Palace on wheels

servitör på tågpalatset på hjulet

Välkommen ombord på ett av världens mest legendariska och komfortabla tåg. Innan Indiens självständighet användes Palace on Wheels bekväma vagnar av brittiska viceroys, Hyderabads regerande nizams, kungar och härskare av kungliga regioner som Gujarat och Rajputana. När Indien blev självständigt 1947 fick detta ett slut och de kungliga vagnarna blev oanvända i nästan 25 år, men rustades upp till dagens toppstandard med luftkonditionering, 2 restaurangvagnar, wifi, bar, bibliotek med mera. 1981 rullade det moderna Palace on Wheels för första gången och 1982 gick Indian Railways och Rajasthan Tourism ihop och lanserade Palace on Wheels nuvarande rutt i Rajasthan och till Agra. Palace on Wheels var Indiens första lyxtåg och har blivit korat till världens bästa lyxtåg och anses idag vara ett av de 4 bästa. En resa med Palace on Wheels är inte bara en lyxig tågresa utan en enastående resa i en miljö med fantastisk historia, kultur, vackra landskap och god mat.

Dag 1. Avresa till Indien (Delhi)
Ni flyger till Indiens huvudstad Delhi. Måltider ingår på långflygningen.
 
Dag 2. Ankomst till Delhi
På morgonen ankomst till New Delhi. Er lokalguide möter på flygplatsen och ombesörjer transfer till ert hotell. Njut av fri tid kanske ett dopp i poolen. Övernattning i New Delhi.
 
Dag 3. Delhi
Efter frukost, halvdags stadsrundtur i New Delhi, med bland annat ett besök vid Qutub Minar, det högsta stentornet i Indien, vilket påbörjades av Qutub-ud-din Aibak år 1199 genom att riva 27 Hindu- och Jain-tempel och i stället uppföra Quwwat-ulIslam-moskén. Besök därefter Humayuns grav, byggd av änkan till den andre mogulkejsaren, Humayun, ett enastående monument i indo-persisk stil, en föregångare till Taj Mahal. Passera den imponerande India Gate, parlamentet och Rastrapati Bhawan, presidentens bostad. Efter turen åter till hotellet och resten av dagen fri tid. Övernattning i Delhi (Frukost)
 
Dag 4. Ombordstigning Palace on Wheels
Halvdags stadsrundtur i Old Delhi. Turen börjar med ett besök i Raj Ghat, ett enkelt minnesmärke till Mahatma Gandhi; fortsätt förbi Red Fort till Jama Masjid, en av Asiens största moskéer. Det var den sista arkitektoniska extravaganzan av mogulkejsaren Shahjahan byggd år 1656, mittemot Red Fort, med hjälp av 5000 arbetare. Moskén är också känd som Masjid-I-Jahanuma, vilket betyder "moské med överblick över världen". På programmet finns också Gurudwara Bangla Sahib, ett av sikhernas heligaste tempel. Litet senare på eftermiddagen transfer till Safdarjung järnvägsstation. Kl. 18.30 påbörjar det livligt dekorerade Palace on Wheels sin åtta-dagars odyssé genom det natursköna landskapet och Indiens rika kulturella arv. Middag serveras ombord på kvällen. Övernattning på tåget. (Frukost och middag)
 
Dag 5. Jaipur
På morgonen serveras resenärerna en härlig frukost ombord på Palace on Wheels när den på kungligt manér rullar in i den rosa staden.
Avresa med buss för att bese skatter och andra föremål på Albert Hall-museet, följt av en mängd arkitektoniska underverk - Hawa Mahal, Jantar Mantar, City Palace etc. En utsökt lunch serveras på bra lokal restaurang, och därefter följer ett besök på mäktiga Amber Fort - prytt med röd sandsten och kulor som vittnar om dess ständiga charm. Efter besöket finns det tid till att känna på den livliga atmosfären på de lokala marknaderna, där man kan köpa en mängd artiklar inklusive hantverk, godis och lokala njutningar. På kvällen serveras middag ombord på Palace on Wheels, varpå odyssén fortsätter till Sawai Madhopur. Övernattning på tåget. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 6. Sawai Madhopur - Chittorgarh
Tidigt på morgonen blir det safari i Ranthambore nationalpark i hjärtat av Aravallibergen och Vindhya Range. Efter safarin i Ranthambore rullar entouraget vidare mot Chittorgarh. Palace on Wheels ankommer Chittorgarh kl. 15.00, varefter det blir tillfälle att utforska fästningar och slott från en svunnen tid, vilka visar rajputklanens hjältemod och stolthet. Under en kortare stadsrundtur visas upp vad staden har att erbjuda. Middagen serveras ombord på Palace on Wheels. Övernattning på tåget. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 7. Udaipur
Palace on Wheels ankommer till Udaipur mitt i natten och efter frukost ombord tas ni med på en tur till stadens berömda historiska trädgård Saheliyon Ki Bari, vilken är stadens mest populära turistmål med kiosker, en lotuspool och marmorelefanter. Därefter besök på City Palace och kristallgalleriet som ger en hisnande inblick i dess kulturella betydelse. En överdådig lunch väntar sedan på Fateh Prakash Hotel, varefter turen fortsätter med båt till det vackra Jagmandir-palatset för te. Palace on Wheel fortsätter på eftermiddagen sin resa genom Rajasthan och mot dess nordvästra gräns och nästa anhalt Jaisalmer. Övernattning på tåget. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 8. Jaisalmer
Till Rajasthans sista prinsbastion, den pittoreska staden Jaisalmer, som ligger djupt inne i Thar-öknen, når Palace on Wheels på morgonen.
Resenärerna bjuds på en sightseeingtur till den lugna platsen vid Gadsasir Sagar sjö, fantastiska fort och otaliga havelior - inklusive Patwon ki Haveli och Nathmal ji ki Haveli -som gör att man kan lättare förstå den tidens styrandes makt och visar hur etiskt man byggde i svunna dagar. Strax före midnatt avgår Palace on Wheels från ökenstaden Jaisalmer och rullar vidare mot Jodhpur. Övernattning på tåget. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 9. Jodhpur
Palace on Wheels ankommer till "Den blå staden" Jodhpur. Här blir det tillfälle att upptäcka det arkitektoniska och magnifika underverket Mehrangarh-fortet och minnesmärket av Jaswanth Thada. Begrunda ett stycke historia på Umaid Bhavan Museum och bli frestad på de närliggande lokala marknaderna. En stor lunch serveras på det kungliga palatset Ajit Bhawan, varefter Palace on Wheels avgår mot nästa stopp Bharatpur. Övernattning på tåget. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 10. Bharatpur - Agra
Dagen börjar med ett rekreationsbesök i Keola Deo nationalpark. Maharadjans, av Bharatpur, tidigare andjaktsreservat är numera reservat för fågelskådning och fotografering. Efter fågelskådningen serveras frukost ombord på Palace on Wheels, som sedan rullar vidare mot Agra och delstaten Uttar Pradesh. Efter ankomst till Agra järnvägsstation blir det först besök på historiska Agra Fort, och sedan mogulernas mest berömda underverk Taj Mahal. Därefter serveras en härlig lunch, vilket följs av shopping och utforskning av de lokala marknaderna. Palace on Wheels påbörjar på kvällen odysséns sista etapp, vilket innebär turen tillbaka till huvudstaden Delhi. Övernattning på tåget. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 11. Palace on Wheels ankommer Delhi
Den otroliga resan ombord på Palace on Wheels når sin slutstation i och med återkomsten till Safdarjung järnvägsstation i Delhi.
Resenärerna serveras en tidig frukost, varefter personalen tar farväl av samtliga resenärer. Efter ankomst till Saftarjung station, transfer till ert hotell i Delhi. Resten av dagen är fri tid i Indiens huvudstad. (Standard incheckningstid är 1400 timmar) Övernattning på hotell i Delhi. (Frukost)
 
Dag 12. Hemresa från Delhi
Efter frukost, transfer till flygplatsen och hemresa till er avreseort. Mat serveras på långflygningen.
 


Pris: fr 46 800 kr ( min 2 personer)

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Delhi t/r
Alla flygskatter
Tre nätter i delat dubbelrum på 4-stjärnigt hotell inkl. frukost i Delhi.  
Transfer flygplats - hotell - flygplats
Transfer hotell - Järnvägsstation - hotell
Utflykter och sightseeingturer i Delhi enligt resplanen med engelsktalande guide.
Tågresa med Palace on Wheels:
- Övernattning och vistelse ombord på lyxtåget Palace on Wheels i DELUXE sovrum med luftkonditionering och eget badrum
- DE LUXE sovrum har 2 stora sängar, skrivbord, sittgrupp, stolar och tillgång till en butler. Sängarna kan kombineras som dubbelsäng eller som enkelsängar på begäran.
- Grupputflykter och sightseeingturer i luftkonditionerade bussar med engelsktalande guider och entréavgifter till monument.
- Kvällste; Dagligen 3 måltider (frukost, lunch och middag) samt bordsvatten.
- Entréavgift till monument och nationalparker och djungelsafari: Ranthambore Tigerreservat i öppna fordon.
- Ljus och ljudshow på Chittor Fort; Båttur i Udaipur; Kulturprogram med middag i Jaisalmer; Rickshawtur i Bharatpur fågelreservat
- Gratis utlåning av wifi don
- Entréavgift till Taj Mahal i Agra

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 11 800 kr
Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
Reseförsäkring 570 kr

I priset ingår inte:
Visum till Indien
Dricks cirka 5 - 8 USD per person och dag


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php:335 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php on line 335