Vietnam och Kambodja

Ha Long bukten. Vietnam

Under vår resa färdas vi längst den klassiska rutten från norr till söder. Vi startar i Vietnams huvudstad Hanoi med sina breda boulevarder kantade av vackra hus i fransk kolonialstil och fortsätter sedan till den förtrollande Halong-bukten med sin arkipelag av sockertoppsformade kalkstensformationer. I centrala Vietnam besöker vi den gamla huvudstaden Hue och ser den Förbjudna staden där Nguyenhärskarna bodde omgärdade av höga murar. Vi färdas längst Parfymfloden och besöker kejsar Minh Mangs mausoleum, ett palatslikt gravmonument vackert beläget intill floden. I de mellersta delarna av Vietnam besöker vi även den pittoreska kuststaden Hoi An där man nästan får känslan av att tiden har stått stilla. Här får vi tillfälle att gå på upptäcktsfärd i den bilfria stadskärnan eller kanske besöka någon av de närbelägna sandstränderna. I Kambodja besöker vi ruinstaden Ankor med sina väldiga monument och arkitektoniska mästerverk inbäddade i Indokinas täta grönska. Resan avslutas i Ho Chi Minh-staden (Saigon) som är Vietnams största stad och utgör Vietnams ekonomiska nav.

Dag 1: Resa till Vietnam (Hanoi)
Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Ankomst till Hanoi
Vår lokalguide möter oss vid ankomsten till Hanois internationella flygplats Noi Bai. Vi åker till vårt hotell för incheckning. På kvällen, efter välkomstmiddagen, ser vi en vattendockteaterföreställning. Scenen består av vatten och dockorna manövreras av dolda dockmästare i kulisserna. Övernattning i Hanoi. (Middag)

Dag 3: Hanoi
Efter frukost åker vi till Ba Dinh-torget där Ho Chi Minh lät utropa nationell självständighet för Vietnam 1945. Här besöker vi först Ho Chi Minhs mausoleum där Vietnams landsfader ligger på lit de parade. Vi passerar det gula Presidentpalatset (ursprungligen den franske generalguvernörens residens) som Ho Chi Minh sägs ha funnit alltför överdådigt för sin spartanska smak och besöker därefter det pålhus där Ho Chi Minh istället valde att bosätta sig. Vi beskådar även den närliggande buddhistiska Enpelarpagoden, en av de främsta symbolerna för Hanoi. På eftermiddagen får vi uppleva Gamla stans trånga gränder genom att åka en rundtur med cykeltaxi (cyklo) genom detta sjudande affärskvarter med anor från 1200-talet. På kvällen får vi en kort matlagningskurs och sedan njuter vi av maten vi själva har tillagat. Övernattning i Hanoi. (Frukost, lunch och middag)

Dag 4: Hanoi - Halongbukten
Efter frukost beger vi oss till Halong-bukten. Ombord på utflyktsbåten äter vi lunch (havets läckerheter) omgivna av Halongbuktens fantastiska övärld. Arkipelagen finns upptagen på Unescos världsarvslista och består av sockertoppsformade och djungelbeklädda småöar varav många har djupa men väl dolda grottor. Vi gör strandhugg vid en av öarna för att besöka en av de större grottorna. Övernattning på båten. (Frukost, lunch och middag).

Dag 5: Hanoi - Hue
På morgonen fortsätter vi vår kryssning i Halongbukten. Vi återvänder till Hanoi för att ta flyget till Hue. Övernattning i Hue. (Frukost och lunch)

Dag 6: Hue
Efter frukost färdas vi med flodbåt längs Parfymfloden och besöker Thien mu-pagoden (ett av Vietnams viktigaste buddhistkloster) och kejsar Minh Mangs palatslika gravmonument. Efter lunch besöker vi Hues citadell och Förbjudna staden. Under den sena eftermiddagen gör tar vi en tur till Dong Ba-marknaden som erbjuder ett stort utbud av allehanda varor. Övernattning i Hue. (Frukost, lunch och middag)

Dag 7: Hue – Da Nang – Hoi An
Efter frukost åker vi till Hoi An. Under bussfärden stannar vi till vid Hai Van-passet där vi får en vacker utsikt över Sydkinesiska havet. Vid passet finns fortfarande några bunkrar som står kvar sedan kriget. Efter lunch besöker vi det lilla men intressanta Chammuseet med sin unika utställning av skulpturer från det hinduiska Champa-riket som en gång i tiden låg i vad som numera utgör centrala Vietnam. Vi stannar även till vid Marmorbergen och besöker där en buddhistisk helgedom inrymd inuti en grotta. I Hoi An gör vi en rundtur till fots genom stadens charmiga centrum. Övernattning i Hoi An. (Frukost, lunch och middag)

Dag 8: Hoi An
Dagen fri för egna strövtåg. Kuststaden Hoi An har en lång historia och var en gång i tiden en av Vietnams viktigaste handelsstäder dit framförallt köpmän från Kina, men även mer långväga handelsmän från till exempel Japan och Europa, sökte sig för att bedriva internationell handel. Många utlänningar, framförallt kineser, kom att bosätta sig i staden. Detta har lämnat spår efter sig i den lokala arkitekturen som oftast går i sydkinesisk stil eller kombinerar inhemska och utländska element. Hoi An med sitt rika kulturarv och bilfria stadskärna är en av de mest behagliga och fridfulla städerna i Vietnam. Staden finns också upptaget på Unescos världsarvslista. Hoi An har en gaska avslappnad atmosfär och det finns många små boutiquer och mysiga restauranger. Under dagen kan du också välja att besöka någon av stadens närliggande badstränder. Du kan också ta en båttur på floden eller hyra en cykel för att utforska omgivningarna.(Frukost)

Dag 9: Hoi An – Siem Reap
Under dagen beger vi oss till flygplatsen i Da Nang för flyg till Siem Reap. (Oftast flyger vi direkt till Siam Reap, men ibland via  Ho Chi Minh-staden beroende på den begränsade tillgånger på direktflyg). Övernattning i Siem Reap. (Frukost)

Dag 10: Angkor-området
Siem Reap är den nutida stad som ligger närmast Angkor-området som är Kambodjas främsta attraktion. Efter frukost hämtar vi upp våra individuella rundturspass som alla turister måste visa upp för att släppas in på tempelområdena. Vi besöker därefter Angkor Thom, en gång i tiden Khmerrikets största stad (Angkor Thom betyder "stor stad") som uppfördes under slutet av 1100-talet på order av kung Jayavarman VII. Området täcker mer än 900 hektar varav det mesta numera utgörs av djungel. Vi besöker de främsta sevärdheterna i de mer tillgängliga delarna av Angkor Thom, bland annat Bayontemplet som ligger i mitten ruinstaden. Templet är känt för sina 216 stora gåtfulla stenansikten som möjligen föreställer kung Jayavarman VII eller kanske barmhärtighetens bodhisattva Avalokitesvara. Vi beger oss sedan till Angkor Vat, Angkor-områdets kanske mest kända tempelkomplex. Ankor Vat betyder "Staden som är ett tempel" och uppfördes under 1100-talet av kung Suryavarman II. Tempelområdet täcker sammanlagt nästan 200 hektar och vi besöker de viktigaste byggnaderna och beundrar de mest intressanta och bäst bevarade av de många detaljerade reliefer som pryder väggarna. Tempelkomplexet uppfördes ursprungligen till guden Vishnus ära och tempelarkitekturen återspeglar därför hinduiska föreställningar. Huvudbyggnaderna i mitten av komplexet symboliserar kosmos absoluta centrum, det heliga berget Meru, där man föreställde sig att gudarna bodde. Tänk på att klä dig passande vid tempelbesök. Kvinnor i linnen och/eller korta klänningar (eller korta shorts) släpps inte in på många tempelområden. Detsamma gäller män i alltför korta shorts och/eller linnen. Ta gärna med dig en solhatt och tänk på att dricka mycket vatten. (Frukost, lunch och middag)

Dag 11: Angkor-området
Efter frukost besöker vi Ta Prohm, ursprungligen ett buddhist kloster uppfört under sent 1100-tal. Ruinerna har medvetet bevarats utan att man tagit bort alltför mycket av de enorma banjan-träd som hotar att sluka byggnaderna. De gamla vackra stenbyggnaderna som tycks ätas upp av djungeln är en fullkomligen magisk syn. På eftermiddagen besöker vi Banteay Srei uppfört i rosa sandsten under den senare hälften av 900-talet. Vi besöker traktens landminsmuseum innan vi återvänder till vårt hotell i Siem Reap. (Frukost, lunch och middag)

Dag 12: Tonle Sap
Efter frukost beger vi oss till sjön Tonle Sap. På vägen stannar vi till i någon av byarna på vägen för att få en bild av hur böndernas liv kan gestalta sig. Tonle Sap försörjer närmare hälften av Kambodjas befolkning med färskvatten och fisk. Vi passerar fiskfarmer och flytande fiskebyar under vår båttur. Under dagen får vi även tillfälle att besöka någon skola eller barnhem. Under den sena eftermiddagen flyger vi till Ho Chi Minh-staden (Saigon) i Vietnam. (Frukost, lunch och middag)

Dag 13: Cu Chi & Ho Chi Minh-staden
Efter frukost åker vi på en dagsutflykt till Cu Chi tunnlarna 60 kilometer nordväst om Saigon. Tunnelsystemet låg inom amerikanska 25. Infanteridivisionens område och nådde i princip alla byar i distriktet. Tunnlarna gjorde det möjligt för den sydvietnamesiska gerillan och Nordvietnams armé att dyka upp där fienden minst anade det. Vi blir bland annat förevisade hur gerillans olika fällor var konstruerade av personal från Vietnams militär. Här finns även möjlighet att besöka någon av de säkra tunnlarna som anpassade efter nutidens turister. Tillbaka i Saigon besöker vi Krigsminnesmuseet och åker på en stadsrundtur där vi får se några av stadens arkitektoniska sevärdheter som Återföreningens palats (tidigare Sydvietnams presidentpalats), Notre Damekatedralen och Huvudpostkontoret. (Frukost och lunch)

Dag 14: Mekongdeltat
Efter frukost åker vi till Ben Tre-provinsen 85 km från Saigon för att ta en båttur i Mekongdeltat. Området är känt för sina kokosnötsodlingar och vi besöker bland annat en kokosnötgodistillverkare och en fiskfarm (alternativt krokodilfarm) på några öar i floddeltat. Ben Tre drabbades hårt under Vietnamkriget men är numera ett populärt utflyktsmål. Gemensam avskedsmiddag på kvällen. Övernattning i Saigon. (Frukost, lunch och middag)

Dag 15: Ho Chi Minh-staden (Saigon)
Dagen till egna äventyr i Saigon. Fråga gärna er färdledare om tips på museer, sevärdheter och shoppingstråk. Under den sena eftermiddagen åker vi till flygplatsen för hemresa. (Frukost)

Dag 16: Ankomst till påstigningsorten
Måltider ingår ombord på långflygningen.


AVRESA HEMKOMST AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-01-22 2019-02-06 Stockholm 26 900 Emirates Fullbokad Kontakta oss
2019-01-22 2019-02-06 Göteborg 27 900 Emirates Fullbokad Kontakta oss
2019-01-22 2019-02-06 Köpenhamn 26 900 Emirates Fullbokad Kontakta oss
2019-02-05 2019-02-20 Stockholm 27 900 Emirates På förfrågan Boka här
2019-02-05 2019-02-20 Göteborg 28 900 Emirates På förfrågan Boka här
2019-02-05 2019-02-20 Köpenhamn 28 900 Emirates Fullbokad Kontakta oss
2019-02-20 2019-03-07 Stockholm 28 900 Emirates Öppet Boka här
2019-02-20 2019-03-07 Göteborg 28 900 Emirates Öppet Boka här
2019-02-20 2019-03-07 Köpenhamn 28 900 Emirates På förfrågan Boka här
2019-03-13 2019-03-28 Stockholm 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-03-13 2019-03-28 Göteborg 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-03-13 2019-03-28 Köpenhamn 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-03-13 2019-03-28 Oslo 27 900 Emirates På förfrågan Boka här
2019-09-25 2019-10-10 Stockholm 26 900 Emirates Öppet Boka här
2019-09-25 2019-10-10 Göteborg 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-09-25 2019-10-10 Köpenhamn 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-09-25 2019-10-10 Oslo 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-10-23 2019-11-07 Stockholm 26 900 Emirates Öppet Boka här
2019-10-23 2019-11-07 Göteborg 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-10-23 2019-11-07 Köpenhamn 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-10-23 2019-11-07 Oslo 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-06 2019-11-21 Stockholm 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-06 2019-11-21 Göteborg 28 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-06 2019-11-21 Köpenhamn 28 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-06 2019-11-21 Oslo 28 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-20 2019-12-05 Stockholm 27 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-20 2019-12-05 Göteborg 28 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-20 2019-12-05 Köpenhamn 28 900 Emirates Öppet Boka här
2019-11-20 2019-12-05 Oslo 28 900 Emirates Öppet Boka här

* Mindre grupper 15 - 24 personer
Priset är baserat på kostnader och valutakurser 2018-12-06. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Hanoi och hemresa från Saigon
Alla flygskatter
Regionalflyg Hanoi - Hué, Danang - Siem Reap - Saigon
4-stjärniga hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider och utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 7 500 kr
Reseförsäkring 730 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris

I priset ingår inte:
Dricks ca 60 USD per person
Visum till Vietnam och Kambodja. Visum till Vietnam 750 kr och visum till Kambodja USD 30

Preliminära flygtider med Emirates:
Stockholm - Dubai 15:05 - 00:30 nästa dag
Köpenhamn - Dubai: 15:35 - 23:55

Dubai - Hanoi 03:30 - 12:30 nästa dag
Saigon - Dubai 23:55 - 04:25 nästa dag

Dubai - Stockholm 08:30 - 12:15
Dubai - Köpenhamn 08:20 - 12:20

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Bokning:
Tel 031 - 14 77 33 E-post: bokning@phoenixtravel.se
www.phoenixtravel.se

 

Hanoi O'Gallery Premier Hotel & Spa

O’Gallery Premier Hotel & Spa

Hanoi

Vietnam

Till hotellets hemsida
emeraude Cruises, Ha Long Bay, Vietnam

Emeraude Cruise

Ha Long Bay

Vietnam

Till hotellets hemsida
Eldora Hotel i Hue, Vietnam

Eldora Hotel

Hue,Vietnam

Vietnam

Till hotellets hemsida
Hoi An Belle Maison Handana resort

Belle Maison Hadana Resort & Spa

Hoi An

Vietnam

Till hotellets hemsida
Somadevi Angkor Hotel i Siem Reap, Kambodja

Somadevi Angkor Resort & Spa

Siem Reap

Kambodja

Till hotellets hemsida
Muong thanh Saigon Center, Vietnam

Muong Thanh Saigon Centre

Saigon

Vietnam

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.

Vi är mycket nöjda med resan som helhet. Vår guide mats är oerhört kompetent  och har förmåga att förmedla sina omfattande kunskaper på ett intresseväckande sätt.  
 
Fantastisk resa. Vi fick uppleva massor och vi kan inte ösa nog med beröm över vår fantastiske reseledare Mats Norvenius

Berit & Tommie Lundqvuist, Göteborg

Vi har rest mycket och träffat många reseledare. Mats är den bäste vi har rest med. Så kunnig, så engagerad och så omtänksam. Har utöver vanligt program föreslagit platser som vi besökt, t.ex. minmuseet i Saigon. Det kändes ibland som om Mats visste mer om platserna vi besökte än de lokala guiderna. Museerna var väl värda ett besök och gav en tankeställare. . Slutsats: En av våra bästa resor - mycket tack vare Mats

Arne Martensson & Yovnne Bertilsson, Bunkeflostrand

Perfekt resa där vi gavs möjlighet att uppleva konrasterna i Vietnam  genom alla utflykter och valda resmål. Bra att de flesta hotell var belägna i inhemskt vardagsliv. Kambodja med Angkor Wat och sjöturen var väldigt intresssant och tiden där används på rätt sätt. Även barnhemsbesöket var väldigt givande och lärorikt. Gamla staden Hoi An med marknad och fin badstrand gav oss ett härligt avbrott  med egentid också Mekongdeltat och ChiCu tunnlar gav oss oförglömliga minnen tillsammans med allt annat på resanGuiden Pontus var hjälpsam, kunnig och till gruppens bästa. Även lokalguiderna var engagerade  och pålästa. Hade dock önskat att den mesta informationen togs på svenska även om Pontus översatte lokalguidens information . I detta fallet skulle det egentligen heta svensk/engelsk reseledare så man vetat det

Anika & Pihl Blomgren, Staffanstorp

Mats(reseledaren) suverän med sina djupa kunskaper i språk och kultur. Dessutom flexibel i resans upplägg och mycket trevlig/sympatisk.

Resan var späckad med olika utflykter. Kanske bättre att minska lite på programmet och ge mer egen tid. Lite mindre tid i Hanoi och mer tid i Hoi An. 

Resan Hue - Siem Reap gick via Saigon, vilket var lite tröttsamt.

Vi var en liten grupp på 10 personer vilket gav en personlig stämning. Mycket bra!

 

Kent och Christel Sahlin, Stockholm

Särskilt givande var utflykterna som inte brukar finnas i "standardprogram" t. ex. matlagningskurs i en familj, Kungamiddagen, där vi alla fick kungahovets sidenkläder + fick njuta av klassisk vietnamesisk musik = turistjippo visst, men vi hade mycket roligt, besöket på barnhemmet och skolan. Utflykten på Tonlesapsjön var mindre lyckad, möjligen beroende på att det var lågvatten och allt skräp kom i dagen. X-tra plus: Mycket trevliga medresenärer + reseledare.

Ingrid Ringdahl, Göteborg

Vill föra fram Pontus Deris insats, som bl a innebar att all logistik, såsom väskor, hotellrum och service fungerade perfekt. Hans engagemang i samtliga deltagare var lovvärt.

Eivor o Karl Gustav Bynke, Skara

Vår reseledare Pontus gjorde ett alldeles utmärkt jobb. Förutom sin kunnighet om de platser och människor vi mötte på vår resa så lyckades han förena sin proffsighet med värme och var öppen och mkt beredvillig att hjälpa samtliga i gruppen med allehanda önskemål. Vi rekommenderar honom varmt till kommande resor.

Wivi o Harry Nisell, Stockholm

Reseledaren "Pontus" är mycket kunnig(gäller hela Sydostasien) omhändertagande(ställer upp för varje enskild resenärs speciella behov), intresserad(kunde tilltala alla resenärer med förnamn redan dag 2), bestämd(gällande tider och kontroll av handlingar och bagage) och inte minst social(pratade/skojade med alla under måltider och fritid). Han kunde också sammanfatta det som lokalguiderna sa och kunde dessutom förklara/tillägga det som dessa missade. Pontus är en reseledare i "toppklass".

Roland Lindstedt, Linköping

En helt fantastisk resa som kräver tid till eftertanke och reflektion.

Anders Andersson o Maylen Knutar, Tyresö

Intressant o lärorik resa som belyser både ländernas historia o kulturarv samt vardagsliv o levnadsförhållanden i dag. Mycket kunnig och stimulerande reseledare.

Birgitta och Arne Filipsson, Landvetter
Gudskulturer i norra porten till Angkor Thom, Siem Reap, Kambodja
Karta för resan Vietnam och Kambodja