Japan

Tokyo

Japan

Den japanska huvudstaden har alltid legat där kejsaren bor. Tokyo har varit Japans huvudstad sedan 1868 när kejsar Meiji flyttade sitt residens hit från den gamla huvudstaden Kyoto i västra Japan. Tokyo betyder ”den östra huvudstaden” och... ..

Läs mer

Takayama

Japan

Takayama är en mindre stad omgiven av höga berg på centrala Honshu vars geografiska läge medfört att staden alltid varit tämligen isolerad, speciellt under vintrarna då det oftast faller mycket snö i regionen. Den charmiga staden har... ..

Läs mer

Mt.Fuji

Japan

Fuji reser sig 3.776 m.ö.h. och är Japans högsta berg och för många japaner till och med en symbol för den japanska nationen. Fuji räknas som ett heligt berg varför det till exempel inte finns några liftanläggningar eller linbanor längs... ..

Läs mer

Matsumoto

Japan

Staden Matsumoto i Nagano prefekturen har en befolkning på ca 250 000 invånare och är vackert beläget på en slätt med omgivande bergslandskap. Härifrån är det inte långt bort till de japanska alperna. Staden är främst känd för... ..

Läs mer

Kyoto

Japan

I det område som idag kallas för Kansai i västra Japan finner man den japanska kulturens vagga. Här ligger den gamla kejsarstaden Kyoto som var Japans huvudstad 794 – 1868 och som sedan staden grundades under slutet av 700-talet även varit... ..

Läs mer

Kanazawa

Japan

Staden Kanazawa har bortåt en halv miljon invånare, ligger på Japans västkust vid Japanska havet och är residensstaden i prefekturen Kanazawa. Kanazawa tillhörde under Edoperioden provinsen Kaga som kontrollerades av provinsherrar från... ..

Läs mer

Hiroshima

Japan

Den 6 augusti 1945 släppte USA atombomben ”Little Boy” över centrala Hiroshima viket i princip utplånade staden. Efter kriget byggdes Hiroshima upp på nytt och människor flyttade åter in till staden. Hiroshima är vackert belägen vid... ..

Läs mer

Hakone

Japan

Hakone ligger knappt 10 mil från Tokyo i den sydvästra delen av Kanagawaprefekturen. Hakone är en populär semesterort beläget i nationalparken Fuji Hakone Izu. Området är känt för sina hotell och pensionat med heta källor dit många... ..

Läs mer

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/guide-land.php:366 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/guide-land.php on line 366