Inför resan till Surinam

Poison dart frog, Surinam

Färdhandlingar
Om du upptäcker att vi har stavat ditt namn fel på din bokningsbekräftelse ber vi dig att genast kontakta oss så att vi kan korrigera detta innan vi ställer ut dina flygbiljetter. Ditt namn måste skrivas exakt samma som i ditt pass. Det räcker visserligen med ett förnamn, men har du två efternamn skall dessa också stå på flygbiljetten. Bokstäverna å, ä och ö skrivs på följande sätt på din flygbiljett: å = aa, ä = ae och ö = oe. Vi sänder dig flygbiljetter, deltagarlista och hotellista senast 7 dagar före din resa. Det är du som kund som har ansvar för att kontrollera att resehandlingarna är korrekta och stämmer överens med vad du har bokat.
 
Pass och Visum
Nordiska medborgare behöver inget visum för att resa till Surinam. Turist kort kan köpas på flygplatsen i Surinam, observera att om du vill åka ut och sedan återvända behövs visum, söks på Ambassaden i Nederländerna. Kontrollera att ditt pass är giltigt 6 månader efter hemresan. Passet får inte vara sprucket eller trasigt.
 
Vaccinationer och hälsa
Se till att du har en bra heltäckande reseförsäkring som gäller för vård i Surinam. Se vad din hemförsäkring täcker. Ytterligare reseförsäkring går att beställa genom Phoenix. Kom ihåg att ha med dokumentation på gällande rese/sjukförsäkring. Om du har med dig mediciner bör de förvaras i sina förpackningar där det framgår vad det är för läkemedel. Vid receptbelagda läkemedel bör du även ha med intyg från din läkare på engelska och packa ner det tillsammans med medicinerna i ditt handbagage.
 
Väder och kläder
Tropisk klimat i Surinam; mildras av passadvindarna; årligt regn i genomsnitt 2200 mm. Det finns 2 torrperioder (februari till mars, augusti till november) och 2 regnperioder (december till januari april-augusti). November är den varmaste månaden.
 
Valuta
Surinamesisk dollar, SRD
 
Transport och kommunikationer
I Surinam kan du ta taxi, lokalbussar eller båt.
 
Säkerhet
Den personliga säkerheten i Surinam är som i många andra länder. Använd sunt förnuft, var vaksam på kvällar och nätter.
 
Mat och dryck
På grund av den etiska mångfalden i Surinam så är matkulturen inspirerad från många olika länders traditioner. Man äter ofta kinesisk, indisk och javanesisk mat. Suriname skulle inte vara det tropiska paradiset det är utan en mängd olika stora fruktjuicer, tveka inte att prova tropiska frukter såsom passionsfrukt. För ren juice är det bäst att be om färsk pressad juice. De javanesiska befolkningen har en rosa (och ibland grön) färgad dryck som kallas dawet, som består av kokosmjölk.
Öl: Prova lokala "Parbo-öl", som i 1 liters flaskor kallas "Djogo". Under 2008 fick Surinam äntligen Parbo öl på en burk. Guinness är en populär import öl, och av den anledningen Parbo brygger också en mycket hygglig egen stout variant: Parbo Stout. Naturligtvis finns importerat öl. Rom: Borgoe och Black Cat.
 
Shopping:
I Surinam kan saker som är väl värt att köpa vara: handgjorda smycken, tropiska blommor och parfym.
 
Allmänt och blandat

  • Tidsskillnad: Vinter, svensk tid minus 5 timmar, sommar, svensk tid minus 6 timmar.
  • Dricks: Att man ger dricks förväntas av de flesta som arbetar med service, ca 10-15 % om det inte är inkluderat.
  • Språk: Nederländska, Engelska.
  • EL: Elnätet går på 110 volt så adapter är ett måste.
  • Reseförsäkring: Du kan köpa det genom Phoenix Travel när du bokar din resa eller beställa den hos http://www.erv.se/vara-forsakringar/valj-forsakring/. Kontroller gärna innan du köper reseförsäkring vad din hemförsäkring eller din kortförsäkring täcker vid resor.
                            


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php:414 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/before-travel-land.php on line 414