Resor nyheter - Peru

Kakao från Piura i Peru till bäst i världen

2020-06-16 12:41:50

Tidskriften National Geographic utnämner kakao från Piura i Peru till bäst i världen
 
Tidningen framhåller denna sorts kakao i sin tryckta utgåva från januari 2020. Criollokakao, en sort som växer främst i den norra regionen Piura, Peru, utsågs till en verklig kronjuvel av National Geographic. Tidningen menar att Criollokakao har exceptionell kvalité, och denna sorts kakao är en av åtta sorter som finns i Peru. Criollokakao utgör bara 0,25% av den globala produktionen av kakao. Vad gör Criollocacao till den bästa kakaon i världen? När du smakar kommer du att märka dess citronsmak med nyanser av torkad frukt, och choklad tillverkad med denna kakao är mindre bitter. Experter tillskriver dess  smak det tropiska klimatet i regionen och ekosystemet som bevarar och omger dess odling. (National Geograph)
 

Machu Picchu stad förbereder sig för att ta emot turister efter återöppnandet.

2020-06-11 17:59:52

Machu Picchu stad, dess befolkning och privata företag utarbetar ett hälsoprotokoll för att reglera flödet av inhemska och utländska turister till Inkafolkets heligast stad Machu Picchu. Borgmästare Darwin Baca sa  att en turist- och hälsokommission har bildats i samordning mellan kommunen och hälsoministeriet (Minsa) för att genomföra protokollet som nämns ovan. Enligt Baca har protokollet gjorts mellan Machu Picchu stad och Inka-citadellets entre, tillsammans med Consettur (ett transportföretag) och man väntar på bidrag från Kulturministeriet, som administrerar Inkacitadellet. Turistjärnvägar arbetar också med sina protokoll. "Perurail harbetar med protokollen" förklarade han. Baca förklarade att syftet är att få turister att känna sig trygga i Machu Picchu, där minimiprotokollet uppfylls tack vare samordnade ansträngningar mot COVID-19-.  Machu Picchus världsarv är Perus största turistmål, och tar emot mer än 4 000 besökare om dagen, varav de flesta är utländska turister. Inkacitadellet och Incaleden är stängda sedan Peru förklarade nödläge på grund av coronavirus men kommer att öppna 1 juli och kommer, precis som 54 andra monument och muséer, att vara avgiftsfria året ut för att promota turismen. (andina.pe)

 

Världens bästa matland och Machu Picchu världens bästa turistattraktion vid World Travel Awards

2020-02-19 21:21:17

Peru har återigen tilldelats "Bästa kulinariska destination i världen" vid World Travel Awards 2019 och det är 8: e gången som detta land vann det gastronomiska priset vid denna turismens Oscar. Utmärkelsen åtföljs av en annan god nyhet för Peru då två restauranger i Lima (Maido och Central) rankas i år bland de tio bästa av de 50 bästa restaurangerna i världen. Machu Picchu erkändes som "bästa turistattraktion i världen" vid samma tillfälle. World Travel Awards, som utses årligen sedan 1993 av en internationell jury av experter och medlemmar av turistnäringen, betraktas som "Turismens Oscar" och är de mest prestigefyllda priserna inom turistsektorn.(World Travel Awards)
 

Limarestaurangen Maido nr 10 bland världens bästa restauranger

2019-07-05 18:25:14

Nyligen samlades vid en ceremoni i Singapore, sponsrad av San Pellegrino, kockar från Europa och Amerika för att lära sig vilka restauranger som utsetts till världens 50 bästa 2019. Mauro Colagrecos Mirazur,  en fransk restaurang i Menton på Rivieran, kom på första plats på denna lista. "Det är första gången en fransk restaurang nått toppen av rankingen sedan listan debuterade 2002", skrev arrangerande Eater.com. Från Peru hamnade restaurang Maido på 10: e plats på listan. det peruanska köket utses ideligen till ett av världens bästa och Maido är en verklig topprestaurang belägen några kvarter från Stilla Havets strand. Inga indiska restauranger fanns med på listan och "den enda afrikanska restaurangen är en restaurang i europeisk stil i Kapstaden". Arrangörerna tog också bort tidigare vinnare från listan för att marknadsföra andra företag.  Av de 50 på listan fanns bara fem restauranger som styrdes av kvinnliga kockar, och de var desamma som förra året. Clare Smyth, som fick äran att tituleras "World's Best Female Chef", och Dominique Crenn, som blev en av runt fjorton amerikanska kökschefer att få tre Michelin-stjärnor, vann äntligen en plats i år och kom på som nr 35 ", sade Eater.com.
(perunews.com)

Peru och Finland har träffat flygavtal

2018-10-03 16:46:06

Transport och kommunikationsministeriet i Peru har träffat avtal med Finlands luftfartsmyndigheter att börja kommersiella flygförbindelser mellan båda länderna. Avtalet gjordes vid ett bilateralt möte i Lima nyligen, och flygbolaget Finnair kommer att vara det första som kommer att flyga denna rutt. Detta flygbolag räknas som ett av de säkraste i världen, och har för närvarande 16 nationella och 55 internationella destinationer. Direktören för generaldirektoratet för civil luftfart, Juan Carlos Pavic, representerade Peru vid detta viktiga möte, medan Finlands delegation leddes av huvudförhandlaren för transport- och kommunikationsministeriet i landet, Paivi Jamsa. (perunews)

Drönare hjälper till att upptäcka ökenteckningar i Palpa, nära Nazca

2018-04-16 21:29:40

Dansande kvinna och en apa utgör en teckning som är 2000 år gammal på en sluttning i Palpa, väldigt annorlunda och flera århundraden äldre än de mer geometriska geoglyferna i Nazca, 100km söderut. Flygfoton av över 50 antika målningar i öknen nära Nazca har blivit offentliggjorda efter avslutat forskningsprojekt finansierat av National Geographic. Några tros vara från innan Parakaskulturen, som blomstrade mellan 700 och 200 före Kristus. Den peruanske arkeologen Johny Isla och tyske Markus Reindel, som har studerat geoglyfer sedan 1990-talet, och följt arbeten som andra arkeologer gjort ända sedan 1926, har nu fokus på fotokartläggning av hela Palpa och Nazca-området, som täcker cirka 450 kvadratkilometer. Minst 30 av teckningarna är redan kända, och kan ses när man flyger över området. Det mest kända i Palpa är troligen en teckning av en späckhuggare, som Isla upptäckte på en sluttning och som sedan restaurerats för att vara tydligt synlig. förra året upptäckte man emellertid nya geoglyfer när man började använda satellitbilder för att finna och skydda dolda arv, och därav lanserade man GlobalXplorer, som kan se små fötter från 50 mil ovan jorden, och kompletteras av drönare, som flyger mindre än 200 fot över marken, och kan zooma in små föremål. (PeruNews.com)

2018 års tillstånd för Inkaleden 01 oktober.

2017-10-03 20:00:47

Planerar du att gå Inkaleden till Machu Picchu 2018? Notera då att tillstånden för 2018 kommer att delas ut på en gång per 1 oktober. Fram till nu var de tillgängliga i två omgångar,  i januari och februari.  För 2018 är det nödvändigt att ansöka redan 1 oktober och utan dröjsmål, särskilt för månaderna april, maj och augusti som är de mest frekventa. Rekordet för Inkaleden till Machu Picchu är på fyra dagar och dess tillgångar övervakas av de peruanska myndigheterna. Det är obligatoriskt att gå igenom en agentur och endast 500 tillstånd ges per dag. Om du inte kan få tillgång till Inkaleden, finns det en alternativ väg: Salkantay.
(leroutard/levif) 

Selfiepinnar är inte längre tillåtna att ta med till Machu Picchu

2017-06-29 17:05:36

De allestädes närvarande ögonblicksbilder som besökarna tar av sig själva vid den ikoniska Inca Sanctuary of Machu Picchu kommer att behöva tas på armlängds avstånd enligt de nya bestämmelser som införs 01/7 Selfie-pinnar är nu officiellt förbjudna. De nya reglerna, som börjar träda i kraft i kraft den 1 juli 2017, är inte snälla mot seriösa fotografer om de vill montera sina kameror på ett stativ. Besökare får inte använda "stativ, monopoder eller förlängningar för kameror, mobiltelefoner eller annan stabiliserande utrustning eller förlängning för filmning och / eller fotografering, om inte i förvänd godkänts av Cusco Department of Culture (DDC Cusco)."
Det är enligt resolutionen från ministeriet som publicerades i februari om godkännande av de nya förordningarna om hållbar användning och turismbesök för bevarande av Inca City of Machu Picchu. *
"I själva verket skrev den artikel som du citerar till" varje förlängning ". Bland dessa extensions är selfie-pinnar, skrev en talesman för Machu Picchu Park-regissören Fernando Astete i ett mailat svar på Peruvian Times begäran om förtydligande.
"Användningen av sådana förlängningar stör flödet och fri cirkulation av besökare genom att generera fruktansvärda köer", skrev talesmannen. "De flesta gångar, uppstigningar och nedstigningar i Inca Sanctuary of Machu Picchu är smala och väldigt branta och cirkulationen hindras och orsakar mycket irritation för dem som vill se inkastaden i lugn och ro. "
De flesta av reglerna om hur besökare förväntas uppföra sig har flyttats över från tidigare regler, även om de inte alltid varit så strikt tillämpade.
Det kommer inte att finnas någon tolerans längre för flagrant beteende, till exempel visa upp politiska banderoller, som Greenpeace gjorde i december 2014, eller nakenposering för ett foto.
Rökning och e-cigaretter är också förbjudna, liksom att hoppa eller göra någon form av "högt eller irriterande ljud" som att klappa, skrika, vissla eller sjunga "eftersom det stör störningen och den heliga karaktären hos Machu Picchu Sanctuary". (peruviantimes.com)

 

Djupa mysterier i norra Peru

2017-06-27 12:55:26

Ett team forskare från Florida Atlantic University's Harbour Branch undersöker djupa mysterier i Chicama Valley i regionen La Libertad, som ligger i norra Peru.
Phys.org rapporterar att forskarlaget har upptäckt artefakter så gamla som 15.000 år i ett av de äldsta templen i Peru, Huaca Prieta. Huaca Prieta byggdes mellan 3500 och 1800 före kristus  enligt Britannica, men bevis visar att människans liv och bosättning i regionen går tillbaka mycket längre. Inte bara finns artefakterna vilka några är bland de äldsta i Peru, utan de avslöjar ett samhälle som är mycket mer komplext än vi ursprungligen trott.
Matrester, stenverktyg, korgar och textilier som återvinns från regionen visar inte bara en nivå av utveckling och teknik som är mycket mer avancerad än vad som är tidigare känt under denna tidsperiod, men de visar också en komplexitet av sociala relationer, inklusive behovet av social statur, enligt Till James M. Adocisio, Filosofie doktor  Utgrävningarna ger också bevis för en teori om snabbare utveckling längs Stillahavskusten än i Perus höga berg.
Mer information finns i Phys.org-artikeln. Vi ser fram emot att främja forskningen i Chicama Valley.  (Living in Peru.com) 

Obligatoriska guider för besökare till Machu Picchu från 1 juli i år

2017-05-28 07:38:35

Från och med juli 2017 kommer besökare på Machu Picchu att behöva hyra en officiell guide för att besöka Inca Citadellet i  Macchu Picchu, sa en minister vid kulturministeriet. "De flesta turister har gjort dessa arrangemang långt i förväg, men för de som inte har det finns det officiella guider tillgängliga (att hyra) vid entrén", säger dr. Elías Carreño Peralta, kulturdepartementets tjänsteman med ansvar för genomförandet av 2015 -2019 Machu Picchu Master Plan. För närvarande tar de officiella guiderna vid Machu Picchus entré cirka hundra sulor för upp till fyra besökare, eller cirka 25 sulor, eller knappt 8 USD, vardera. Han sade att bestämmelserna om användning av officiella guider är kulmen på månader av offentliga utfrågningar och workshops med lokala myndigheter, turistförbund och reseföretag. En ministeriell resolution om godkännande av de nya förordningarna om hållbar användning och turismbesök för bevarande av Inca-staden Machu Picchu publicerades i februari. Carreño Peraltas kommentarer till Peruvian Times kommer en vecka efter att Cuscos regionala direktorat för kultur meddelade att besökare till Machu Picchu från den 1 juli måste komma in i två omgångar, en på morgonen och en på eftermiddagen. Den första omgången skulle vara från 06:00 till 12:00 och den andra från 12:00 till 17:30.  Den största storleken på turistgrupper kommer också att minskas från 20 till 16 besökare, sade Carreño Peralta. Carreño Peralta erbjöd en fördjupad förklaring om de förändringar som blir för Machu Picchu i en exklusiv intervju med Peruvian Times,  som publicerades i januari.
(PeruNews)