Inför resan till Antigua

Falmouth Bay view fran Shirley Heights, Antigua

Färdhandlingar
Om du upptäcker att vi har stavat ditt namn fel på din bokningsbekräftelse ber vi dig att genast kontakta oss så att vi kan korrigera detta innan vi ställer ut dina flygbiljetter. Ditt namn måste skrivas exakt samma som i ditt pass. Det räcker visserligen med ett förnamn, men har du två efternamn skall dessa också stå på flygbiljetten. Bokstäverna å, ä och ö skrivs på följande sätt på din flygbiljett: å = aa, ä = ae och ö = oe. Vi sänder dig flygbiljetter, deltagarlista och hotellista senast 7 dagar före din resa. Det är du som kund som har ansvar för att kontrollera att resehandlingarna är korrekta och stämmer överens med vad du har bokat.
 
Pass och Visum
Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Antigua om du stannar kortare än 30 dagar. Kontrollera att ditt pass är giltigt till dagen efter hemresan. Passet får inte vara sprucket eller trasigt. Måsta vara giltigt i 6 månader vid utresa.
 
Vaccinationer och hälsa
Se till att du har en bra heltäckande reseförsäkring  när du reser till Antigua. Se vad din hemförsäkring täcker. Ytterligare reseförsäkring går att beställa genom Phoenix. Kom ihåg att ha med dokumentation på gällande rese/sjukförsäkring för resan till Antigua. Om du har med dig mediciner bör de förvaras i sina förpackningar där det framgår vad det är för läkemedel. Vid receptbelagda läkemedel bör du även ha med intyg från din läkare på engelska och packa ner det tillsammans med medicinerna i ditt handbagage.
 
Väder och kläder
I Antigua är varmaste perioden, och med minst nederbörd, februari fram till orkansäsongen som börjar i juni och pågår till slutet av november. I november till januari förekommer regn, i allmänhet som ganska kortvariga skurar. Däremellan skiner solen och det är aldrig kallt.
 
Valuta, Antigua
Östkaribiska dollar XCD. .Amerikansk dollar (USD) går att använda som valuta.
Östkaribisk dollar (XCD), är bundna till amerikansk dollar
 
Transport och kommunikationer
Taxi eller privatägda bussar finns på Antigua. Gör upp om ett fast pris innan du kliver in i taxin eller bussen.
 
Säkerhet
På Antigua är brottsligheten är låg, men vanlig försiktighet skall användas.
 
Mat och dryck
Generellt bra klass på restaurangerna på Antigua. Stor variation av kött, fisk, fågel och jerk. Kök med influenser från Europa, Karibien och Afrika.

Shopping
Antigua är ingalunda en shoppingdestination. Mest finns i huvudstaden St John´s.
 
Allmänt och blandat

  • Tidsskillnad: Vinter, svensk tid minus 5 timmar, sommar, svensk tid minus 6 timmar.
  • Dricks: Trots att serviceavgift är inräknat, förväntas det oftast att du ger dricks med- $ 5 per dag för städning, $ 20 för en hjälpsam concierge. Många restauranger har en serviceavgift på 10% till 15% på räkningen; Om det inte finns någon avgift, tips ca 15%. Taxichaufförer bör få 10% av priset.
  • Språk: Engelska
  • EL: På Antigua 110v.
  • Bra att veta: Ibland anges priser i lokal valuta, ibland i amerikanska dollar. Var observant på restauranger. Kom alltid överens om taxipriset i förväg.
  • Reseförsäkring: Du kan köpa det genom Phoenix Travel när du bokar din resa eller beställa den hos http://www.erv.se/vara-forsakringar/valj-forsakring/. Kontroller gärna innan du köper reseförsäkring vad din hemförsäkring eller din kortförsäkring täcker vid resor.