Resor nyheter - Indonesien

Indonesien planerar att flytta huvudstaden

2019-06-12 11:39:59

Placering av en ny huvudstad har ännu inte bestämts och flytten kan dröja upp till 10 år. Indonesiens president har bestämt sig för att flytta landets huvudstad från Jakarta och den överbefolkade huvudön Java, och hänvisade till Brasilien och Kazakstan som exempel. En av utmanarna att bli ny huvudstad är Palangkaraya i centrala Kalimantan-provinsen på ön Borneo, rapporterade statliga nyhetsbyrån Antara tidigare i år. Myndigheter i staden hade förberett 300.000 hektar mark som var tänkt att bli nytt regeringskvarter, sade byrån. I den nuvarande huvudstaden, Jakarta, bor mer än 10 miljoner människor, men ungefär tre gånger så många människor bor förstäder och orsakar områdets svåra trafikstockningar. Regeringen uppskattar att den årliga ekonomiska förlusten på grund av trafikstockningar i Jakarta uppgår till 100 miljarder rupiah (65 miljarder SEK). Den lågt belägna huvudstaden är också utsatt för översvämningar och sjunker på grund av grundvattnet försvinner.(independent.co.uk) 
 

Indonesien vulkanutbrott stör flygtrafiken

2016-08-04 16:57:35

Vulkanutbrott under de senaste dagarna i Indonesien ledde till stängning av två flygplatser i öarna Sydostasien och inställda flygningar till turistön Bali, sade tjänstemän onsdag.
Gamalavulkanen på ön Ternate, i Moluckerna (öst), hade ett utbrott på onsdag morgon efter en måttlig jordbävning i regionen himlen . Den spottade upp aska moln upp till 600 meter höjd, vilket har tvingat stängning av flygplatsen på ön, sade den nationella byrån för katastrof.
Befolkningen väntas förbli lugn", sade dess talesman, Sutopo Purwo Nugroho, och tillade att myndigheterna inte planerar evakuering. I söder var flygplatsen på ön Lombok stängd natten mellan måndag och l tisdag på grund av ett tjockt askmolnet från vulkanen Rinjanivulkan, vilket orsakade inställning av 29 inhemska och internationella flygningar till Lombok. Flygplatsen på grannön Bali, som varje år lockar miljontals utländska turister, förblir öppen. Men flera flygningar mellan Lombok och Bali ställdes in.
 

5 – 7 oktober 2013 hålls APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) möte på Bali i Indonesien

2013-07-09 13:33:08

Indonesiska myndigheter låter meddela att Ngurah Rai International Airport på Bali kommer att stängas för vanlig reguljär trafik från 10.00 till 16.00 den 5, 6, 8 och 9 oktober för att ge plats åt delegaternas egna flygplan. Veckorna omkring mötet är det viktigt att kontrollera eventuella flygtider för den som skall resa till eller från Bali. Mötet kommer att hållas i området Nusa Dua och där råder hög beläggning och extra säkerhetspådrag. Stränderna kommer att vara öppna som vanligt i området, men extra trafikpoliser kommer att kontrollera trafiken till Nusa Dua. Det kommer också att vara extra noggranna säkerhetskontroller på flygplatsen mellan 1 – 12 oktober. Troligtvis kan mötet också resultera i vissa trafikproblem och förseningar då delgaterna kommer att resa runt på ön.

 

Växande ekonomi i Indonesien

2013-06-19 10:43:03

Indonesien är sydöstra Asiens största marknad och växer med 6 % per år. Landets resemarknad är intensiv på grund av stigande investeringar och en växande medelklass. Indonesien är också värdland för olika ekonomiska samarbeten i Stillahavsområdet. Indonesiens ekonomi spås bli större än Tysklands år 2050 i termer av beräknad BNP. Ytterligare 100 000 hotellrum ska byggas under nästa årtionde för att klara efterfrågan, vilket innebär 700 till 800 nya hotell. Enligt regeringens prognoser kommer antalet flygpassagerare, både affärsresenärer och turister, att öka med 12 procent i år, efter att ha ökat med 15 procent till 72 miljoner passagerare under 2012. Att flyga är ett av de enklaste sätten att komma runt denna skärgårdsnation av mer än 17 000 öar, där tåg, färjor och vägar fortfarande är ganska outvecklade. Singapore Airlines lanserar ett dagliga flyg till Surabaya, landets näst största stad, den 26 juli. Dessutom öppnar flygbolaget sin nionde dagliga service till Jakarta och dess fjärde dagliga service till Denpasar, Bali, samma dag.

Bali – favoritdestination i Sydostasien

2013-05-30 09:45:37

För de flesta som besöker Bali blir det deras favoritdestination I Sydostasien, visar en undersökning från den lokala turistbyrån. Av 1000 svarande sa 41,1 procent att Bali var det resmål i regionen, som de helst åkte till. Därefter följde Thailand med 20,9 procent, Singapore med 15,4 procent, Vietnam med 7,2 och Malaysia med 5,7 procent. När det kommer till hur nöjda besökarna var med sin vistelse var 53,5 procent mycket nöjda, 39,5 procent nöjda och 5,8 procent var ganska nöjda. Endast 1,2 procent var missnöjda. Undersökningen visade också att 59,5 procent av både förstagångsbesökare och återvändare önskade besöka Bali på sin nästa semester. Mer än 61,7 procent var förstagångsbesökare. Besök Bali och låt den vackra ön bli ditt favoritresmål också!