Artiklar om resor till Japan

Sumobrottning i Tokyo

2014-06-17 09:07:02
Sumobrottning i Tokyo, Japan

Om du reser till Japan och besöker Tokyo under turné tiden för sumobrottning bör du definitivt försöka att få tag i en biljett och se en match. Turnéer pågår i januari, maj och september.

Sumobrottning är länkad till shintoismen och går 2 000 år tillbaka i tiden men blev först en populär sport under 1600-talet. Den är uppblandad med shintoismens motiv och idéer, från spridningen av salt till utsmyckningen av brottningsringen. De ålderdomliga brottningsmatcherna var en del av shintobönen för att få bra skördar.

Sumobrottning är en forntida disciplinerad och tuff sport. Men bäst av allt är det roligt att vara åskådare. Reglerna är enkla: den brottare som får en kroppsdel av motståndaren (förutom fotsulorna) att röra golvet i ringen eller knuffar honom utanför ringen vinner.

Brottarna är klädda i traditionella sidenbälten och de har en speciell frisyr (hårknut). Även om de ser ut som feta spädbarn döljer sig kraftiga muskler under fettet.

I början av varje match erbjuder förra matchens vinnare ett träkar med vatten till nästa brottare för att symboliskt rentvå munnen och kroppen.

Innan brottarna träder in i ringen tar de en handfull salt och kastar in i ringen för att rena den. Sedan ställer de sig i var sin sida av ringen, ansikte mot ansikte, sträcker ut sina armar och lyfter sina handflator för att visa sina avsikter med en rättvis kamp.

 

Japanska tåg

2016-05-04 15:21:14
Shinkansen tåg med mt fuji som bakgrunds

Shinkansen betyder ungefär Nya stambanan

Shinkansen är världens äldsta men samtidigt kanske det modernaste. Det sträcker sig med en total längd av 2150km...

Läs mer

Bonsai

2014-09-10 15:57:15
Bonsai i Japan

Bonsai är ett miniatyrträd som odlas i kruka. Bon betyder skål och sai betyder växt, dvs en växt i en skål. Även om vi oftast förbinder bonsai med Japan så kommer...

Läs mer

Spela pachinko i Japan

2014-06-26 17:11:20
Spela pachinko i Japan

Det finns mycket att upptäcka på din Japanresa! Landet är en märklig blandning av traditionella seder och det mest moderna. Atmosfären i ett fridfullt tempel kan lätt...

Läs mer

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php:371 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php on line 371