Rundresa i Kina

Detta är resan för dig som vill uppleva det mesta och bästa av Kina! Du besöker huvudstaden Beijing och ser här bland annat Kinesiska muren och Förbjudna staden, kejsarstaden Xi´an med den berömda Terrakottaarmén, den pulserande världsstaden Shanghai, trädgårdsstäderna Hangzhou och Suzhou, det vackra Guilin, upplevelser och platser som tillsammans skapar ett enastående kinesiskt panorama! Har du planerat att en gång i livet resa till Kina då är detta resan för dig!
 

Dag 1: Resa till Kina
Flyg till Shanghai. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Shanghai
Du landar i världsstaden Shanghai. Här finns det mer skyskrapor än i de flesta storstäder i världen. Lämpligt är att börja med en färd upp i en av de högsta skyskraporna, Jin Mao Tower. Från den 88:e våningen har man en strålande utsikt över Pudong och den vackra strandpromenaden the Bund med byggnader från kolonialtiden. På kvällen dags att prova på det kinesiska köket. Övernattning i Shanghai.
 
Dag 3: Shanghai
Shanghai har bara några hundra år på nacken, men här finns ändå en del gamla byggnader och parker. Vi föreslår att först besöka Yuyuan Garden, en trädgård som en rik ämbetsman lät anlägga för flera hundra år sedan. Efter att ha sett the Bund från ovan är det skönt att själv få promenera här och njuta av anblicken av Huangpufloden och alla skyskraporna på Pudonghalvön. Sedan är det shoppingdags för de som gillar detta. Annars är det mycket njutbart att bara flanera längs den imponerande gågatan och shoppinggatan Nanjing Lu. Dagen kanske avslutas med en hisnande akrobatikföreställning med en av de berömda Shanghaigrupperna. Övernattning i Shanghai.
 
Dag 4: Shanghai - Suzhou
Museer är inte bara tråkiga inrättningar med rader av föremål. På Shanghai Museum, ansett som ett av de främsta i Kina, får man den kinesiska historien och kulturhistorien serverad på ett mycket intressant och medryckande sätt. Efter museibesöket sätter man sig på bussen och far till Suzhou, ”Österns Venedig”. Suzhou är ett paradis för trädgårdsälskare. Först vandrar du genom den Ödmjuke ämbetsmannens trädgård och får en inblick i hur kineserna anser att en trädgård skall se ut. Suzhou är också känt för sin sidenproduktion. Vid ett besök på ett center för sidentillverkning får man tillfälle att lära sig mer om sidenets väg från silkefjäril, via kokong, till färdigt råsiden På kvällen föreslås en promenad genom den vackra Nätmästarens trädgård och lyssnar på klassisk kinesisk musik. Övernattning i Suzhou.
 
Dag 5: Suzhou - Hangzhou
I det låglänta landskapet kring Suzhou finns mängder av vattenvägar. Under bussfärden mot resmålet Hangzhou stannar du till i den lilla kanalstaden Tongli, där görs en båttur, och sedan vandrar man runt bland de pittoreska husen. Väl framme i Hangzhou, ansett som ett av Kinas främsta teodlingsdistrikt, besöks Longjing, ”Drakkällan”, där ett av Kinas mest exklusiva teer odlas. Du får information om teodlingens bakgrund och får också prova på olika slags tesorter. Övernattning i Hangzhou.
 
Dag 6: Hangzhou - Guilin
I staden Hangzhou ligger den Västra sjön, besjungen för sin skönhet av generationer kinesiska poeter. En båttur på Västra sjön, och du får tillfälle att själv bedöma poeternas syn, innan du flyger vidare mot Guilin. Övernattning i Guilin.
 
Dag 7: Guilin
I södra Kina odlas det mesta av Kinas ris. Under en heldagsutflykt till de stora odlingsdistrikten får du en god inblick i den kinesiske bondens odlarmödor. Vid berget Longsheng, ”Drakens Ryggrad”, ser man med vördnad hur alla de vindlande terrassodlingarna sträcker sig milsvitt längs sluttningarna. Här möter du också flera av Kinas många minoritetsbefolkningar. Övernattning i Guilin.
 
Dag 8: Guilin - Yangshuo
Här nere i södra Kina finns också andra naturscenerier. Under en fyratimmars båttur längs Lifloden får vi njuta av och beundra de berömda sockertoppsbergen som kantar floden under resans gång. På kvällen finns det som tillval möjlighet att se en påkostad “River Show”, designad av den kände kinesiske regissören Zhang Yimou. Det var han som regisserade OS-invigningen i Beijing 2008! Övernattning i Yangshuo.
 
Dag 9: Yangshuo – Guilin - Xian
Under förmiddagen har du tid på egen hand och kan kan därför dröja lite längre med att äta frukost. Du har också tid till att utforska Yangshuo. Under eftermiddagen åker du tillbaka till Guilin och på vägen besöks den kända Rörflöjtsgrottan med alla sina märkliga stalaktit- och stalagmitformationer. På kvällen flyger du vidare från Guilin till Xi’an. Övernattning i Xi´an.
 
Dag 10: Xi’an
Staden Xi’an har mer än sex miljoner invånare men känns ändå mycket mindre. Under tvåtusen år har staden varit ett kosmopolitiskt centrum. Buddhismen är stark här, och det finns flera stora helgedomar. Du skall besöka Stora Vildgåspagoden för att få en god inblick i hur buddhismen kom till Kina. Så besöks ett jadesnideri där man behandlar rå jadesten till utsökta konstverk. Eftermiddagen är vigd åt dagens höjdpunkt, den 8 000 man starka terrakottaarmén. Den förste kejsaren av Qindynastin, Shi Huangdi, lät bygga sitt mausoleum här, och efter hans död vaktas graven av dessa terrakottasoldater. På kvällen fri tid. Övernattning i Xi´an.
 
Dag 11: Xian – Beijing
Efter frukost bordar du det nya spännande och omtalade ’supertåget’ som började gå efter jul 2012. Detta snabbtåg förbinder flera viktiga städer i Kina, och skall ni i 4,5 timmar färdas från Xi’an till Beijing. Medelhastigheten ligger på över 300 km/t! Under färden kan du bese det varierande kinesiska landskapet. Efter ankomsten till Beijing görs ett första besök på Himmelens Tempel. Denna imponerande park med det stora templet byggdes i början av 1400-talet. Hit begav sig kejsarna varje år för att be om goda skördar för det kommande året. Övernattning i Beijing.
 
Dag 12: Beijing
Börja dagen med en rundvandring på världens största torg, Himmelska fridens torg, med de omgivande byggnaderna Maos mausoleum, Folkets stora sal, Nationalmuseet och Himmelska fridens port. Nästa anhalt är Förbjudna staden, världens största palatskomplex och hemvist för kejsarna under Ming- och Qingdynastierna i nära 500 år. Sedan är det dags för en liten rundtur i några av Beijings kvarvarande hutonger, eller gamla gränder. På kvällen bjuds det på färgsprakande Pekingopera, kanske en fest mera för ögat än för örat! (Tillval) Övernattning i Beijing.
 
Dag 13: Beijing
I dag blir det en heldagstur i Beijings omgivningar. Du startar vid en fabrik för tillverkning av cloisonné, typiskt beijingskt konsthantverk. Sedan fortsätter du till den heliga vägen, Andarnas väg. Här promenerar du långsamt och påminns om hur en kejsare efter döden skulle forslas längs denna väg för att få sin sista vila i någon av Minggravarna. När resan fortsätter märks att bergen höjer sig alltmer och vägen blir mer vindlande. På 700- 800 meters höjd får du snart de första glimtarna av Kinesiska muren, detta märkliga byggnadsverk som man höll på med att färdigställa under flera hundra år, och som sträcker sig över mer än 6 000 kilometer! Övernattning i Beijing.
 
Dag 14: Beijing
Efter frukost besöks Sommarpalatset. Eftermiddag fri för eget program. Övernattning i Beijing.
 
Dag 15: Hemresa från Beijing
Transfer till flygplatsen för hemresa till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 


Pris fr 25 500 kr
(min 2 personer)

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Shanghai
Hemresa från Beijing
Flygresor i Kina
Alla flygskatter
Snabbtåget Xi'an - Beijing
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Utflykter enligt program
Transfer
Engelsktalande guide

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum extra 4 000 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 690
 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php:335 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php on line 335