Artiklar om resor till Jordanien

Campa med beduiner i Jordaniens öken

2014-05-26 16:50:44
Wadi rum camp

På din resa till Jordanien bör du definitivt planera in en övernattning i öknen. Varför inte stanna ett par dagar i Wadi Rum?

Långt inne i det avlägsna ökenområdet i södra Jordanien ligger Wadi Rum som anses vara ett av jordens enastående naturunder. Ökenområdet är 720 kvadratkilometer stort och består av smala klyftor och imponerande klippor.

Wadi Rum, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista, kallas ibland för Mellanösterns Grand Canyon. Det karga ökenlandskapet bebos av nomadiska beduinherdar. Om du känner igen området kanske du har sett filmen ”Lawrence av Arabien”, från 1962 med Peter O’Toole i huvudrollen, som delvis spelades in i Wadi Rum. Området har filmats otaliga gånger bland annat i ”Red Planet” och ”Prometheus”.

Men långt innan kändisar och turister kom till området har detta varit boplats till nomadiska beduiner. Dagtid badar landskapet i skarp sol, nattetid sveper en kall vind fram och vatten är sällsynt. Med andra ord lever de ett hårt liv även om vi sveper in beduinlivet i ett romantiskt skimmer.

Tusentals av turister besöker årligen Wadi Rum. De hyr antingen en jeep eller kameler för att utforska det skyddade ökenområdet.

Om man övernattar i en beduin camp kan man njuta av traditionell beduinmat såsom marinerat fårkött som kokas i den heta sanden. Beduinerna är gästvänliga och bjuder gärna in främlingar till sina tält. Här bjuds man på mint- eller kardemumma te. Njut av det praktfulla livet vid den öppna elden och njut av den enastående stjärnhimlen.

Påvebesök till Jesu dopplats

2014-05-26 16:31:09
Jesu-dopplats vid Jordanien

Kristna tror att Jesus döptes i Jordanfloden av Johannes döparen men frågan är om det var på flodens östra eller västra sida? Pilgrimer från hela världen besöker...

Läs mer

Petra – En stad med många gåtor

2014-05-11 11:04:53
petra,Jordanien

Petra - Klippstaden är ett extremt vackert underverk, men dess ursprung vet man väldigt lite om och staden är full av gåtor som bara gör den ännu mer spännande och...

Läs mer

Öknens skepp….

2013-11-13 14:17:03
wadi rum

Mitt i konflikternas Mellanöstern ligger det lugna och intressanta resmålet Jordanien. I Wadi Rums ökendal i Jordanien kan man uppleva ”Tusen och en natt” på riktigt....

Läs mer