Cienfuegos

Cienfuegos är en kolonialstad på Kubas södra kust med runt 160 000 invånare och har en av landets viktigaste hamnar och är centrum för landets industriella utveckling samt stadens historiska centrum är sedan 2005 med på UNESCO’s världsarvslista. Cienfuegos var landets hjärta för tillverkning av sockerrör, mango, tobak och kaffe.

Cienfuegos är den enda staden i Kuba som är grundad av fransmännen vilket resulterar i att den känns lite annorlunda än de andra städerna i Kuba och passeras kanske av många resenärer då den inte har något stort rykte men staden har en hel del vackra kolonialbyggnader och är en bra utgångspunkt för närliggande utflykter.De två områden som är utav intresse för turister är; Pueblo Nuevo – stadskärnan och Punta Gorda, halvön med många hus och byggnader från 1950 – talet. Cienfuegos erbjuder kanske inte så jättemånga aktiviteter men är väl värt ett besök en dag eller två. De kolonialbyggnader som är väl värda att besöka är regeringspalatset (City Hall), San Lorenzo skolan, biskopsrådet, Ferrer Palatset och en del bostadshus. Cienfuegos är en lugn och trevlig stad som inte är översållad av turister och längs med kuststräckan så kan besökare hitta många små charmiga byar och stränder men erbjuder även platser som är utmärkta för dykning!

Tips på sevärdheter i och runt Cienfuegos:
*El Nicho Vattenfall: Vid bergen El Nicho kan man vandra genom grottor, bada i vattenfall och vandra i bergen och utforska dess exotiska flora och fauna. Området är även passande för den som gillar fågelskådning, här hittar du bland annat Kubas nationalfågel – Tocororon.
*Guanaroca Lagunen: Omgivningen är extremt vacker med massor av mangroveträd och är en tillflyktsort för de inhemska fågellivet. Här finner du en koloni av inte mindre än 200 rosa flamingos vilket bidrar till en extra charm till detta vackra område.
*José Marti; Både parken och torget är mycket vackra och bör inte missas. Här hittar du fina byggnader och parken är belägen i det historiska centrumet.

Havanna

Havanna - Ernest Hemingway
Ingen resa till Havanna och Kuba är komplett utan ett besök till en av stadens mest berömda invånare, Ernest Hemingway....

Läs mer