Landets premiärminister firade Chol Chnam Thmay-festivalen med Khmer-folket

2019-04-11 21:36:37

Premiärminister Nguyễn Xuân Phúc mötte Khmer Theravada buddhistiska dignitärer och anhängare i Mekong Delta-provinsens Soc Trang den 6 april för att fira Chol Chnam Thmay - Khmerfolket i söders traditionella nyårsfest.  Regeringschefen besökte provinsförbundet för solidaritet med patriotiska buddhistiska munkar och Pali-skolor och erbjöd rökelse vid Khleang-pagoden.  Han berättade för det lokala khmerfolket att, tack vare samlade insatser av hela partiet, armén och folket, hade Vietnam uppnått stora framgångar inom socioekonomi, försvar, säkerhet och diplomati. Den nationella stora enheten hade konsoliderats, och människors materiella och andliga liv förbättras kontinuerligt  Dessa prestationer möjliggjordes delvis tack vare bidraget från khmererna i söder, sa han. och bad de lokala myndigheterna att ägna mer uppmärksamhet åt khmerfolk i fattiga områden. (vietnamnews)

Gratis visum vid ankomst från och med maj månad

2019-04-11 21:35:15

För att uppmuntra turismen till Sri Lanka, särskilt under högsäsong, provar man detta under en provperiod på sex månader. Som meddelats i början av mars, kan gratis visumet utfärdas vid ankomst till Sri Lanka från den 1 maj för turister från EU, Storbritannien, USA, Kanada, Thailand, Australien, Sydkorea, Singapore, Malaysia och Nya Zeeland. Resenärer från de nämnda länderna kommer att börja bevilja gratis visering från 1 maj 2019 under Sri Lankas lågsäsong. I nästa steg planerar man att inrätta ett permanent system på flygplatsen Bandaranaike International Airport (BIA) för att utfärda visum vid ankomsten, vilket praktiseras i många länder. Detta kommer att bli ett viktigt steg framåt för att locka fler besökare, hoppas turistministern.

ETA är fortfarande obligatorisk till 1 maj. Han tillade också att han hoppades att utöka denna möjlighet till att omfatta även kinesiska turister och alla medlemsländerna i SAARC (Sydasiatiska regionala samarbetsorganisationen), vilket inkluderar Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, den Indien, Maldiverna, Nepal och Pakistan, men för närvarande måste franska resenärer, såväl europeiska som en stor majoritet av andra länder måste skaffa en obligatorisk ETA för att komma in Sri Lanka för genomförandet av denna förenkling vid ankomsten. (leroutard.com)

Bukarest bra val för billig stadstur enligt Ryanair

2019-04-11 21:34:05

Den rumänska huvudstaden är ett perfekt val för resenärer som letar efter billiga stadsturer, enligt lågprisflygbolaget Ryanair, som lagt till Bukarest på sin "billiga stadsturer för när du är panklista.  Listan har, förutom Bukarest, även med Krakow, Sofia, Budapest, Vilnius och Bratislava. "När det gäller turism är det ännu inte så vanligt att åka till Bukarest, vilket betyder att man kan stöta på några utmaningar som man kanske inte får i Paris eller Rom, som är vana vid massturism sedan årtionden. Det betyder också att du blir lite modig och kanske utforskar ställen där inte så många människor har varit tidigare. Och eftersom Bukarest är den näst billigaste staden i Europa att besöka, kommer det inte att kosta dig multum att "äta och sova gott samt leva bra" här i några dagar heller " Enligt listan kostar taxi i Bukarest 0,40 euro per km, liknande Sofia och Krakow och billigare än i de övriga tre städerna på listan. Samtidigt kostar en öl (0,5 liter fatöl) 1,02 euro i Bukarest, en vanlig cappuccino har ett genomsnittspris på 1,06 euro, en måltid (på en billig restaurang) kostar 5,11 euro och en flaska vin i snitt kan köpas för 4,09 EUR.(Ryanair.com)

Den internationella trädgårdsutställningen öppnar 29 maj

2019-04-11 21:32:34

Li Shumei, bosatt i Peking som arbetar för resebyrån China Youth Travel Service, har varit involverad i utställningen sedan 2015, säger att hon är helt säker på att allt kommer att vara bra när utställningen öppnas för allmänheten den 29 april "Vi har förberett oss sedan förra året, och allt är av hög standard", säger Li, som huvudsakligen arbetar med att se till besökarnas behov av sittplatser, dricksvatten och toaletter på utställningen. Utställningen kommer att hållas 74 kilometer från Peking centrum på en yta som tidigare var ett tomt utrymme", säger hon. Men nu finns här moderna faciliteter, blommor och träd. Utställningen kommer att hållas i Peking Yanqing-distrikt och lovar en mångsidig trädgårdsupplevelse för allmänheten. Li, som har varit en del i minst ett dussin stora trädgårdsarrangemang över hela landet, säger att hon är särskilt imponerad av Peking-utställningen "Paviljongens layout, dekorationer och trädgårdens design är bättre än allt tidigare" säger hon. Utställningen, som kommer att hålla på till oktober, omfattar ett område på 503 hektar och den kommer att ha fyra stora teman - internationellt, Kina, livserfarenhet och trädgårdsodlingsteknik. Cirka 110 länder och organisationer har registrerat sig för att delta. En av Lis favoriter på utställningen är Kinas Paviljong, som täcker ett område på 15 000 kvadratmeter. Där kan besökare se Kinas ekologiska kultur, den senaste trädgårdsutvecklingen och blomsterarrangemang. För närvarande har mer än 3.000 personer från resebyrån flyttat in i utställningsområdet för de sista förberedelserna.(chinadaily)

Ny utställning på Tokyo National Museum

2019-04-11 21:31:21

En utställning med konstverk och hantverk med nationella skatter och viktiga kulturella ting kommer att visas 16 april - 6 maj på Tokyo National Museum i Taito Ward, Tokyo. Evenemanget är en del av det s.k. Tsumugu-projektet: Att främja, återställa och bevara skönheten i Japans konst, arrangeras av Kulturbyrån, Imperial Household Agency och Yomiuri Shimbun. En katalog med de senaste forskningsresultaten kommer att ges för första gången för att förmedla betydelsen av de kulturella egenskaperna vid denna utställning. Cirka 40 verk kommer att presenteras, inklusive tre statyer av "Sittande Fem Visa Buddhas" från Kyotos Anshoji-tempel som skapades under Heian-perioden (slutet av åttonde århundradet till slutet av 1100-talet) och "Kasuga Deities on Deer" som målades under Kamakura-perioden (slutet av 1100-talet till 1333) och har hängt på Nara National Museum. Kulturrådet har i mars rekommenderat utbildnings-, kultur-, sport-, vetenskaps- och teknologiministrarna att dessa två verk betecknas som nationalskatter och utgör viktig kulturell egendom. (Japan News/Yomiuri Shimbun)
 

Ny järnväg till Bukarest flygplats

2018-10-03 16:47:00

Den nya järnvägslinjen mellan Bukarests centralstation (Gara de Nord) och Henri Coanda International Airport i Otopeni kommer att kosta 90 miljoner euro och vara färdig på mindre än ett år, med en seriös entreprenör enligt transportministern Lucian Sova citerad av Associatia Pro Infrastructura (API), en lokal organisation som övervakar statusen av stora infrastrukturprojekt i Rumänien. Genomförbarhetsstudien för projektet kommer att vara klar i november. Linjen kommer att passera över DN1-nationalvägen, inte under den som först var sagt. De rumänska myndigheterna vill att järnvägslinjen ska vara klar till 2020, när Bukarest kommer att hålla för flera matcher i fotbolls-EM. Rumäniens huvudstad har för närvarande inte järnvägsanslutning till flygplatsen, utan tåg som går från Gara de Nord till Otopeni stannar i en improviserad station cirka 800 meter från flygplatsen, varifrån passagerare tas med buss till flygplatsen. De viktigaste utmaningarna med den nya linjen är att passera DN1-riksväg och bygga en station vid flygplatsen.(romaniainsider) 

Peru och Finland har träffat flygavtal

2018-10-03 16:46:06

Transport och kommunikationsministeriet i Peru har träffat avtal med Finlands luftfartsmyndigheter att börja kommersiella flygförbindelser mellan båda länderna. Avtalet gjordes vid ett bilateralt möte i Lima nyligen, och flygbolaget Finnair kommer att vara det första som kommer att flyga denna rutt. Detta flygbolag räknas som ett av de säkraste i världen, och har för närvarande 16 nationella och 55 internationella destinationer. Direktören för generaldirektoratet för civil luftfart, Juan Carlos Pavic, representerade Peru vid detta viktiga möte, medan Finlands delegation leddes av huvudförhandlaren för transport- och kommunikationsministeriet i landet, Paivi Jamsa. (perunews)

Snabbtåg har börjat trafikera Guangzhou - Shenzhen - Hong Kong

2018-10-03 16:44:40

Trafiken på de 26 km i Hong Kong som är en del av Guangzhou - Shenzhen - Hong Kong snabbtågslinje öppnades den 23 september när MTR Corp första Vibrant Express avgick klockan 07.00 med runt 500 passagerare till Shenzhen Bei station. Därigenom är nu Hong Kong anslutet till det 25000 km stora kinesiska höghastighetsnätet. MTR: s Express Rail Link invigdes officiellt dagen innan med en ceremoni på Hong Kong West Kowloon station med deltagande bland annat av Guangdong-provinsens guvernör Ma Xingrui. I början ansluts Hong Kong West Kowloon till 44 destinationer, inklusive sex 'kortdistans' såsom Futian, Shenzhen Bei Guangmingcheng, Humen, Guangzhou Nan Qingsheng och Guangzhou-linjen Hong Kong - Shenzhen. Bland de 38 medeldistans-destinationerna märks Beijing, Shanghai, Kunming, Guilin, Guiyang, Shijiazhuang, Zheng, Wuhan, Changsha, Hangzhou, Nanchang, Fuzhou, Xiamen och Shantou. Enligt Folkets Dagstidning tar det nu 9 timmar att resa Peking-Hongkong mot tidigare 24 timmar och priset är 1.000 yuan (130 euro). Det tar 8 timmar från Peking West Railway Station till Guangzhou South Station och därifrån 48 minuter till Hong Kong. In- och utresekontroll mellan fastlandet och Hongkong görs vid Kowloon West Station. Resenärerna måste gå genom invandringsinspektion, tull och karantänområde innan de går ombord på höghastighetståget till fastlandet. Att flyga Peking-Hongkong nonstop tar cirka 3 timmar. (Chinadaily)

Sikkim har äntligen fått en egen flygplats

2018-10-03 16:43:17

Den indiska delstaten Sikkim har fått sin första flygplats i Pakyong, 33 km från delstatshuvudstaden Gangtok och 60km från gränsen till Kina. Flygplatsen ligger på 4500 fot över havet och första flighten blir Spice Jet som kommer att flyga 78 sitsiga Bombardier Q400 dagligen till Delhi, kalkutta och Guwahati. tidigare fick besökare flyga till bagdogra i Västbengalen och sedan färdas landvägen 124 km uppför till Gangtok. Sikkim var landets enda delstat utan flygplats. man har byggt en förstärkningsmur som är hela 80 meter hög för att hålla allt på plats. I och med den nya flygplatsen hoppas man på en ökning av antalet turister och förbättring av ekonomin. (IndiaTimes)

Nu skall alla taxibilar i Tbilisi bli vita

2018-10-03 16:41:13

Från och med 1 oktober 2019 måste alla taxibilar i Georgiens huvudstad vara vita. Beslutet fattades av stadshuset och meddelades av borgmästare Kakha Kaladze nyligen, samtidigt som man kommer införa en obligatorisk licens för att få köra taxi. "Mer än 6 200 licenser har utfärdats. Ansökan kostar inget el- 50 GEL för hybrid- och 100 GEL för vanliga bilar. Tillståndsintyget, som föraren mottar elektroniskt, innehåller förarens foto, namn, tillståndsnummer, utfärdande datum för tillstånd och giltighetsperiod, tillstånds-nummer för fordon, transportmodell och snabb återkoppling kod (QR-kod).(GeorgiaToday).