Inför resan till Bonaire

Atlantic Sköldpadda simning på en tropisk korallrev i Bonaire.

Färdhandlingar
Om du upptäcker att vi har stavat ditt namn fel på din bokningsbekräftelse ber vi dig att genast kontakta oss så att vi kan korrigera detta innan vi ställer ut dina flygbiljetter. Ditt namn måste skrivas exakt samma som i ditt pass. Det räcker visserligen med ett förnamn, men har du två efternamn skall dessa också stå på flygbiljetten. Bokstäverna å, ä och ö skrivs på följande sätt på din flygbiljett: å = aa, ä = ae och ö = oe. Vi sänder dig flygbiljetter, deltagarlista och hotellista senast 7 dagar före din resa. Det är du som kund som har ansvar för att kontrollera att resehandlingarna är korrekta och stämmer överens med vad du har bokat.
 
Pass och Visum
Nordiska medborgare behöver inget visum till Bonaire om du stannar kortare än 90 dagar. Kontrollera att ditt pass är giltigt till dagen efter hemresan. Passet får inte vara sprucket eller trasigt.
 
Vaccinationer och hälsa
Se till att du har en bra heltäckande reseförsäkring som gäller för vård i Bonaire. Se vad din hemförsäkring täcker. Ytterligare reseförsäkring går att beställa genom Phoenix. Kom ihåg att ha med dokumentation på gällande rese/sjukförsäkring. Om du har med dig mediciner bör de förvaras i sina förpackningar där det framgår vad det är för läkemedel. Vid receptbelagda läkemedel bör du även ha med intyg från din läkare på engelska och packa ner det tillsammans med medicinerna i ditt handbagage.
 
Väder och kläder
Utmärkt året runt med dagstemperaturer runt 28-31 grader i Bonaire. Bonaire ligger utanför orkanbältet.
 
Valuta
Bonaire: USD.
 
Transport och kommunikationer
Taxi eller hyrbil finns i Bonaire. Taxi har oftast fasta priser, ej taxameter.
 
Säkerhet
Brottsligheten är låg i Bonaire och vanlig försiktighet skall användas.
 
Mat och dryck
Vattnet kan drickas ur kran på Bonaire.
Mat på Bonaire är en mat älskare dröm,du kan hitta allt från Karibien till sydamerikanska och asiatiska köken. Många restauranger serverar endast middag, bara några ställen som inte hör till hotell är öppna för frukost, så kontrollera innan..
 
Shopping
Du kan lära känna alla butiker i Kralendijk på en timme eller så. Nästan alla butiker är på Kaya Grandi och angränsande gator. Harbourside Mall är en trevlig, utomhus galleria med flera fina luftkonditionerade butiker. Ta inte hem föremål tillverkade av sköldpaddsskal; det är inte tillåttet. Kom också ihåg att det är förbjudet att ta med, koraller, concha skal.
 
Allmänt och blandat

  • Tidsskillnad: Vinter, svensk tid minus 5 timmar, sommar, svensk tid minus 6 timmar.
  • Dricks: Att man ger dricks förväntas av de flesta som arbetar med service, ca 10-15 % om det inte är inkluderat.
  • Språk: Det officiella språket är holländska, men vardagsspråket är papiamento, en blandning av spanska, portugisiska, holländska och engelska. Lokalbefolkningen kommer troligen hälsar dig med "bon dia", som kan översättas till "bra dag." Engelska talas av nästan alla på ön ..
  • EL: 110-230V. Olika kontakter. Adapter behövs.
  • Reseförsäkring: Du kan köpa det genom Phoenix Travel när du bokar din resa eller beställa den hos http://www.erv.se/vara-forsakringar/valj-forsakring/. Kontroller gärna innan du köper reseförsäkring vad din hemförsäkring eller din kortförsäkring täcker vid resor.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php:405 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php on line 405