Resor nyheter - Namibia

Namibia - hallbarhetspris i turism utdelas

2016-05-18 10:40:54

Vinnarna i Responsible Tourism Awards (RTA) kommer att krönas 19/05 vid Namibia Turism Expo som för närvarande hålls vid Windhoek mässområde .Tre företag konkurrerar om researrangörsutmärkelsen som i år även omfattar biluthyrningsföretag.De är Ultimate Safaris, Tourvest Destination Management Namibia / Sense of Africa och Pack Safari. Pack Safari grundades av Peter Pack och hans fru Livia 1995 och Peter införde flera miljövänliga åtgärder redan från början. Företaget använder inga engångsförpackningar för lunchpaket utan använder sin  egna återanvändbara behållare, bestick, tallrikar och koppar. Det har också gjort sig av med vatten på flaska och varje resenär får en stålvattenflaska som de kan fylla på från en behållare i fordonet.

När det gäller bränslebesparing har företaget IKT som Pack Safari använder använt sitt eget bränslebesparingssystem senare 10 år vilket innebär att förarna belönas om bränsleförbrukningen ligger under målet och betalas 50% av bränslebesparingar.Detta säkerställer att de inte överskrider hastighetsgränsen och minskar även kostnaderna för underhåll. Avfall separeras och förgängligt avfall används för kompost medan flaskor, burkar, plast och papper sorteras i olika fack för återvinning.
 
Företagets huvudkontor har utformats för att vara miljövänligt och vatten och elförbrukning på kontoret övervakas varje månad. Spotlights på plats tänds bara när larmsystemet utlöses och lamporna i köket, badrum och förråd är på timers för att stängas av automatiskt om de inte används. För att säkerställa att IKT hela tiden är medvetna om sitt ansvar för miljön, hålls två-dagars workshops i miljömedvetenhet varje år.Förstapriset innebär N $ 250 000 i medieexponering, medan andra och tredjepriserna är värda N $ 150 000 respektive N $ 100 000. Priserna inkluderar N $ 100 000 i kontanter för insatser i de områden där vinnarna är verksamma i.