Inför resan till Mauritius

Solnedgång på Mauritius

Pass, visum och tull
Nordiska medborgare får vistas i Mauritius upp till 90 dagar utan visum. Krav finns dock att passet ska vara giltigt 6 månader vid hemresan och det ska finnas 2 ostämplade sidor samt inte vara trasigt eller sprucket någonstans. Isländska medborgare får stanna 60 dagar utan visum.

Vaccinationer och hälsa
Vi rekommenderar att man ser över sitt grundskydd mot difteri, polio och stelkramp. Konsultera gärna läkare eller lokal vårdcentral för råd i god tid före din resa till Malaysia. Kontrollera om du har en försäkring som täcker vård på Mauritius och dessutom vad den i så fall täcker. Exempelvis hemtransport vid allvarligare olycka/sjukdom kan bli oerhört kostsamt. Du får heller inte glömma att ta med dig dina försäkringsdokument på resan. Medtag gärna en liten uppsättning ”första hjälpen” med plåster, huvudvärkstabletter osv. Tänk på att dricka mycket i värmen och var uppmärksam på att vattnet du dricker antingen är kokt eller buteljerat. Tvätta händerna ofta – speciellt före måltider. På apoteket säljs receptfria läkemedel mot ”turistmage” som du kan ta med. Det kan finnas sjöborrar och fiskar med giftig gadd i havet och vid strandkanten därför är det bra att ta på badskor för att skydda sig. Tag med solskyddsmedel, solhatt och myggsmedel.

Väder och kläder
Medeltemperaturen vid kusten varienrar mellan 22°C på vinterhalvåret och 34°C på sommaren. På de centrala delarna av ön ligger max temperaturen på ungefär 19°C i augusti och 26°C i februari.
Klädseln är sällan formell och huvudsaken är bekväma och praktiska kläder. Viktigast är skorna. Tag med bekväma, ingångna skor för fötterna. Det är mycket sightseeing och då är man glad om man slipper skoskav. Glöm inte badkläderna!

Valuta och växling
Öns valuta är Mauritisk Rupie och delas in i 100 cent. Förkortas MUR och den går att växla till sig här hemma innan avresa. 1MUR motsvarar ca 2,50 SEK (maj-11). Det går bra att betala med kort på hotell, restauranger och de flesta större butiker. Det går att ta ut pengar på plats via uttagsautomater.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php:414 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php on line 414