Artiklar om resor till Sri Lanka

Sri Lanka 11-28 nov 2014 (5)

2015-02-03 13:50:38
Gangarama Buddhist Temple

Måndag 17 nov:

På Sophie House i Hikkaduwa, kl 21.30. Vaknade i söndags morse efter en hel natts sömn. Strålande utsikt över bergstopparna och –dalarna. Ella Flower Garden Resort var verkligen en pärla, med massor av blommor, fåglar i voljärer och till och med hamstrar. Vi var några som promenerade upp till Lilla Adam’s Peak. Vidunderlig utsikt på vägen.

    Vi fortsatte söderut, nu mot Tahamalwila, och sedan österut mot Tissamaharama. Stopp på en farm där man odlade olika frukter och örter, som man sedan gjorde olika dekokter på. Flera i gruppen handlade, bland annat medel för hårborttagning.  Väl framme i Tissamaharama inkvarterades vi på ett trevligt hotell. Vi satt först ute i trädgården vid stranden av en sjö, men fick gå in när det började regna. Middagsdags kl 19.30 och buffé som vanligt, men jag hade känningar i magen så jag åt bara spaghetti och kalamares. Vi lade oss tidigt eftersom det var avresa för en safaritur kl 05. Jag somnade vid 22 och sov som en stock till 04.30. Vi fick frukostpaket och fördelades på två jeepar.

    Vi for en timma i mörkret rätt österut och kom fram till entrén till Yala nationalpark när det började ljusna. Lokalguider följde med oss i jeeparna. Vi fick se en hel del trevliga fåglar: stork, häger, kungsfiskare, vävarfåglar m.m. Dessutom varaner, krokodiler, vildsvin och, som kronan på verket, en leopard! Nu har jag faktiskt sett alla ”The Big Five”! Ovanligt nog såg vi inte en enda elefant, vilket man normalt brukar göra här. Stannade för frukostpaus vid stranden av Indiska oceanen. Här fanns också ett minnesmärke över dem som omkommit vid tsunamin 2004. Tsunamin drabbade stora delar av Sri Lanka mycket hårt, men är inte lika omtalat som Thailand. Vi såg ruiner av flera hus. Efterhand for vi tillbaka till hotellet där vi efter en snabb dusch checkade ut och for vidare västerut längs kustvägen. Det är 160 km till Hikkaduwa och A 2 följer kusten hela vägen och passerar genom en massa städer och byar. Vi gjorde stopp för lunch i Tangalla. God mat men dyrare än vanligt. Det märks nu att temperaturen är högre än inne i landet, det är riktigt varmfuktigt. Soligt först men efterhand mulnade det på och ett lätt regn började att falla. Mycket trafik på vägen och tämligen tättbefolkat hela tiden. Strax efter Galle gjorde vi ett kort stopp för att kolla en sidenaffär som en kusin till Ali drev. Vi fick en kort information om silkesmasken och hur siden framställs.

    Vi var så framme i Hikkaduwa kl 16.30. Sophie House är ett mycket fräscht och nytt Guest House, beläget ca 30 meter från huvudgatan. Det märks att Lillan och Ali Celander som driver hotellet har tänkt på kvalitet, och många praktiska saker, till och med riktiga sänglampor! En hel del av textilier var svenska. Möblerna rejäla och tunga, lokalt tillverkade. Fick ett rum på bottenplanet, nära ingången. I rummet finns ett pyttekök med gasolplatta, kylskåp och köksutensilier. Ali hade försett oss med ett ”Start-kit” bestående av lite smör, marmelad, bröd och flera olika frukter. För övrigt får vi göra vår frukost själva. Jag for ganska omgående till närmaste supermarket, Sandagiri, för att inhandla mer varor. Intill affären fanns ett ”systembolag” där jag kunde inhandla starköl, av det inhemska märket Lions, riktigt god lager. På kvällen kunde vi äta kvällsmat på rummet med rostat bröd, smör, ost, marmelad, bananer, gurka, tomater m.m. Helt OK.

Sri Lanka 11-28 nov 2014 (12)

2015-03-16 13:50:38
Gangarama Buddhist Temple

Fredag 28 – lördag 29 nov:

Vi for med minibuss 8 pers på fredag eftermiddag från Sophie House och tog efterhand den nya motorvägen mot...

Läs mer

Sri Lanka 11-28 nov 2014 (9)

2015-03-09 13:50:38
Gangarama Buddhist Temple

Tisdag 25 nov:

Sophie House 21.00. I dag har jag varit i Colombo hela dagen. Gick från hotellet 06.30 till järnvägsstationen....

Läs mer

Sri Lanka 11-28 nov 2014 (10)

2015-03-09 13:50:38
Gangarama Buddhist Temple

Onsdag 26 nov:

Sophie House 22.00. Dags för en ny utflykt i dag. På morgonen var det faktiskt ganska svalt, bara 24-25 grader!...

Läs mer

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php:371 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php on line 371