Resor nyheter - Madagaskar

Turismen förväntas bli nyckeln till Madagaskars återhämtning

2013-10-31 13:35:21

På världsturismdagen i september lyfter Madagaskars presidentkandidat för partiet Avana, Dr Jean Louis Robinson, fram fördelarna som en blomstrande och en hållbar turismindustri skulle innebära för den fattiga befolkningen.

Trots att landet var positivt skildrat i den tecknade filmen ”Madagaskar”, så ser verkligheten annorlunda ut då nio av tio malagasser lever i fattigdom. Hur som helst visar Dr Robinsons manifest hur en föryngrad turismindustri kommer att blåsa friskt liv till de lantliga byarna och hjälpa den lokala ekonomin.
Dr Robinson säger att ”Många människor är omedvetna om Madagaskars oerhörda skönhet. Landet har en rik samling av regnskogar, stränder och öknar, vilket världen skulle betala mycket pengar för att se. Men om vi skall öka turismen i landet måste vi göra det på ett hållbart sätt. Vi behöver vara stolta över och marknadsföra våra nationella skatter, medan vi säkrar dem för framtida generationer.”

Fortsättningsvis säger han att vi måste arbeta hårt och tillsammans med de internationella samfunden för att skapa en blomstrande turismindustri, vilket kommer att skapa arbetstillfällen och ge oss de inkomster vår ansträngda nation så väl behöver. Om jag blir vald till president skall jag arbeta med alla grupper för att försäkra mig om att världen erkänner vår ös enorma potential, säger han fortsättningsvis.

En undersökning utförd av IBISWorld’s Global Tourism visar på att den globala turismen i år är värd 1,4 miljarder. Dr Robinson tror att om man kan fånga upp i alla fall en bråkdel av den här enorma industrin så kan det bidra till ett uppsving i den regionala ekonomin, förbättra infrastrukturen, hälsovården och utbildningen i landet.

Årets presidentval på Madagaskar har omgetts av kontroverser, som att Madame Lalao Ravalomana blev tvingad att dra sig ur från valet i augusti. Därefter har Madame Ravalomanana och hennes parti, the Mouvance, bett om stöd från Dr Robinson, vilken de tror är landets enda hopp att återställa demokratin och den politiska stabiliteten på Madagaskar.