Resor till Aruba

Harbour i Aruba

Aruba är med sina palmkantade vita stränder, turkosblå vattnet och milda havsbrisar ett drömresmål för många svenskar. Här finner du en plats i solen med gnistrande stränder och kristallklart vatten -Aruba lever verkligen upp till sitt rykte som ett karibiskt paradis.  Det är soligt året runt och vattnet blir sällan kallare än 25 grader. Orkaner och åskstormar tillhör ovanligheterna och nederbörden låg.  Hit kan den som längtar efter sol, bad och värme resa när som helst under året.  

Arubas har en ganska brokig historia och besitter en mångfald som återspeglas i det lokala köket, arkitekturen och den varma, vänliga befolkningen. Öns första invånare tillhörde Arawakiskastammen från det sydamerikanska fastlandet , men under århundradena har människor från olika delar av världen kommit att befolka Aruba, liksom på annat håll i den karibiska övärlden. Innan det holländska övertagandet under 1630-talet tillhörde ön Spanien. Under det tidiga 1800-talet var Aruba dessutom tidvis ockuperat av Storbritannien. Det oficiella språket på ön är dock holländska eftersom ön alltjämt tillhör Nederländerna även om Aruba idag har en långtgående självständighet.

På Arubas flagga syns en vitkantad röd fyruddad stjärna mot en blå bakrund med två horisontella gula band i nederdelen. Den röda stjärnan symboliserar själva ön omgivet av blått vatten. De gula banden symboliserar överflöd, stjärnans röda färg representerar kärleken och dess vita kanter de kritvita stränder som omger ön. Kärlek kantad av vita stränder i ett turkosblått hav - det är Aruba.     

Privatresor


a

Semester på Aruba


Amsterdam Manor Beach Resort
Amsterdam Manor Beach Resort är ett mycket trivsamt hotell med en personlig touch beläget vid en av öns vackraste stränder - Eagle Beach. Hotellet är...