Dochula passet

Dochula passet ligger på vägen från Thimphu till Punakha. Passet är mycket populärt bland turister för att man här kan få en total vy av hela Himalaya, särskilt under vintertid. Druk Wangyal Chortens består av 108 stupor som lät byggas av drottning Ashi Dorji Wangmo Wangchuk och bidrar till att förhöja skönheten här. Passet är inte bara populärt bland turister utan också för lokalbefolkningen eftersom det finns ett viktigt tempel vid passet.
I Druk Wangyal Lhakhang templet har Ashi Dorji Wangmo Wangchuck i väggmålningarna lyckats iscensätta en blandning av historia, mytologi och framtidsvisioner. Här ses bl a krigsscener, en munk med laptop och ett Druk Air flygplan. Kullarna ovan templen är delar av en kunglig botanisk park som under mars och april täcks av blommande rhododendron.

Många bhutanesiska familjer besöker passet vid helger och högtider för att njuta av vyerna med matsäck och te. För turisterna är det ett jättebra ställe att få några fina bilder av Himalaya vid klara dagar.

Thimpu

munk i Bhutan

Denna restaurerade lantliga byggnad erbjuder en inblick i bhutanesisk kultur och folkliv. Museet med 3 våningar skall vara en kopia av ett traditionellt gods och har inretts...

Läs mer