Djungel äventyr i Surinam

Lokalbefolningen i Surinam säga adjö till turister

Paramaribo är huvudstad i republiken Surinam. Staden ligger på den västra stranden av floden. Namnet på staden härrör troligen från en tidigare indiansk by som heter Parmirbo. I början av 1700-talet, etablerade europeiska sjömän en handelspost. Senare erövrade engelsmännen det här området. De byggde Fort Willoughby. 1667, kom holländaren Abraham Crijnssen, och körde bort engelsmännen  från området. Paramaribo utökades mot väst. Efter avskaffandet av slaveriet 1863 och uppsägning av kontraktsarbete 1873, lämnade många människor plantagerna och flyttade in till staden som snabbt expanderade. Sedan 2002 är den inre staden Paramaribo placerad på Unescos världsarvslista. En av de bevarade byggnaderna är Saint Peter & Paul domkyrkan på den tidigare Gravenstraat (numera Henck Arronstraat), som är helt byggd i trä. Domkyrkan är den största träbyggnaden i Sydamerika.

En expedition i den orörda Amazonas regnskogen över Gran Rio River är en sann upplevelse för natur älskare som vågar möta en utmaning! Turen startar med en flygning på en timme till Jungle Lodge Awarradam som erbjuder dig en magnifik utsikt över den orörda tropiska regnskogen i Surinam. Under resan med utgrävde kanoter från Jungle Lodge Awarradam till baslägret, passerar du många spektakulära forsar. Den vackra och hårda vandringar genom djungeln belönas med en hisnande panorama över Amazonas regnskog. På denna tur, långt bort från bebodda världen, kommer du att njuta fullt ut av överväldigande flora och fauna. Gran Rio Jungle Expedition är en verklig måste för äventyrare och natur älskare!
 

Dag 1 Resa till Surinam
Flyg till Paramaribo-huvudstaden i Surinam. Vid ankomst, transfer till hotellet. Övernattning i Parimaribo.(frukost)

Dag 2 Parimaribo
Du får njuta av en guidad tur med bil och till fots där vi passerar de mest historiska byggnaderna i Paramaribo med sin unika arkitektur. Guiden informerar om intressanta fakta och om museumet Fort Zeelandia, presidentpalatset och Självständighetstorget. Du besöker också Waterkant och Palm Garden. På vägen ser du en moské och en synagoga som ligger bredvid varandra och du besöker det typiska arbetarområdet "Frimangron". Efter ca 3 timmar år du tillbaka på hotellet, för fri eftermiddag och kväll. Övernattning i Parimaribo.(frukost)
 
Dag 3 Amazonas regnskog
En expedition i den orörda Amazonas regnskog på Gran Rio River är en sann upplevelse för naturälskare som vågar möta en utmaning! Vårt djungeläventyr börjar på flygplatsen Zorg en Hoop där vi checkar in för flygningen som tar ungefär en timme till Kajana i Gran Rio River. Flygning till Jungle Lodge i Awarradam erbjuder dig en magnifik utsikt över den orörda tropiska regnskogen i Surinamn. Efter ankomsten, gör vi en halv timmes resa med kanot till Awarradam Jungle Lodge. Under resan från Jungle Lodge Awarradam till baslägret som sker i urgrävde kanoter., kommer du passera många fina forsar. Här lastar vi på maten och möter vår lokala guide, varefter resan fortsätter på Gran Rio River. En vacker båttur på nästan tre timmar uppströms som tar oss till det vackert belägna baslägret där vi kommer att tillbringa tre nätter, här får vi sova i hängmattor. Efter att vi har installerat oss, börjar vi utforska omgivningarna medan kocken förbereder vår kvällsmåltid. Efter måltiden, går vi igenom turen för nästa dag, resan till den orörda Amazonas regnskog. Övernattning i djungelläger (Frukost, lunch och middag)

Dag 4 Djungelvandring
En 4 km lång vandringsled genom skogen tar oss till vår destination för idag, Logosokun, Saramaccan och Turtle Hill. Tre kullar på vägen gör vandringen en riktig utmaning. Slutdestinationen ligger på en höjd av 310 meter, och erbjuder en magnifik utsikt över djungeln och är uppkallad efter sköldpaddan som hittades i området vid upptäckten av denna plats. Den vackra men ganska hårda vandringar djungeln belönas med en hisnande panorama över Amazonas regnskog. På denna tur, långt bort från den bebodda världen, kommer du att njuta fullt ut av en överväldigande flora och fauna. Gran Rio Jungelexpedition är ett måste för en äventyrare och naturälskare!  På eftermiddagen återvänder vi till vårt basläger här kan vi njuta av det uppfriskande vattnet i floden med sina forsar. Vår lokala guide tar gärna med dig med på floden för att prova på att fånga fisk på traditionellt sätt.
Övernattning i djungelläger (Frukost, lunch och middag)

Dag 5 Djungelvandring
Idag, kan vi välja mellan olika vandringsdestinationer. Gangasa-sitonu är en vacker, överhängande klippa mitt i djungeln. Vandringen att nå denna klippa är inte så lång ca 2,5 km, så det finns tid att ägna stor uppmärksamhet åt den lokala floran och faunan. En promenad ungefär lika långt som till Logosokun , som var vårt mål igår, ligger Folokun, Saramaccan,blommsterkullen. Denna kulle har en något lägre utsiktspunkt, men området är så att du kan gå runt och njuta av utsikten. Vi bestämmer tillsammans vilken destination vi kommer att välja. Vid solnedgången glider vi iväg med kanoterna då detta är rätt tidpunkt på dygnet för att upptäcka djur. Om vädret tillåter kommer vi att göra en lägereld och lyssna på berättelser från vår guide som ivrigt kommer att berätta om vikten av detta område för Saramaccans. Övernattning i djungelläger (Frukost, lunch och middag)

Dag 6 Awarradam Jungle Lodge
Efter en sen frukost, förbereder vi oss för vår resa tillbaka till Awarradam där vi kommer att tillbringa den sista natten. Längs vägen, glider vi medströms i de urholkade kanoterna medan vi kan njuta av flora och fauna. Sent på eftermiddagen, kommer vi fram till Awarradam Jungle Lodge där vi övernattar i traditionellt byggda hytter. Efter dessa vandringar, är ett besök på deras lokala Jungle Spa att rekommendera, varefter ett besök i baren och vår säng kommer att kännas som en lyx!
Övernattning i djungellodge (Frukost, lunch och middag)

Dag 7 Från djungel till stad
I Awarradam, efter frukost, har du möjlighet att koppla av i forsen och utforska ön. Vi säger adjö till våra lokala vänner innan vi ger oss iväg mot Kajana för vår flygning tillbaka till Paramaribo.
Att ta med: 2 tröjor (med långa ärmar), 2 långbyxor, T-shirts, kortbyxor, strumpor, regnrock, keps eller solhatt, badkläder, toalettartiklar (tvål / tandborste / tandkräm etc), sololja, myggmedel, rejäla vandringsskor ( greppsula), kamera och laddare, kikare, ficklampa, solglasögon, liten ryggsäck, pass och resehandlingar, malariaprofylax, kontanter (små sedlar) för inköp av lokala souvenirer, spabehandling och din barräkningen. Vid ankomst till Parmaribo transfer till hotell. Fri eftermiddag och kväll. Övernattning i Parimaribo.(frukost)

Dag 8 Hemresa från Surinam
Fri förmiddag. Transfer på eftermiddagen till flygplatsen för hemresa. Måltider ingår på flygningen från Surinam. (Frukost)

Dag 9 Hemkomst
Vi ankommer till avreseflygplatsen
 


Pris fr. 19 350 kr
Avresa varje lördag

Allt detta ingår i priset:
Flyg Stockholm/Göteborg/Köpenhamn-Surinam t/r                               
Dagsaktuella flygskatter/bränsletillägg                                                
Transfer flygplatser - hotell t/r i Surinam                                              
3 nätter i delat dubbelrum inkl frukost
4 nätter i djungel inkl frukost/ lunch och middag                
Måltider enligt progran                                                                  
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguide


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php:335 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour-private.php on line 335