och får njuta av en traditionell dans- och musikföreställning . Övernattning i Lima. (Frukost, lunch och middag)

Dag 3: Lima-Cusco- Inkas heliga dal
Vi flyger idag från Lima till Cusco. Efter lunch beger vi oss till Inkas Heliga dal. Här tittar vi på Pisac ruinerna och de vackra terrassodlingarna som byggdes av Inkas. Vi ser ut över den bördiga och vackra dalen. Sedan åker vi till den färggranna marknaden Pisac där det finns en möjlighet att handla allt från vackra textilier till frukt och grönsaker. Övernattning i Inkas Heliga dalen. (Frukost, lunch och middag)

Dag 4:Inkas heliga dal
Vi börjar tidigt på morgonen och åker genom små samhällen längs Vilcanota floden. Vi gör besök på cirkelrunda odlingsterrasserna i Moray och sedan tittar vi närmare på Saltbassängerna i Maras. Under eftermiddagen besöker vi Inka fästningen Ollantaytambo som omfattar staden med dess torg och tempel. Här finns rester kvar av och gator och vattenkanaler från Inkariket. Övernattning i Inkas Heliga dal. (Frukost, lunch och middag)

Dag 5: Inkas heliga dal - Machu Picchu - Cusco
Dags för en av höjdpunkterna på vår resa i Peru, nämligen Machu Picchu! Vi börjar dagen med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes, byn vid foten av Machu Picchu. Med buss tar vi oss härifrån ända fram till porten till denna mytomspunna och fascinerande stad som ligger dramatiskt uppe på en bergsomgärdad topp nordväst om Cusco. Machu Picchu är en av de mest spektakulära sevärdheterna i Sydamerika och tillika en av de sju nya underverken. Staden står på UNESCO:s världsarvslista. På eftermiddagen åker vi tåg tillbaka till Cusco. Övernattning i Cusco. (Frukost, lunch och middag)

Dag 6: Cusco
Vi börjar med en utflykt i och omkring den tidigare, och mycket vackra inkahuvudstaden Cusco. Vi börjar med den imponerande Cuscokatedralen som innehåller över 400 målningar på flera vackra altare. Senare under dagen kommer du att besöka soltemplet, den viktigaste religiösa delen tillägnad Sol dyrkan och enligt krönikorna var väggarna helt täckta med guld. Efter detta kommer du att besöka de närliggande arkeologiska platser: Sacsayhuaman, det kungliga huset, en av de största stenmonument i Inka arkitekturen; Qenqo Amphitheater: ett välkänt Inka tempel som dominerar hela området. Övernattning i Cusco. (Frukost, lunch och middag)

Dag 7: Cusco – Amazonas
Transfer på morgonen från hotellet till flygplatsen. Flyg från Cusco till Puerto Maldonado. När vi landat tar vi en båttur på ca 1 timme till vår Jungle Lodge. Efter ankomsten får vi information om lodgen och omgivningarna. På eftermiddagen kommer vi att kunna gå till ett utsiktstorn med en vacker utsikt över djungeln och Tambopata Floden. Övernattning i Amazonas. (Frukost, lunch och middag)

Dag 8: Amazonas
Dagen är fylld med spännande och pedagogiska utflykter för att titta på flora och fauna. Efter frukost åker vi med båt ca 30 minuter till Tres Chimbadas Oxbow Lake. När vi kommit fram bordar vi en katamaran och gör en tur på sjön. Om vi har tur får vi se den stora floduttern som bor här. Det finns också kajmaner och sällsynta fågelarter. Efter lunchen på lodgen beger vi oss ut till Centro Nape, som är en organisation som producerar mediciner från lokala växter och vi lär oss hur man gör olika läkemedel. På kvällen, gör vi en spännande promenad där vi tittar på nattaktiva djur och insekter. Övernattning i Amazonas. (Frukost, lunch och middag)

Dag 9: Amazonas
Före frukost gör vi en kort vandring och har möjlighet att se många olika arter av fåglar som papegojor och parakiter. Dagen erbjuder också en två timmars vandring för att vi skall lära oss om regnskogens historia. Efter lunch besöker vi en lokal gård som odlar många olika grödor. Övernattning i Amazonas. (Frukost, lunch och middag)

Dag 10: Amazonas- Lima
Efter några spännande dagar i djungeln, är det dags att åka tillbaka till civilisationen. Vid lunch åker vi till flygplatsen och på eftermiddagen flyger vi till Lima och där checkar vi in på vårt hotell. På kvällen träffas vi för en avskedsmiddag. Övernattning i Lima. (Frukost och middag)

Dag 11: Resa från Lima till Sverige
Dagen fri för egna aktiviteter tills det är dags för transfer till flygplatsen och hemresa.(frukost)

Dag 12: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYBOLAG PLATSER BOKNING
2018-03-09 2018-03-20 Stockholm 35 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-03-09 2018-03-20 Göteborg 35 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-03-09 2018-03-20 Köpenhamn 35 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-09 2018-11-20 Stockholm 35 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-09 2018-11-20 Göteborg 33 800 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-09 2018-11-20 Köpenhamn 35 900 KLM/Air France Öppet Boka här
2018-11-09 2018-11-20 Oslo 35 900 KLM/Air France Öppet Boka här

Priserna är baserade på nu (13/9-17) kända kostnader och valutakurser. Vi reserverar oss för ändringar av dessa. Vi reserverar oss också för omkastningar i programmet.

Öppet: Det finns platser kvar att boka.
Stängt: Det är för sent att boka.
Fullbokad: Resan är fullbokad.
På förfrågan: Det går av någon anledning inte att boka, men om du är intresserad kan vi sätta dig på väntelista.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima t/r
Aktuella flygskatter/bränsletillägg ingår
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Alla måltider enligt program
Utflykter inkluderat entréer enligt program
Svensktalande reseledare
Engelsktalande lokalguider

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 3 500 kr
Avbeställningsförsäkring 6 % av resans pris
Reseförsäkring 570

I Priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 35 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Hotellinformation:
Lima:
El Carmel Hotel Lima

Cusco:
Casa Andina Korikancha

Inkas heliga dal:
La Casona de Yucay

Puerto Maldonado:
Corto Maltés
 

3-stjärniga hotell under hela resan.

Vi använder flera olika hotell i Peru. Bekräftat hotell framgår av färdhandlingarna som vi skickar ca 10 dagar före avresa. Vi gör dig uppmärksam på att hotellens standard kan variera inom samma klassificering. Hotellens klassificering är landets lokala och motsvarar inte alltid samma standard och servicegrad som i Sverige.

Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.