Artiklar om resor till Israel

Haifa, Israel

2014-05-08 14:16:20
Haifa, Israel

Under en resa till Israel skall du inte missa ett besök till Haifa. Haifa älskas av både turister och lokalbefolkningen. Haifa är Israels huvudsakliga hamnstad och den har en unik charm och många olika attraktioner som gör den till ett lämpligt besöksmål för alla olika åldrar. Haifa är beläget i norra Israel vilket gör platsen lätt att nå för en dagstur både från Jerusalem och Tel Aviv. Staden jämförs ofta med San Fransisco för sina kullar och trendiga bostadsområden eller med Boston för sin speciella mix av akademisk och maritim kultur. Israels tredje största stad porträtteras ofta som en modell av samexistens mellan araber och judar.

Förslagsvis kan man börja med en kulturell morgon på en plats viktig för judarna, Elia-grottan. Man tror att profeten Elia gömde sig från Israels kungar i grottan. Vid grottan finns också ett trevligt interaktivt vetenskapsmuseum som barnen brukar gilla. Lämpligtvis fortsätter du sedan mot Haifa centrum. Ingen resa till Haifa är komplett utan en tur med ”Carmelit”, en slags tunnelbana som tar dig upp och ned Carmel Mountain. Slutstationen är ett överklassområde med många restauranger och butiker. Här finns Israels största nationalpark där du kan njuta av stora eukalyptus och cypresskogar och här uppifrån får man en härlig utsikt över hela hamnområdet. Det kan vara lämpligt att passa på att äta lunch här eftersom det finns ett stort urval av trevliga restauranger. Om du däremot hade tänkt dig att äta fisk till lunch är det bättre att åka ned till hamnen igen för att prova någon av de många fiskrestaurangerna där. Populärt är att sedan följa med på någon av de många båtturer som erbjuds. Det finns många museer i Haifa. Haifa Museum har en stor utställning med många olika föremål att förkovra sig i och framför allt är museet känt för sin judiska ritualkonst. Om du är konstintresserad kan det vara lämpligt att fortsätta över vägen till Chagall Museum som är en av Haifas bästa attraktioner med modern konst av Israeliska konstnärer. I Baha’i Gardens på den Mount Carmels norra sluttningar kan man ta en promenad bland vackra trädgårdsinstallationer. I The German Colony från början av 1900-talet kan man se speciella rustika stenhus och där finns också många affärer och trendiga caféer. Haifa har dessutom fantastiska stränder som lämpar sig väl för en romantisk promenad eller för barnen att leka på när du bevistar den nedåtgående solen i det glittrande havet.

Israeliska viner

2014-05-26 16:41:08
Israeliska vinner

Kanske har du inte tänkt att du kan göra vingårdsbesök och vinprovningar på din resa till Israel.

Israel är kanske inte det första landet man tänker på...

Läs mer

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php:371 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php on line 371