Artiklar om resor till Thailand

Chinatown i Bangkok, Thailand

2013-12-09 12:26:20

 Thailands huvudstad, eller änglarnas stad som den ibland kallas, är ett myller av människor och olika kulturer. Varje stadsdel har sina specialiteter och karaktärer. En stadsdel som är intressant för många som reser till Bangkok är ”Chinatown”. Huvudgatan i området heter Thanon Yaowarat och ringlar sig som en drake till Rob Krung Canal. Det vimlar av neonskyltar med kinesiska tecken, trafiken är kaotisk och stämningen är full av färg, liv och rörelse. Här har Bangkoks kineser hållt till sedan 1782 då huvudstaden flyttades hit till kanten av Chao Praya floden. Redan då var det ett centrum för handel och mestadels för varor importerade från Kina.Numera är ju handeln uppblandad med moderna varuhus, men fortfarande är det en populär destination för både lokalbefolkningen och turister när det gäller både mat och shopping. Gatorna här är kantade av gatuförsäljning av olika delikatesser som minikrabbor, färsk frukt, högar av kål och tunnor av bönor. Det som mest fascinerar besökarna är nog ändå de smala gränderna som grenar sig ut från huvudgatan och det frestar att bara helt släppa sina planer och låta sig föras med i vimlet och insupa atmosfären. Kanske frestas du att inhandla något av de många teer som presenteras här med allt från grönt te, Oolong och jasminte. Varför inte lukta på och köpa kastanjer, ingefära eller en helgrillad griskulting, grisfötter eller ett torkat grodskinn? Här finns också inredningsdetaljer och om man vill kan man köpa en pappersmobiltelefon för att offra till förfäderna vid det imponerande templet Wat Mangkon Kamalawat.


En av stadsdelens äldsta restauranger Nay Mong har drivits i sex årtionden. De är specialister på ostronomelett som tilllagas i en stor stekpanna i fönstret ut mot gatan. Gjord av tapiokamjöl och ägg, fylld med ostron och vårlök och sedan toppad med chilisås smakar den utsökt. Om du hellre vill ha fisk finns det en thai-kinesisk restaurang, Tang jai Yuu som har som specialitet att grilla färsk fisk eller kanske Chiang Kii som är berömd för sin rissoppa med fisk. En annan populär restaurang är Jek Pui som gör härliga curryrätter med thaikinesisk touch och Hua Seng Hong som har en vid kinesisk meny.


I det totala vimlet och myllret av shopping och restauranger är det lätt att glömma bort att även Chinatown har sina lugna hörn där man kan hämta andan och insupa alla intryck. Om man viker av från de kommersiella gatorna hittar man små gränder med bevarade små timrade gamla tvåvåningshus som ger en helt annan atmosfär. En annan plats bra för eftertänksamhet är trädgården och gravplatsen bakom Luang Kocha Itsahak Moskén som ursprungligen grundades av muslimska handelsmän. Här är det vackert och lite svalare i skuggan av de tropiska träden.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php:371 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/artiklar-detail.php on line 371