Thimpu

Denna restaurerade lantliga byggnad erbjuder en inblick i bhutanesisk kultur och folkliv. Museet med 3 våningar skall vara en kopia av ett traditionellt gods och har inretts tidsenligt från 1800-talet. Här kan man se typiska livsmedel och verktyg från forna tider. Men det ger också en inblick i hur många bhutaneser på landsbygden lever än idag. I museet finns det också utställningar om traditioner, hantverk, sedvanor och program för att utbilda barnen från landet.

Aktiviteterna i museet följer årstidernas växlingar, vilket ger en ny upplevelse vid varje besök. Den lantliga miljön är välbevarad och man kan se ris, vete och hirsfält, en traditionell vattenkvarn med en kvarnsten som är mer mer än 150 år gammal, traditionell köksträdgård med odling av dåtidens grödor och ett traditionellt varmstensbad. Här planteras många lokala och gammaldags träd och växter för att bevara de gamla arterna och kunskaperna. Det är som en grön oas i hjärtat av huvudstaden Thimphu.

Turister kan om man bokar senast en vecka i förväg och mot en avgift få delta i aktiviteter på gården. De ordnar då demonstrationer av traditionella sätt att utvinna olja eller Markhu Tsene, att brygga Ara eller Ara Kayne, rosta ris eller Zaw Ngowni och bulta ris eller Tham Dhungni i museets lokaler och sedan organiseras en öppen lunch och middagsbuffé med smak av det traditionella köket. På menyn finns det mat som kommer från olika delar av Bhutan. Dessa arrangemang ordnas bara för grupper som är över 5 personer. Museet stänger bara på nationella högtidsdagar. Museet är öppet från 10:00 till 16:30 från måndag till fredag, från 10:30 till 13:00 på lördagar och från 11:30 till 15:30 på söndagar.

Dochula passet

Dochula passet ligger på vägen från Thimphu till Punakha. Passet är mycket populärt bland turister för att man här kan få en total vy av hela Himalaya, särskilt...

Läs mer