Semester på Jamaica

Strand i Jamaica med hög palm

Utöver Jamaicas  kritvita stränder och turkosblå hav är den vackra grönskan kanske det som bäst kännetecknar önationen. Här finner man en fantastisk flora och fauna med 3 800 olika sorters växter och ett rikt fågelliv med över 200 fågelarter. Det finns så mycket att se och göra på Jamaica - landet erbjuder inte bara vacker natur utan även ett rikt kultur- och musikliv. På Jamaica finns sannerligen någonting för alla! Fanatstiska stränder för den badsugne turisten, ridturer eller fartfyllda zipline-turer för den mer aktive besökaren - eller varför inte en romantisk flottutflykt längs Martha Brae River? För den musik- och kulturintresserade besökaren är Jamaicas musikscen en lockelse i sig och för alla som tycker om god mat väntar en rikedom av kulinariska upplevelser!  Nationaldrycken är rom och ingår givetvis i de flesta drinkar som serveras på ön. Varför inte besöka ett lokalt romdestilleri under din vistelse - eller kanske ett sockerrörsplantage varifrån råvaran till den ädla drycken ursprungligen kommer ? Den historieintresserade  resenären kan till exempel göra en utflykt till St Ann's Bay där Christofer Columbus steg iland 1494 och den som vill uppleva storstadspuls kan göra en utflykt till huvudstaden Kingston.

Jamaicas främsta semesterort heter Montego Bay. Här finner du vackra stränder, fina shoppingmöjligheter och ett stort utbud av restauranger. Jamaica präglas av en tillbakalutad och vänlig atmosfär och här är det inte svårt att hitta lugn och harmoni. Staden erbjuder dock också ett rikt nöjesliv koncentrerat längs huvudgatan Hip Strip i Montego Bay. Här ligger kända barer som Margaritaville, Blue Beat och Pier 1 som serverar  fräscha fruktdrinkar och det inhemska ölet Red Stripe. Många av hotellen i Montego Bay är all-inclusive med privat strand. Vill man besöka andra stränder är kanske den mest kända Doctor's Cave Beach mitt på Hip Strip. Andra stränder är  Cornwall Beach och Dead End Beach. Några av Jamaicas absolut finaste stränder finns annars  i närheten av orten Negril. Här finner du bland annat Seven Mile Beach som är elva kilometer lång. Stranden med sin vita och finkorniga sand räknas som en av världens absolut vackraste och är perfekt för långa barfotapromenader. Stränderna i närheten av Negril är dessutom ganska långgrunda vilket passar barnfamiljer utmärkt. I Negril kan du till exempel besöka Rick's Cafe för att beundra solnedgången eller se hur  unga jamaicaner dyker ned i havet från klipporna intill uteserveringen.  
 

Jamaica Inn
Jamaica Inn är ett klassiskt hotell med tidlös elegans som under mer än 50 år ägts av familjen Morrows. Familjen har förvaltat arvet väl och Jamaica Inn har förblivit det  ikoniska lyxhotell det alltid varit då det lockade kändisar som Marilyn Monroe och Winston Churchill. Vid ankomst hälsas du välkommen av General Manager Kyle Mais och den vänliga personal kommer att göra sitt yttersta för att du ska få en underbar vistelse på Jamaica. Resorten inbjuder till sköna promenader och du kan lyssna till ljudet av de många tropiska fåglar i omgivningarna. Det finns 48 smakfullt inredda sviter med utsikt över det glittrande havet.
Här kan du njuta av all den service och alla de bekvämligheter som man kan förväntar sig när man bor på ett jamaicanskt lyxhotell. Hotellet ligger i utkanten av Ocho Rios i den centrala delen av landet 60 km nordväst om Kingston.

Holiday Inn Resort Montego Bay
På Holiday Inn Resort Montego Bay  är den lyckliga kombinationen av Holiday Inn (ett av världens mest betrodda varumärken) och jamaicansk gästfrihet tydlig. Här finner du alla tänkbara bekvämligheter för singlar, par och familjer. Resorten har sammanlagt 518 boenden i nära anslutning till stranden.  Holiday Inn Resort Montego Bay är världens enda 100% all-inclusive Holiday Inn som erbjuder en rad kostnadsfria specialprogram.
Här finner du bland mycket annat fem restauranger med ett stort utbud, bland annat en nyöppnad japansk restaurang, butiken Sol-Mer Spa & Salon, fyra barer, två pooler, tennis- och minigolfbanor och en halvmil lång av ren strand med vit sand. Resort Montego Bay erbjuder verkligen något för alla. Här finns smakfullt inredda rum i olika prisklasser och stilar med egen balkong eller uteplats.

Standard room
Rum med utsikt över trädgården eller bergen - balkon eller uteplats.
Superior room
Rum som vetter mot havet, balkong eller uteplats.

Deluxe rum
Rum som vetter mot havet, balkong eller uteplats.
One Bedroom Suite
Sviterna  har separat vardagsrum och rymmer fyra personer. Samtliga sviter vetter  mot havet och har privat Whirlpool.

Junior Suites
Dessa rymliga sviter ligger på översta våningen och erbjuder extra komfort, traditionell karibisk elegans med två dubbelsängar eller en king säng.

KidSuites®
KidSuites® är utrustade med ett särskilt utrymme för barnen.

Rooms on the beach
Rooms on the beach är ett fint hotell i Negril med 57-rum som vetter mot Karibiska havet. Negril är berömd för sin långa strand strand med sin finkornig vita sand och underbara solnedgångar. Rooms on the beach ligger nära populära platser i Negrill som Ricks Cafe och Alfred och det är behändigt promenadavstånd till lokala restauranger, butiker och presentbutiker. Hotellet ligger vid havet och har rymliga familjerum, en pool, restaurang, bar, gym och internetcafé. Hotellet hjälper till med att ordna aktiviteter som golf, kryssning, djuphavsfiske och ett brett utbud av utflykter. Rooms on the Beach välkomnar singlar, par och familjer med barn i alla åldrar oavsett etnicitet, kön, civilstånd eller sexuell läggning.


 


Pris för semester på Jamica på Holiday Inn: fr 22 150 kr
 
I priset ingår:
Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Jamaica t/r  med British Airways/Virgin Atlantic
Mat ingår på långflygningen
Dagsaktuella flygskatter / bränsletillägg ingår med 3 720 kr
Tio dagars vistelse på Rooms on the beach i delat rum inkl frukost.

Priset är ett frånpris, del i dubbelrum och kan ändras i mån av platstillgång.

Övernattning på flygplatshotell i London ingår. (Kostnad för transport mellan Heathrow och Gatwick ingår ej).

Fråga Phoenix för erbjudande på andra hotell i Västindien
 

Jamaica inn

Jamaica Inn

Jamaica

Jamaica

+ 1 876 974 2514

Till hotellets hemsida
Holiday Inn resort, Jamaica

Holiday Inn Resort Montego Bay

Jamaica

Jamaica

+ 1 876 953 2485

Till hotellets hemsida


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php:335 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php on line 335