Semester på Bali, Indonesien

Bali, "guds ö", har en magnetisk charm och skönhet. Det är en av de minsta öarna i den indonesiska skärgården, men överlägset mest eftertraktade av turister, medan Lombok börjar knappa in alltmer. Lilla paradiset, Bali har alla delar för en lyckad semester. Vackra stränder - där sanden är ofta färgad av vulkanutbrotten,  skogar, kullar med klättrande risfält, plus en egen stark kultur. Balineserna förför dig med sin mjukhet och vänlighet, men också med kärlek till skönhet och ett unikt sätt att förena konst och liv. Oavsett om de bor i turistområden eller isolerade byar, har balineserna kvar lugnet och sina seder. det gudomliga spelar stor roll i människornas liv, och överallt ser man en daglig offerritual. Därför är balineserna så älskvärda och överlever turistboomen utan att helt sälja sin själ ...

En resa till Bali i Indonesien har något att erbjuda alla. Här kan både soldyrkande lyxlirare, partyfolk, ryggsäcksturister, surfare, nygifta och äventyrare få sina behov tillfredsställda. Denna mytomspunna, sagolika ö lockar mängder av olika resenärer. Här finns förutom vackra stränder av olika karaktär dessutom underbar natur, vulkaner, vattenfall, varma källor och så förståss de magiska gröna risfälten. Under en resa till Bali kan man få tillfälle att vara med att fira något, välsigna något, eller i största allmänhet skämma bort de hinduiska gudarna och förfädernas andar med godsaker. Det sägs att en balines spenderar en tredjedel av sin inkomst på olika ceremonier. Ceremonierna avlöser varandra här. Balis inre är ett frodigt landskap av värdefulla grödor, och bakom varje ny krök väntar nya gröna fält, ibland i terrasser i flera våningar.

Nusa Lembongan
På en ö utanför den sydvästra kusten av Bali finner du en av Balis populäraste attraktioner. Ett öparadis långt ifrån trafikkaos och hysteriska försäljare. Här finns inte ett risfält någonstans, men istället mängder av sjögräsodlingar som det arbetas med så väl i det turkosa, kristallklara vattnet som uppe på land. Här är det lätt att finna lugnet och bara koppla av. Om man vill ha något att göra förutom att ligga på stranden kan man prova på windsurfing, dykning och snorkling. Havet här är otroligt klart och glittrar i bländande blått.

Ubud
Omkring 2-300 meter över havet omgivet av risfält gör Ubud till en något svalare plats jämfört med andra turistorter på ön. Omkringliggande byar är kända för unika hantverk och möbler av bambu och för träsnideri och stenhuggeri. Ubud är också känt för sina traditionella dansuppträdanden. Ofta kan man också ha turen att få vara med på någon av de många ceremonierna i området. Här finns många fantastiska hotell man har också råd att unna sig en aning lyx eftersom priserna här är en aning lägre än på strandhotellen.

Giliöarna
Bara ett par timmars båttur från Bali, strax utanför Lombok, väntar tre öar som fortsätter vägra biltrafik. Ön närmast Bali, Gili Trawangan, gör visserligen visst väsen av sig ändå, med technopumpande hög¬talare och en och annan moped. Mellanön, Gili Meno, är så sömnig och tyst att smekmånadsparen skulle kunna viska ömma ord till varandra på flera meters avstånd om de ville.
Och så har vi Gili Air, ett stenkast från Lombok. Ön där hängmattorna vaggar i takt till gnisslande ponnykärror som vinglar fram på sandiga stigar. Följ den smala, finkorniga stranden ön runt, och hitta din egen lilla plats, där orädda havssköldpaddor seglar förbi under en kristallklar vattenyta.

Lovina Beach
Om man tröttnar på risfält och vita stränder kan man bege sig norrut till stranden Lovina. Här består stränderna av svart lavasand. Här är det lugnt och stilla och en populär aktivitet är att åka ut på havet i morgondiset för att titta på delfiner.

Kuta
Vill man åka till ett riktigt surfparadis ska man definitivt göra en resa till Bali och området Kuta som är beläget på den södra delen av ön, med en kustremsa som löper längs Indiska Oceanen. Kuta har länge varit ett populärt stopp för backpackers som rest runt i sydostasien. På 1980-talet pratade man mycket om tre resmål som alla började på bokstaven K: Kathmandu i Nepal, Khao San Road i Bangkok och Kuta på Bali. Än idag reser många hit, både backpackers, familjer och turister från hela världen. Kuta utvecklas ständigt på grund av den ökande turismen och infrastrukturen har kommit en bra bit på vägen här, även om vissa delar fortfarande behövs jobbas på. Vägskyltar och regler i trafiken följs inte alltid som de ska, och gatorna är ofta trafikerade med mopeder, taxibilar och privata bilar som alla tutar när de försöker klämma in sig i minsta möjliga öppning. Gratis Wi-Fi finns oftast i lokala närbutiker, resturanger, caféer och hotell. SIM-kort till mobilen går att köpa i princip överallt. Försäljare kommer gärna fram och vill att du köper något av dem, vare sig du vandrar omkring på gatan eller sitter på en restaurang.


Kuta Beach
Discovery Kartika Plaza Hotel
Pris: fr 13 700 kr/per person (min 2 personer)

The Anvaya Beach Resort Bali
Pris: fr 14 600 kr/per person (min 2 personer)

Sanur Beach
Puri Santrian
Pris: fr 13 500 kr/per person (min 2 personer)

Hotel Fairmont Sanur Beach
Pris: fr 17 500 kr/per person (min 2 personer)

Nusa Dua Beach
Nusa Dua Beach Hotel & Spa
Pris: fr 14 500 kr/per person (min 2 personer)

The Laguna A Luxury Collection Resort & Spa
Pris: fr 16 300 kr/per person (min 2 personer)


I priset ingår:
Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Bali t/r
Mat ingår på långflygningen
Transfer
7 nätter i delat dubbelrum med frukost (möjligt att förlänga)

Discovery Kartika Plaza Hotel, Kuta beach, Bali, Indonesien

Discovery Kartika Plaza Hotel

Bali

Indonesien

+62 361 751067

Till hotellets hemsida
Anvaya Beach Resort Bali, Indonesien

The Anvaya Beach Resort Bali

Bali

Indonesien

+62 361 2090477

Till hotellets hemsida
Puri Santrian Hotel i Bali, Indonesien

Puri Santrian

Bali

Indonesien

+62 361 288009

Till hotellets hemsida
Bali Fairmont Sanur Beach Hotel

Hotel Fairmont Sanur Beach

Bali

Indonesien

+62 361 3011888

Till hotellets hemsida
Bali Nusa Dua Beach Hotel

Nusa Dua Beach Hotel & Spa

Bali

Indonesien

+62 361 771210

Till hotellets hemsida
The Laguna, a Luxury Collection Resort & Spa, Nusa Dua, Bali

The Laguna, a Luxury Collection

Bali

Indonesien

+62 361 771327

Till hotellets hemsida


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php:335 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php on line 335