Inför resan till Saint Lucia

bar på natt i St Lucia

Färdhandlingar
Om du upptäcker att vi har stavat ditt namn fel på din bokningsbekräftelse ber vi dig att genast kontakta oss så att vi kan korrigera detta innan vi ställer ut dina flygbiljetter. Ditt namn måste skrivas exakt samma som i ditt pass. Det räcker visserligen med ett förnamn, men har du två efternamn skall dessa också stå på flygbiljetten. Bokstäverna å, ä och ö skrivs på följande sätt på din flygbiljett: å = aa, ä = ae och ö = oe. Vi sänder dig flygbiljetter, deltagarlista och hotellista senast 7 dagar före din resa. Det är du som kund som har ansvar för att kontrollera att resehandlingarna är korrekta och stämmer överens med vad du har bokat.
 
Pass och Visum
Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till St Lucia om du stannar kortare än 30 dagar. Kontrollera att ditt pass är giltigt till dagen efter hemresan. Passet får inte vara sprucket eller trasigt.
 
Vaccinationer och hälsa
Se till att du har en bra heltäckande reseförsäkring som gäller för vård i utlandet. Se vad din hemförsäkring täcker. Ytterligare reseförsäkring går att beställa genom Phoenix. Kom ihåg att ha med dokumentation på gällande rese/sjukförsäkring för resan till St Lucia. Om du har med dig mediciner bör de förvaras i sina förpackningar där det framgår vad det är för läkemedel. Vid receptbelagda läkemedel bör du även ha med intyg från din läkare på engelska och packa ner det tillsammans med medicinerna i ditt handbagage.
 
Väder och kläder
St Lucia ligger mellan Karibiska havet och Atlanten, öster om Centralamerikas kust. Öarna ligger på tropiska breddgrader och har behagligt klimat året om med två årstider; regn- och torrperiod. Regnperioden sträcker sig från juni till november medan torrperioden normalt varar från december till maj. Medeltemperaturen ligger på 20-30 grader, dygnet runt..
 
Valuta
St Lucia: Östkaribiska dollar XCD. Uttagsautomater finns vid banker.Amerikansk dollar (USD) går att använda som valuta. Östkaribisk dollar (XCD), är bundna till amerikansk dollar
 
Transport och kommunikationer
Saint Lucia har ett utbrett bussnät och det är billigt att åka med öns minibussar. Taxi- och hyrbilar finns också tillgängliga överallt..
 
Säkerhet
I Saint Lucia är brottsligheten är låg, men vanlig försiktighet skall användas.
 
Mat och dryck
Självklart måste du också våga prova den karibiska maten. På lokala krogar är sannolikheten stor att du serveras kokta, gröna bananer med salt torkad torsk, stekta fiskkakor med brödfrukt, kycklingstuvning à la creole med potatis eller en soppa.
Men missa inte att prova eurobbean, den svenske kocken Bobo Bergströms egen fusion av europeiskt och karibiskt.
 
Shopping
Saint Lucias mest kända produkter är konstverk och träsniderier, stråmattor , keramik och kläder och hushållsartiklar. Du kan också ta hem halmhattar och korgar och lokalt odlat kakao, kaffe, kryddor, såser och smakämnen ..
 
Allmänt och blandat
Tidsskillnad: Vinter, svensk tid minus 5 timmar, sommar, svensk tid minus 6 timmar.
Dricks: Att man ger dricks förväntas av de flesta som arbetar med service, ca 10-15 % om det inte är inkluderat.
Språk: Engelska och kreol
EL: På St Lucia 220v.
Bra att veta: Ibland anges priser i lokal valuta, ibland i amerikanska dollar. Var observant på restauranger. Kom alltid överens om taxipriset i förväg.
Reseförsäkring: Du kan köpa det genom Phoenix Travel när du bokar din resa eller beställa den hos http://www.erv.se/vara-forsakringar/valj-forsakring/. Kontroller gärna innan du köper reseförsäkring vad din hemförsäkring eller din kortförsäkring täcker vid resor.
 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php:405 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php on line 405