Burma

Rangoon

Burma

Circular Train
En bra början är att göra en timslång resa med detta tåg. Det är en järnväg som går runt hela staden på tre timmar. Tåget används som transport av både personer och gods, eftersom bussen... ..

Läs mer

Ngapali

Burma

Orten har fått namnet efter en liten by som heter Ngapali Village. Stranden är säkert milslång och är uppdelad i två delar, en sydlig, där större delen av de äldre hotellen finns, och en nordlig med ett lite mindre antal hotell.... ..

Läs mer

Mandalay

Burma

Kung Mindon härskade 1853-73 i norra Burma, och han ville ha fredlig samverkan med britterna. År 1861 låter han flytta huvudstaden till Mandalay som han nyligen grundlagt. Efter britternas övertagande från 1885 flyttas all administration... ..

Läs mer

Inle Lake

Burma

Det tar bara 30 minuter att flyga från Mandalay till Heho, den flygplats som är ankomstställe när man ska besöka Inle Lake. Sjön ligger i Shandistriktet och är näst störst i Burma. Den omfattar 115 km2, ligger på 880 meters höjd, är... ..

Läs mer

Bagan

Burma

På 800-talet kom burmanerna från gränstrakterna mellan Kina och Tibet i norr. De började bosätta sig i de centrala delarna av nuvarande Burma. Från år 849 grundade de här ett rike runt landets största flod Ayeyarwady (Irrawaddy), cirka... ..

Läs mer