Resor nyheter - Ecuador

Gamla santa Cruz

2016-03-29 23:18:40

I oktober 2015 började Santa Cruz II att göra turer i Galapagos övärld. Det är ett helt nyrenoverat kryssningfartyg som under några år har gått  i Chilenska Patagonien. Det tog ca 6 månader att renovera fartyget som har inreds av ett svenskt företag.

Besättningen från gamla santa Cruz har helt enkelt flyttat över till Santa Cruz II. Det är alltså samma personalm i restaurangen, samma hotell personal, samma hytter och samma service.

Quitos borgmästare satte i januari i år igång bygget av stadens första tunnelbanelinje  Den 22.5km långa linjen från Quitumbe till El Labrador skall vara klar 2019 och kommer att få 15 stationer och förväntas användas av 369,000 passengers per dag Bygget är ett samarbete mellan spanska och brasilianska företag

Se den nya 3D-filmen om Galapagosöarna

2014-09-10 16:05:01

På Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm finns Sveriges enda IMAX-biograf, Cosmonova. Den 12 september 2014 är det Sverigepremiär för filmen Galapagos 3D.

Filmen är skriven av den legendariske naturfilmaren David Attenborough, producent är Anthony Geffen och originalmusiken har komponerats av Joel Douek. Galapagos 3D filmades på plats under tio månader och följdes av fem månaders efterproduktion.

Galapagosöarna består av en ögrupp på 16 större öar och ett stort antal mindre och tillhör landet Ecuador. Ögruppen ligger cirka 100 mil från Ecuadors fastland och har varit relativt isolerad under miljoner år. På vulkanöarna lever några av världens märkligaste varelser. Här finns nästan 9 000 arter. Det unika med djuren är att de är orädda för människor. I Stilla havet nära ekvatorn har djuren anpassat sig och utvecklats för att fungera i en dramatisk natur. I filmen möter tittaren bland annat långhalsade sköldpaddor, den märkliga fågeln blåfotad sula, leguaner och världens största fisk - valhajen.

Det var på dessa öar som naturforskaren Charles Darwins drev sin forskning på 1830-talet. Resultatet blev hans teori om hur arter uppstår genom naturligt urval.

 

Galapagos nationalpark

2014-03-28 10:26:31

 Den här veckan har man beslutat att stänga Galapagos nationalpark för besökare till de två områdena med jättesköldpaddor i sköldpaddscentret i Santa Cruz, där besökare tidigare haft möjlighet att fritt gå omkring bland sköldpaddorna.De enda två hagar som varit öppna för publik stängdes efter rapporter från miljömyndigheter som de senaste månaderna sett en ökning av olämpligt uppförande från några naturguider och besökare.

Rapporterna berättar om nedskräpning och bristande respekt för nationalparkens besöksregler i de skyddade områdena, som förbudet att röra djuren och kravet på att hålla sig på två meters avstånd från djuren. Ett stort antal besökare har också setts gå omkring på sköldpaddornas utfodringsplattformar.
Stängningen har inte påverkat möjligheten för de, som gör en resa till Ecuador och Galapagos, att se sköldpaddorna. Uppfödningsstationen “Fausto Llerena” har observationsdäck varifrån sköldpaddorna lätt kan ses.Nationalparken kommer att överväga huruvida de stängda områdena skall öppnas igen eller inte.
Uppfödningscentret “Fausto Llerena” ligger i Santa Cruz, där det funnits i mer än 40 år. Det räknas som ett kulturellt utbildningscentrum för besökare och mottar ungefär 7 800 turister varje månad. För närvarande vistas 925 sköldpaddsungar och 70 fullvuxna djur där.

Ecuador ökar årsbudgeten för turism

2013-09-26 10:10:36

Regeringen i Ecuador ökar årsbudgeten för turism från 40 miljoner $ till $150 miljoner, meddelade turistministern Vinicio Alvarado i förra veckan under turistmässan Travel Mart Latinamerika i Ecuadors huvudstad Quito.

Man planerar att nästan fyrdubbla turismens resurser. Budgeten omfattar finansiering av infrastrukturell utveckling såsom vägar, hamnar och flygplatser.

Turistministern Alvarado meddelade också att antalet turister som besöker Ecuador har ökat i genomsnitt mellan sju och åtta procent under de senaste åren. Ministern diskuterade också prioriterade regionala marknaderna för utveckling av turism, inklusive USA, Colombia och Peru. Man fortsätter att utforska tillväxtpotentialen för marknader, inklusive Kanada, Argentina, Brasilien, Kina och Europa.

Res och utforska Galapagosöarna i din fåtölj!

2013-06-20 15:13:21

Upptäcktsresande Charles Darwin inspirerades på Galapagosöarna till evolutionsteorin. Du drömmer säkert också om att utforska dessa öar och uppleva den fantastiska naturen och det rika djurlivet. Men tillbaka till verkligheten – det kostar tid och pengar. Och hur var det nu med att belasta det ömtåliga ekosystemet?

Du kan snart luta dig tillbaka i din fåtölj och utforska öarna i Google Maps. Personal från Google har under 10 dagar samlat in bilder från öarna och dessutom djurlivet under havsytan.

Ecuadors landskap lockar många

2013-06-14 16:20:25

Inte nog med att Quito nyligen blivit nominerad till bästa resmål, och att landet har en blomstrande framtid inom rese- och turismbranschen, så har Ecuador dessutom en filmindustri som vuxit med hela 300 procent sedan 2006! Många lockas att resa till Ecuador för att landet har så mycket att erbjuda; frodiga djungler, Andernas snöklädda toppar, städer med lång historia, vita sandstränder, kultur, traditioner och mycket därtill. Ett paradis både för resenären och filmskaparen som letar efter vackra, varierande miljöer. Ecuador satsar nu stort på deras roll i filmbranschen, som är minst lika viktig som turismen. Regissörer och producenter från Ecuador har nu rest för att medverka under den prestigefyllda filmfestivalen i Cannes, världens viktigaste branschmöte för filmindustrin.

Quito har fått nomineringen bästa turistmål 2013

2013-05-14 15:08:16

Quito har fått nomineringen bästa turistmål 2013 då landet och staden har utmärkt sig inom olika sektorer av turistindustrin i hela värden samt lockat många att resa hit de senaste åren.

Den 8 september 1978 utsågs Ecuadors huvudstad Quito till världsarv av UNESCO. Det historiska centrumet, som många reser hit för att se, anses vara det största och bäst välbevarade i Latinamerika. I år har huvudstaden Quito blivit nominerad till ”World Travel Awards”-priset inom kategorin ”Ledande resmål i Sydamerika”.

Quito i Ecuador har blivit utnämnd till Travel Mart Latin America

2012-09-26 12:38:15

Staden Quito i Ecuador har blivit utnämnd till värdstad av den 37:e årliga resmässan Travel Mart Latin America (TMLA) som går av stapeln i September 2013.

Kungörelsen gjordes under årets konferens som ägde rum från 13-15 September i Cartagena, Colombia.

Quito deltar på TMLA för att främja nuvarande och nya turisterbjudanden, inkluderat det nya Convention centret, det lyxiga Ferrocarriles del Ecuador (Ecuadors nya tåg) och stadens nya internationella flygplats som är beräknad att öppna i början av 2013.