Artiklar om resor till Mauritius

En härlig katamaranutflykt på Mauritius

2013-12-12 10:37:26

En ny dag började med sol från en klarblå himmel på vår härliga resa till Mauritius. Jag lade märke till den underbara tystnaden på morgonen. Inga bilmotorer, bara ett litet vindsus från palmerna och ljudet från fåglarna som kvittrade morgonfriskt. Efter att ha intagit en rejäl frukost kände vi oss redo för dagens utflykt, en heldagsutflykt på en egen katamaran. Hela gruppen klev ombord vid hotellets lilla kaj och strax seglade vi iväg. Bara några minuter senare gjorde en av manskapet oss uppmärksamma på att vår katamaran följdes av en stor flock delfiner. Det var mammor med sina små bebisdelfiner som var ute på morgontur. Delfinerna följde oss i ca 10 minuter innan de brått försvann i djupet. Ingen av oss hade varit med om detta tidigare och tyckte det var en fantastisk upplevelse.

På båten var det fri servering av dryck. Allt från rom till läsk och kaffe serverades av den mycket trevliga personalen ombord. Hela gruppen hade precis fått sin dryck på bordet då det drog in ett riktigt svart moln över oss och det plötsligt började störtregna. Vi fick slänga på oss regnkappor som vi fick låna ombord. Som tur var så varade det bara någon minut innan det var över och solen sken igen. Detta får man räkna med när man är på en resa på Mauritius. Plötsliga skurar som är över lika snabbt som de kom. Det är därför ön är så grön och frodig nästan året om.

Lite senare på dagen var det återigen dags för en ny och rolig upplevelse. Vi hade just passerat utanför korallrevet och var nu ute på öppna havet, men fortfarande ganska nära land då vi plötsligt befinner oss mitt i ett stim med flygfiskar. Massor med fisk flyger framför, bakom och över båten så vi nästan måste huka oss för inte att krocka med någon fisk. Det stannar av lika plötsligt som det började och vi seglar skrattande vidare. Ingen fick tid att ta någon bild på detta scenario men plötsligt händer det igen! Ett nytt stim passerar precis som första gången över båten och lämnar oss skrattande igen då det fortfarande inte är någon som har hunnit ta något foto på detta. Tydligen är detta ganska vanligt på Mauritius eftersom manskapet på katamaranen inte ser ut att bry sig särskilt mycket om det som vi precis har varit med om.

Efter några härliga timmar ute på det blå havet styr kaptenen kosan mot land igen på Mauritius nordvästra sida. När vi närmar oss land ser vi att vi är på väg in till en lång vit strand där det inte finns några andra människor. Vi ankrar katamaranen precis utanför stranden och det är inte speciellt svårt att hoppa ut i det varma turkosa vattnet och vada in till land. Här kan vi sola och bada medan personalen på båten förbereder lunchen ombord. Några väljer att bara sola på stranden, andra vandrar längs stranden och några badar och snorklar i det klara vattnet. Efter en härlig timme på stranden är det dags för lunch och vi går ombord på katamaranen igen. Personalen har grillat färsk fisk och kyckling och serverar till detta flera olika sallader med exotiska frukter och grönsaker. Lunchen smakar utmärkt och vi bara njuter av de vackra omgivningarna och den goda maten. Sedan får också prova på vaniljrom som smakar mycket gott.

Efter lunchen seglar vi sakta tillbaka till hotellet. Där går vi nöjda i land efter en härlig utflykt på havet som definitivt kan rekommenderas på en resa till Mauritius.