Inför resan till Anguilla

anguilla island, karibien

Färdhandlingar
Om du upptäcker att vi har stavat ditt namn fel på din bokningsbekräftelse ber vi dig att genast kontakta oss så att vi kan korrigera detta innan vi ställer ut dina flygbiljetter. Ditt namn måste skrivas exakt samma som i ditt pass. Det räcker visserligen med ett förnamn, men har du två efternamn skall dessa också stå på flygbiljetten. Bokstäverna å, ä och ö skrivs på följande sätt på din flygbiljett: å = aa, ä = ae och ö = oe. Vi sänder dig flygbiljetter, deltagarlista och hotellista senast 7 dagar före din resa. Det är du som kund som har ansvar för att kontrollera att resehandlingarna är korrekta och stämmer överens med vad du har bokat.
 
Pass och Visum
Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Anguilla om du stannar kortare än 30 dagar. Kontrollera att ditt pass är giltigt till dagen efter hemresan. Passet får inte vara sprucket eller trasigt. Måsta vara giltigt i 6 månader vid utresa.
 
Vaccinationer och hälsa
Se till att du har en bra heltäckande reseförsäkring som gäller för vård i utlandet. Se vad din hemförsäkring täcker. Ytterligare reseförsäkring går att beställa genom Phoenix. Kom ihåg att ha med dokumentation på gällande rese/sjukförsäkring för resan till Anguilla. Om du har med dig mediciner bör de förvaras i sina förpackningar där det framgår vad det är för läkemedel. Vid receptbelagda läkemedel bör du även ha med intyg från din läkare på engelska och packa ner det tillsammans med medicinerna i ditt handbagage.
 
Väder och kläder
Anguilla Ett behagligt klimat året runt med en medeltemperatur på ca 27 C. Allra bäst nov-apr och jul-aug.
 
Valuta
Anguilla: Östkaribiska dollar XCD. .Amerikansk dollar (USD) går att använda som valuta. Östkaribisk dollar (XCD), är bundna till amerikansk dollar
 
Transport och kommunikationer
På Anguilla är Taxi är ganska dyra, så om du planerar att utforska många stränder och restauranger, kan det vara mer kostnadseffektivt att hyra en bil. Taxipriser regleras av regeringen, och det är fasta priser från punkt till punkt, som anges i broschyrer förarna ska ha till hands och publiceras i lokala guider.
 
Säkerhet
På Anguilla är brottsligheten är låg, men vanlig försiktighet skall användas.
 
Mat och dryck
Trots sin ringa storlek, har Anguilla cirka 70 restauranger: från eleganta till klassiker, barfotaställen på stranden som grillar; vid vägkanten står matvagnar; även flera kaféer. Många har terrasser för middag under stjärnorna

Shopping
Anguilla är ingalunda en shoppingdestination. Faktum är att om din resväska försvinner, kommer du få svårt att ersätta allt i den. Hard core shoppingentusiaster kanske gillar en dagsutflykt till närliggande St. Martin. Välbärgade besökare organisera ibland båt eller flyg charter genom sitt hotell concierge för dagslång utflykter shopping till St Barth.
 
Allmänt och blandat

  • Tidsskillnad: Vinter, svensk tid minus 5 timmar, sommar, svensk tid minus 6 timmar.
  • Dricks: Trots att serviceavgift är inräknat, förväntast det oftast att du ger dricks med- $ 5 per dag för städning, $ 20 för en hjälpsam concierge. Många restauranger har en serviceavgift på 10% till 15% på räkningen; Om det inte finns någon avgift, tips ca 15%. Taxichaufförer bör få 10% av priset.
  • Språk: Engelska
  • EL: På Anguilla 110v.
  • Bra att veta: Ibland anges priser i lokal valuta, ibland i amerikanska dollar. Var observant på restauranger. Kom alltid överens om taxipriset i förväg.
  • Reseförsäkring: Du kan köpa det genom Phoenix Travel när du bokar din resa eller beställa den hos http://www.erv.se/vara-forsakringar/valj-forsakring/. Kontroller gärna innan du köper reseförsäkring vad din hemförsäkring eller din kortförsäkring täcker vid resor.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php:414 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php on line 414