Artiklar om resor till Japan

Spela pachinko i Japan

2014-06-26 17:11:20
Spela pachinko i Japan

Det finns mycket att upptäcka på din Japanresa! Landet är en märklig blandning av traditionella seder och det mest moderna. Atmosfären i ett fridfullt tempel kan lätt bytas ut mot storstadens hektiska liv i ett shoppingdistrikt med skyskrapor i glas. En av dina upplevelser på din resa i Japan kanske är ett besök i en spelsalong för pachinko?

På en varm sommardag i Tokyo kan du under lunchtid se hur kostymklädda män byter ut sin luftkonditionerade arbetsplats mot en annan luftkonditionerad lokal – en spelsalong för pachinko.

I spelsalen ljuder stålkulorna och cigarettröken ligger tung. LCD-skärmar visar japanska animerade filmer med högt ljud. Det är mestadels manliga spelare som sitter fastnaglade vid maskinerna.

Pachinko påminner om flipperspel och finns i Japan och Taiwan. Man köper stålkulor som man matar in i en apparat. Vinsten är kulor. Enligt japansk lag kan man inte vinna pengar utan man kan lösa in kulorna mot varor.

Pachinko har varit ett populärt spel sedan 1940-talet men maskinerna är mer sofistikerade idag. Maskinerna pulserar i ljus och de silverfärgade stålkulorna faller med hjälp av gravitationen. I motsats till flipperspel kan du inte ändra kulans riktning när du väl har släppt den.

Till skillnad från kasino, som är baserat på kontanta vinster och olagligt enligt japansk lag, är pachinko lagligt genom ett kryphål, eftersom eventuella vinster inte betalas ut kontant. Spelet har lite av tabu över sig och associeras med den japanska maffian som en gång i tiden kontrollerade vinstutbetalningarna. Spelsalongerna ligger oftast runt metrostationer och shoppingdistrikt. De kan innehålla fler våningar och syns lätt eftersom de har stora fönster ut mot gatan och med blinkande ljus drar de till sig uppmärksamheten.

Japanska tåg

2016-05-04 15:21:14
Shinkansen tåg med mt fuji som bakgrunds

Shinkansen betyder ungefär Nya stambanan

Shinkansen är världens äldsta men samtidigt kanske det modernaste. Det sträcker sig med en total längd av 2150km...

Läs mer

Bonsai

2014-09-10 15:57:15
Bonsai i Japan

Bonsai är ett miniatyrträd som odlas i kruka. Bon betyder skål och sai betyder växt, dvs en växt i en skål. Även om vi oftast förbinder bonsai med Japan så kommer...

Läs mer

Sumobrottning i Tokyo

2014-06-17 09:07:02
Sumobrottning i Tokyo, Japan

Om du reser till Japan och besöker Tokyo under turné tiden för sumobrottning bör du definitivt försöka att få tag i en biljett och se en match. Turnéer pågår i...

Läs mer

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php:371 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php on line 371